Nogomet

Arnol: Težko se je izogniti občutku, da smo tekmecu 'podarili' zmago

Ljubljana, 12. 07. 2024 13.32 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., J.B.
Komentarji
0

Nogometaši ljubljanskega Brava so na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo pred domačimi navijači morali priznati premoč valižanskemu predstavniku Connah's Quayu (0:1). Po obračunu v Spodnji Šiški sta pred našo kamero stopila trener Aleš Arnol in vezist Gašper Trdin, ki kljub porazu verjameta, da je na povratni tekmi čez teden dni možen preobrat in uvrstitev v naslednji krog kvalifikacij.

Ljubljanski prvoligaš sicer ni razočaral s predstavo, a je bilo to vseeno premalo za vsaj neodločen izid pred povratno tekmo čez teden dni v Walesu.

"Začeli smo zelo dobro, povezano in odločno proti vratom tekmeca. Ustvarili smo si lepo število priložnosti, iz katerih bi morali iztržiti več. In v nogometu je običajno tako, da če ne izkoristiš svojih priložnosti, si prej ali slej kaznovan. Videlo se je, da smo prvič v tej vlogi, to je prva evropska tekma za našo mlado ekipo in jasno je, da nam primanjkuje tovrstnih izkušenj," je po porazu z 0:1 proti malo znanemu Connah's Quayu uvodoma dejal strateg Brava Aleš Arnol.

Kot je ta večkrat poudaril, je bilo uvodnih 35 minut tekme povsem spodobnih, nato pa so se začele kopičiti napake. "Ko smo gradili skozi posest in dobro izkoriščali medprostor, je bila naša igra tekoča in gledljiva, ampak bolj ko se je tekma prevešala v drugi del, bolj smo se po nepotrebnem zapirali in s tem nasprotniku omogočili, da je postal nevarnejši za naša vrata. Verjamem, da smo se iz te tekme marsikaj naučili in da bomo na povratni tekmi videti bolje," je še dodal Arnol.

Vezist Ljubljančanov Gašper Trdin pritrjuje svojemu šefu, da bi s soigralci morali izkoristiti prednost domačega igrišča in predvsem unovčiti dobra obdobja igre iz prve polovice prvega polčasa.

"Davek igranja na evropskih tekmah je neprimerljivo večji, kot če igraš v domačem prvenstvu. Kljub vsemu to ne bi smel biti izgovor za slabše odigrano tekmo. Imeli smo obdobja v igri, ko bi se lahko bolje odzvali. Jasno je, da se na evropskem prizorišču nekaj mora vprašati tudi tekmeca. Težko se je izogniti občutku, da smo poraženi zaradi lastnih napak in ne toliko zaradi kakovosti tekmeca," pa je povedal Trdin.  

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.