Nogomet

Alexander-Arnold zamenjava za nesrečnega Carvajala?

Madrid, 07. 10. 2024 13.45 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru madridskega Reala so še vedno pod vtisom hude poškodbe kolena dolgoletnega člana, izvrstnega desnega bočnega branilca Danija Carvajala, ki je minuli konec tedna proti Villarealu (2:0) že odigral zadnjo tekmo v letošnji sezoni. Na Santiago Bernabeuu posledično ničesar ne želijo prepustiti naključju in so se po poročanju španskih športnih časnikov že lotili zahtevne naloge iskanja (enakovredne) zamenjave za nesrečnega 32-letnika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekla je zadnja minuta sodnikovega dodatka na prvenstvenem obračunu med madridskim Realom in Villarealom (2:0), ko jo je pri boju za žogo z enim od nasprotnikovih nogometašev hudo skupil dolgoletni član belega baleta Dani Carvajal (zgornji video od 2:33 naprej). Kriki bolečine so bili jasen znak, da bo 32-letni desni bočni branilec dalj časa odsoten z nogometnih zelenic.

Kar je še huje pri vsem skupaj, je, da je po tem, ko so nesrečnega Carvajala na nosilih odnesli z igrišča, glavni sodnik odpiskal konec tekme na Santiago Bernabeuu. Že tako dolg seznam poškodovanih nogometašev pri Realu je dobil novo, še kako pomembno ime. Strateg kraljevega kluba Carlo Ancelotti ni skrival razočaranja in zaskrbljenosti nad dejstvom, da je že na uvodu v dolgo in naporno sezono ostal še brez enega zelo pomembnega aduta.

Trenutek, ko se je huje poškodoval dolgoletni desni bočni branilec madridskega Reala Dani Carvajal.
Trenutek, ko se je huje poškodoval dolgoletni desni bočni branilec madridskega Reala Dani Carvajal. FOTO: AP

"To je prava nočna mora. Ostati na tak način brez tako pomembnega in izkušenega nogometaša je prava (mala) tragedija. Nesrečni trenutki se še naprej oklepajo našega moštva, česar ni enostavno sprejeti. Daniju v prvi vrsti želim, da si po tako hudi poškodbi predvsem psihično opomore. Prepričan sem, da bo poškodbo kolenskih vezi v fizičnem smislu več kot uspešno saniral, a v teh primerih je ponavadi problem glava," je po tekmi in sladko-grenki zmagi nad Villarealom zmajeval z glavo vidno zaskrbljeni Ancelotti.

Trent Alexander-Arnold je na vrhu seznama želja madridskega Reala po hudi poškodbi Danija Carvajala.
Trent Alexander-Arnold je na vrhu seznama želja madridskega Reala po hudi poškodbi Danija Carvajala. FOTO: AP

As in Marca namigujeta na Trenta Alexandra-Arnolda

Čeprav se vodstvo Reala skozi svojo (bogato) zgodovino ni posluževalo novih akvizicij tekom ali ob koncu jesenskega dela sezone, se bi po poročanju uglednih španskih športnih časnikov letos to lahko spremenilo. 

Medtem ko se z nestrpnostjo pričakuje skorajšnjo vrnitev rekonvalescenta Davida Alabe, ki bo (znova) zasedel položaj v osrčju Realove obrambe, športni del kluba razmišlja o potencialnih kandidatih, ki bi v najkrajšem možnem času vskočili na izpraznjeno mesto desnega bočnega branilca. Po namigovanjih Asa in Marce je na vrhu seznama želja odlični bočni branilec Liverpoola Trent Alexander-Arnold, ki mu pogodba s klubom s kultnega Anfield-Roada poteče ob koncu sezone.    

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
07. 10. 2024 16.01
+2
Če bo treba pohiteti bo pač treba. Bi pa bilo fino najti zamenjavo tudi za nesposobnega Mendyja in še ne povsem pripravljenega Militaa.
alien8potnik
07. 10. 2024 15.21
+0
kar grozno tole :(