Nogomet

Arnol: Naporno je, tekme si sledijo, a je lepo 'bivati' v Evropi

Ljubljana, 31. 07. 2024 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Marko Juvan, Andraž Hočevar, STA
Komentarji
0

Nogometaši Brava so z zmago začeli v prvem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo. Potem ko so v Ljubljani sprva proti Connah's Quay Nomads izgubili z 0:1, so nato v Walesu slavili z 2:0 in si priigrali napredovanje. Njihov naslednji tekmec je bosanski Zrinjski iz Mostarja, ki v prvem krogu še ni nastopil, na prvi tekmi v BiH pa je moral po golu Matica Ivanška priznati premoč slovenskemu tekmecu (1:0). Povratna tekma bo v četrtek v Spodnji Šiški.

Malo manjšo prednost so si na prvi tekmi priigrali nogometaši Brava, a so do zmage z 1:0 prišli v gosteh pri Zrinjskem. "Ponuja se izredna priložnost, zgodovinska priložnost za klub, da doma zaključimo to, kar smo začeli v Bosni in Hercegovini," je med drugim dejal trener Brava Aleš Arnol.

"Je pa dejstvo, da pričakujemo še boljšega nasprotnika, še bolj natančnega nasprotnika. Imamo solidno izhodišče, nismo pa še ničesar naredili," je opozoril Arnol, ki se tudi veseli obračuna pred polno tribuno stadiona v Šiški. Tudi za Bravom je dobra popotnica, saj je v domačem prvenstvu v ponedeljek nadigral Primorje.

Aleš Arnol
Aleš Arnol FOTO: Luka Kotnik

Bravo bo, če preskoči tekmeca iz BiH, v naslednjem krogu naletel na poraženca obračuna med grškim Panathinaikosom Andraža Šporarja, Adama Gnezde Čerina in Benjamina Verbiča in bolgarskim Plovdivom Alena Korošca.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.