Nogomet

Andrea Pirlo prevzel vodenje obubožane Sampdorie

Genova, 28. 06. 2023 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Andrea Pirlo je v torek postal glavni trener italijanskega drugoligaša Sampdorie. Sloviti Italijan se po kratki epizodi v Turčiji vrača v domovino, kjer bo nekdanjemu italijanskemu nogometnemu prvaku skušal pomagati vrniti se v elitno Serie A.

Andrea Pirlo je po koncu izjemne igralske kariere, v kateri je med drugim zaigral za Inter, Milan in Juventus, zajadral v trenerske vode. Izkušnje je najprej nabiral kot trener Juventusovega mladinskega pogona, nato prevzel vodenje članskega moštva (debitiral je z zmago ravno proti Sampdorii), zadnjo sezono pa je preživel na klopi turškega prvoligaša Fatiha Karagumruka.

Nekdanji vezist se je sedaj vrnil v domovino, kjer je s Sampdorio podpisal dvoletno pogodbo, ki ga s klubom iz Genove veže do 30. junija 2025.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za Sampdorio kot čuvaj mreže igra Slovenec Martin Turk. Nekoč pa je za ta klub igral tudi nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, ki je nosil dres tega kluba v letih od 1989 do 1994. Za Sampdorio je zbral 87 nastopov in dal 12 golov ter klubu iz Genove pomagal osvojiti tudi edini naslov italijanskega prvaka leta 1991. Katanec je leta 1990, tik pred rojstvom samostojne Slovenije, s Sampdorio osvojil tudi evropsko lovoriko, pokal pokalnih zmagovalcev.

Eljif Elmas in Tommaso Augello
Eljif Elmas in Tommaso Augello FOTO: AP

Sampdoria je v minuli sezoni pod vodstvom Dejana Stankovića ob obilici finančnih težav končala na zadnjem mestu Serie A in izpadla v drugo ligo. Odhajajoči lastnik moštva Massimo Ferrero je v začetku tega meseca sprejel ponudbo za prevzem, ki sta jo poslali dve podjetji, eno od teh je v lasti lastnika Leeds Uniteda Andrea Radrizzanija. Ferrero je moral decembra 2021 odstopiti s predsedniškega položaja, potem ko so ga aretirali zaradi goljufivega stečaja, pri navijačih Sampdorie pa je bil osovražen zaradi slabega stanja, v katerem je zapustil klub.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.