Nogomet

Anfield zapuščata Moreno in Sturridge: 'Brez njiju ne bi bili ekipa, klub, kakršen v tem trenutku smo'

Liverpool, 05. 06. 2019 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prestižne lovorike Lige prvakov se je po štirinajstih letih spet razveselil Liverpool, za kar so se navijači oddolžili z nepozabnim vzdušjem na paradi, dan po tekmi. Na najlepši mogoč način, z lovoriko, pa se od Anfielda poslavlja dvojica nogometašev, ki ji je ob koncu sezone potekla pogodba – Daniel Sturridge in Alberto Moreno.

Tako Daniel Sturridge kot Alberto Moreno v naslednji sezoni ne bosta več oblekla dresa redsov. Prvi se je na Anfield preselil januarja 2013, v tem času pa stopetkrat zatresel mrežo nasprotnika, Španec pa je na Otok prišel leto kasneje. Oba sta se v klubsko zgodovino, z osvojeno elitno lovoriko, zapisala z zlatimi črkami, za vsa ta leta pa se jima je zahvalil tudi Jürgen Klopp. Slednji je Angleža opisal kot enega "najboljših ’finišerjev’ kar sem jih v svojem življenju kdaj videl".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Najpomembnejše, kar lahko rečem tema dvema izjemnima igralcema je: Hvala. Bila sta že tu, ko sem prišel na Anfield, v tem času pa sta, tako kot ostali, pomembno pripomogla k temu, da smo postali ekipa. Brez njiju ne bi bili ekipa, klub, kakršen v tem trenutku smo," je v pogovoru za klubsko spletno stran poudaril nemški nogometni strokovnjak in nadaljeval: "Alberto je oseba, katere osebnost se odseva na zelenici. Poln življenja, energije in pozitive. Na treningih je skrbel za vzdušje celotne ekipe. Daniel si je prislužil pravico, da postane eden izmed sodobnih Liverpoolovih velikanov. V klub je prišel, ko smo se skušali ponovno uveljaviti v nogometu. Dosegel je številne, zelo, zelo, zelo pomembne zadetke."

Shaqirijeva pogodba se izteče čez štiri leta.
Shaqirijeva pogodba se izteče čez štiri leta. FOTO: AP

Ostaja na Anfieldu!

Kljub govoricam, pa Anfielda očitno ne zapušča švicarski reprezentant kosovskih korenin. Xherdan Shaqiri se je sprijaznil z okrnjeno minutažo v prvi sezoni pri redsih, saj mu je bilo že pred prestopom jasno, da bo konkurenca težka.

Kljub temu se je proslavil s številnimi odločilnimi zadetki in asistencami, med drugim je k izjemni zmagi nad Barcelono prispeval dve podaji. "Imam dolgoročno pogodbo, tako ostajam v Liverpoolu. Nekaj posebnega je stati tu z zlato medaljo. Ponosen sem in srečen. Mislim, da sem prispeval svoj delež k lovoriki," je povedal Shaquiri.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.