Nogomet

Andy Cole se poslavlja

London, 11. 11. 2008 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji angleški reprezentančni napadalec Andy Cole se poslavlja od nogometne kariere.

Andy Cole
Andy Cole FOTO: Reuters

Nogometni napadalec Andy Cole se je sprva želel posloviti po sezoni, ko naj bi Nottingham Forestu pomagal nazaj v elitno ligo. Toda stvari so se obrnile v drugo smer, saj je Nottingham čisto pri dnu drugoligaške konkurence. Slabe igre nekdaj slovitega moštva in le pet nastopov v prvi enajsterici pa so bili očitno kaplja čez rob Colovega potrpljenja. "Res ne morem reči, da je to idealen konec kariere. Toda preprosto ne gre več," je v pogovoru za Times dejal Cole in dodal: "Že ob prihodu sem jim dal vedeti, da nisem prišel sedet, saj nisem želel, da bi me imeli za igralca, ki si na lahko služi denar. Želel sem dejansko nekaj ponuditi, toda vse od začetka je bilo čudno. Nikoli nisem vedel, kakšna je moja vloga. Ali so želeli izkoristiti moje izkušnje ali je bila to le poslovna poteza, s katero bi prodali več vstopnic? Ne vem."

Cole je kariero začel pri Arsenalu, nato pa se je prek Fulhama in Bristol Cityja podal v Newcastle, kjer je klubu pomagal v elitno ligo. Na 69 tekmah je v črno-belem dresu zabil 55 golov, zatem pa se je leta 1995 za skoraj 11 milijonov dolarjev preselil k Manchester Unitedu, za katerega je na 161 ligaških tekmah dosegel 93 golov. Po petih naslovih državnega prvaka, dveh pokalih FA in zmagi v Ligi prvakov se je Cole leta 2001 odločil za prestop k Blackburnu, kar še vedno pojmuje kot največjo napako, kar jih je storil. Nato je oblekel še drese Fulhama, Manchester Cityja, Portsmoutha in Sunderlanda (skupno je v Premier League dosegel 187 golov s tem zaostaja le za Alanom Shearerjem), sledil pa je odhod na nižjo raven k Burnleyju.

Cole, ki je za angleško izbrano vrsto zbral 15 nastopov, upa, da se bo zdaj podal v trenerske vode. "Imam veliko izkušenj. Teh ne želim zadržati le zase. Hočem nekaj vrniti nogometu. Mislim, da zgodbe o Andyju Colu še ni konec. Upam, da je le konec oziroma začetek poglavja," pravi Cole.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lux92
11. 11. 2008 20.53
škoda k je biu res dobr igralc sploh k je igrou za Manchester United
skyline4
11. 11. 2008 19.32
nepozabni dvojec v sezoni 98/99 Cole-Yorke, legende
STOP J.J.
11. 11. 2008 16.15
ja fak sm mal bolj površno prebral in mislu da odhaja asly cole!!!!!!:)