Nogomet

Angleži na EP, Srbi v dobrem položaju, Italijani v velikih težavah

London, Beograd, 17. 10. 2023 23.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Znan je osmi udeleženec evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji 2024. To je Anglija, ki je v ponovitvi finala zadnjega Eura premagala Italijo s 3:1. Zelo blizu napredovanju je po zmagi nad Črno goro (3:1) tudi Srbija.

Harry Kane je bil z dvema goloma prvi junak Anglije.
Harry Kane je bil z dvema goloma prvi junak Anglije. FOTO: AP

Poleg gostiteljice Nemčije so si mesto med 24 najboljšimi ekipami že zagotovile Avstrija, Belgija, Francija, Portugalska, Škotska, Španija in Turčija.

Italijani, ki so po porazu in hkrati zmagi Ukrajine na Malti v zelo nezavidljivem položaju, so povedli že v 15. minuti preko Gianluce Scamacce. Anglija je izenačila z bele točke – natančen je bil Harry Kane, zmago pa sta domačim v drugem delu zagotovila Marcus Rashford (57.) in Kane (77.).

Za napadalca Bayerna je bil to že 24. gol v reprezentančnem dresu na Wembleyju, s čimer je na prvem mestu strelcev v tej kategoriji prehitel legendarnega Bobbyja Charltona

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mitrović junak Srbov na sosedskem dvoboju 

V skupini G je imela Madžarska prvo zaključno žogico za uvrstitev na EP, a je na gostovanju pri odpisani Litvi iztržila zgolj točko (2:2). Za ovratnik ji diha Srbija, ki je v Beogradu premagala Črno goro s 3:1. Aleksandar Mitrović je dosegel dva zadetka.

Velik korak k EP je naredila tudi Slovenija, ki je v Belfastu vpisala nove tri točke in je pred zadnjima dvema krogoma novembra na prvem mestu v skupini H.

Isto število točk kot varovanci selektorja Matjaža Keka ima tudi Danska, ki se je morala nepričakovano potruditi za zmago v San Marinu. Gostitelji so s prvim zadetkom v teh kvalifikacijah izenačili po uri igre, zmago pa je Danski zagotovil Yussuf Poulsen v 70. minuti.

Tretji v skupini je Kazahstan, ki je v Helsinkih premagal Finsko z 2:1 in ima štiri točke manj od Slovenije in Danske. Za Finsko je zadel Robert Taylor v 28. minuti, junak zmage gostov pa je bil Baktior Zajnudinov, ki je v 77. minuti minuti najprej izenačil rezultat, v 90. pa zadel za vse tri točke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.