Nogomet

Angleži boljši od Slovencev

Ljubljana, 11. 10. 2009 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je na drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo leta 2010 v Murski Soboti izgubila proti angleškim vrstnikom z 1:3.

Nogometna žoga
Nogometna žoga FOTO: Damjan Žibert

Slovenski nogometni upi so na kvalifikacijskem turnirju drugič zapored igrišče zapustili sklonjenih glav. Po tesnem petkovem porazu s Slovaki z 0:1 so jih v sobotnem obračunu v Murski Soboti ugnali še angleški vrstniki, ki so slavili s 3:1.
 

Mladi slovenski nogometaši so bili danes pred težko nalogo, saj si v dvoboju s favoriziranimi Angleži niso smeli privoščiti še enega poraza. Že uvodne minute so potrdile, da so gosti enostavno pretrd oreh. Njihova premoč je bila predvsem izrazita ob prekinitvah, saj so kraljevali v skoku, tako da je bil slovenski napadalec Vučkič več v obrambi kot v napadu.
 

V prvem polčasu je slovenske nogometaše najprej z bravuroznima obrambama dvakrat rešil Jug, v 41. minuti pa je bil slovenski vratar nemočen, ko je Donaldson iz neposredne bližine zadel za 1:0. Slovenski nogometaši v prvi polovici tekme niso sprožili nobenega strela proti angleškim vratom.
 

V nadaljevanju so gostje povišali vodstvo v 63. minuti, ko je po dvojni podaji s silovitim strelom povišal Mellis. Edini strel proti Angležem je sprožil Milec, pa še tega neposredno iz kota. Tretjič se je slovenska mreža zatresla v 80. minuti, ko je Deacon realiziral enajstmetrovko, ki so jo slovenski nogometaši zakrivili prav na njem. V sodnikovem podaljšku je Slovenija vendarle dosegla zadetek, potem ko je odbito žogo za hrbet vratarja Rudda pospravil Vrhunc.
 

V naslednji krog se bodo s 13 kvalifikacijskih mini-turnirjev uvrstile po dve najboljši reprezentanci in dve tretjeuvrščeni. V elitnem krogu se bo teh 28 ekip spomladi spet merilo na turnirjih, na katerih bodo prav tako nastopale po štiri ekipe. Zmagovalci teh skupin se bodo nato pridružili gostiteljem Francozom na zaključnem turnirju stare celine, ki bo julija 2010.


Izidi:

Slovenija U19 – Anglija U19 1:3 (0:1)

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Borli
11. 10. 2009 19.37
Borli
11. 10. 2009 19.28
sam da so čalni zmagali!