Nogomet

Arnol: Smo žalostni, nikakor pa razočarani

Ljubljana, 02. 08. 2024 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
4

Nogometaši Brava so po porazu proti Zrinjskemu (1:3) izpadli iz kvalifikacij za Konferenčno ligo, to pa je bila tudi zadnja predstava Ljubljančanov na stadionu v Šiški, ki ga čaka prenova. Trener Brava Aleš Arnol kljub izpadu poudarja, da so njegovi varovanci dosegli zgodovinski uspeh za klub.

"Smo žalostni, nikakor pa razočarani. Vreme nam ni pomagalo, razmočeno igrišče ni dovoljevalo igre. Prednost je imela ekipa, ki je bila uspešnejša v duelih. Oni imajo ogromno visokih, močnih in izkušenih igralcev, ki so brez teka z dobrim postavljanjem pobirali te visoke žoge. To mislim, da je bila voda na njihov mlin. Želel bi si, da bi vremenske razmere omogočale normalno igro," je zahtevne vremenske pogoje za igro izpostavil Aleš Arnol

O tem pričata tudi drugi in tretji zadetek gostov, ki so ju dosegli iz prekinitev. A bolj kot to trener Brava obžaluje dve zapravljeni priložnosti rezervista Mateja Poplatnika.

"Matej, ki se je vrnil po poškodbi, je v igri po vstopu naredil razliko. Za tisti strel, ki je za malo zgrešil okvir vrat, in tistega, ki je bil iz neposredne bližine, mi je res žal. Tekma je bila izenačena, ključnega pomena je bilo, da so izkoristili neke vrste polpriložnost, mi pa dveh čistih na koncu nismo," je dejal trener Brava. 

Aleš Arnol
Aleš Arnol FOTO: Luka Kotnik

39-letni strateg kljub vsemu ni izrazil nezadovoljstva. Zaveda se, da je s svojimi varovanci spisal nov list v zgodovini kluba iz Šiške, ki pred tem še nikoli ni sodeloval v evropskih kvalifikacijah.

"Naredili smo veliko stvar. Bili smo izredno blizu tretjega kroga, kar marsikdo ni pričakoval. Pogosto ne znamo racionalno oceniti določenih dosežkov, zato bi fantom rad čestital. Za nas je to kljub vsemu velik dosežek, prisotne pa je seveda tudi malce žalosti, saj smo bili res blizu," pravi Arnol.

Zadnji ples na stadionu v Šiški, ki ga čaka prenova

Stadion ŽAK v Šiški čaka na temeljito prenovo. Šiškarji se tako za nekaj časa, kar se tekmovalnih tekem tiče, poslavljajo, tekme pa bodo začasno igrali v Stožicah. 

Bravo - Zrinjski
Bravo - Zrinjski FOTO: Luka Kotnik

"Zagotovo je to bil dodaten motiv. Tu smo doživeli veliko lepega, našo skupno zgodbo pa smo želeli nagraditi z napredovanjem. Ampak zanimivo je, da smo obe evropski tekmi v gosteh zmagali, obe na ŽAK-u pa izgubili. Očitno smo ga do konca iztrošili in smo veseli, da se selimo tja, kjer upamo, da nas čaka nova sreča," je povedal Arnol.

Sledi gostovanje v Ljudskem vrtu

Bravo, ki se je v drugem krogu poslovil od Evrope, se bo lahko sedaj osredotočil na državno prvenstvo. Tam jih čaka nova zahtevna preizkušnja, in sicer gostovanje v Mariboru. 

"Bistvenega pomena bo kvalitetna regeneracija. Ocenili bomo, kdo izmed igralcev bo najbolj pripravljen. Že sedaj smo bili primorani v rotacije, zavedamo se, da je pred nami še cela sezona. Ključna bo regeneracija, zagotovo ne bo optimalno, želimo pa tekmo čim bolje odigrati," je pojasnil trener Ljubljančanov, ki so v novi sezoni slovenske lige klonili v Celju (2:1) in visoko ugnali Primorje (4:0).

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iliketornadoinamerica
02. 08. 2024 08.33
+1
Tole kaj drugega kot sramoten prikaz slovenskega nogometa ni...na celi tekmi si niso uspeli podati treh podaj skupaj, problemi se začnejo že s sprejemom žoge...gol, ki so ga dali, je bila čista sreča.. dokaz kako slabo se dela z mladimi v SLO, poceni okrepitve iz tujine, ki to niso, odgovornost na trenerjih v mlajših kategorijah in pa seveda NZS. To ni bilo n od nogometa.
dinozaver79
02. 08. 2024 13.04
+1
bi te rad videl igrati na igriscu kjer se zoga ob vsaki podaji ustavi v vodi. pogoji niso dopuscali drugega kot preskok igre
Iliketornadoinamerica
02. 08. 2024 19.47
Argument je malo mimo, dve ekipi sta na igriscu in Zrinjski ni imel (toliko )problemov s tem...
komarec
02. 08. 2024 08.21
+0
IN vi temu pravite "strateg"?