Nogomet

Adebayor: Žal mi je za moje vedenje

Manchester, 07. 10. 2009 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaš angleškega premierligaša Manchester Cityja Emanuel Adebayor obžaluje svoje vedenje, razkril pa je tudi ozadje svojega slovesa od Arsenala.

Emanuel Adebayor
Emanuel Adebayor FOTO: Reuters

Emanuel Adebayor, napadelec Manchester Cityja, ki je poleti prestopil iz londonskega Arsenala, se je po incidentu, ko je namerno pohodil bivšega soigralca Robina Van Persija, opravičil in dejal, da je takšno vedenje nedopustno: "To je ena od stvari, ki se v nogometu ne bi smele dogajati. Nikoli in nikjer, tudi jaz se tega zavedam. Vem, da če bi bila situacija obratna, bi me vse skupaj užalostilo in še kako bolelo. Zares obžalujem, kar sem storil,“ je dejal nogometaš Toga in se dotaknil tudi svojega slovesa od Arsenala: "Takrat sem se pogovarjal z Arsenom Wengerjem, ki mi je dejal, da sem eden izmed najbolje plačanih nogometašev pri Arsenalu, ki se utaplja v rdečih številkah, in da si me enostavno ne morejo več privoščiti. Vprašal sem ga, ali je to njegova osebna odločitev ali odločitev kluba, in zagotovil mi je, da so se tako odločili vsi skupaj. Enostavno so se me znebili,“ in dodal: "Vsi pravijo, da sem odšel zaradi denarja. Mislim, da se veliko ljudi moti, saj me je Arsenal kupil za 6 milijonov funtov, medtem ko so me prodali za kar 25 milijonov funtov. Ljudje bi morali vedeti, da nisem jaz odšel zaradi denarja, Arsenal me je odpustil zaradi denarja. Moj odnos do Arsenala se je povsem spremenil,“ je zaključil napadelec Manchester Cityja.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maximus
08. 10. 2009 16.48
če so mu kot pravi dejali da si ga ne morejo privoščit so mu zagotovo tudi dali ponudbo za koliko si ga lahko, privoščijo. A tega najbrž ob ponudbi šitija ni bil pripravljen sprejeti. koga briga, res, Arsenal igra lep nogomet in brez njega ni nič slabši, z norim rusom na čelu je kvečjemu boljši. Opravičilo naj si pa nekam zatakne, ker ni bilo iskreno. City je angleški real. S časoma bo nabobnal super drago ekipo in kaj mu bo to pomagalo, verjemite, da ne prav dosti.
iHalaMadrid.
08. 10. 2009 14.46
TheSmartHead
08. 10. 2009 11.59
To bom povedal gotovo že vsaj tretjič. Adebayor je sam priznal, da je igral za Arsenal samo zaradi denarja! To je dejstvo, ki ga lahko preverite kadarkoli. Članek je bil tudi na 24ur in na rtv-slo. Zdaj pa očitno na veliko zavaja javnost in išče izgovore za nedopustno vedenje, ki ga kaže že kar nekaj časa! Morda je res, da so ga morali prodat, ker so bli v finančni stiski, vendar je k temu pripomogla tudi prav nesramna izjava Adebayorja in njegov odnos do kluba in ostalih nogometašev. Sam si je kriv, da je moral oditi. Sicer mu pa v Man Citiju res ne manjka nič. Prišel je v klub, v katerega sodi.
maparcepel
08. 10. 2009 01.11
Fabregas1991
07. 10. 2009 19.18
Bendtner je še mlad in lahko veliko napreduje. Tudi mene je v preteklosti kar nekajkrat razjezil (recimo v četrtfinalu proti L'poolu) s svojo "nesposobnostjo" . Je precej velik zato včasih deluje nekoliko štorasto. Vendar ima vse potrebne kvalitete in odličnega trenerja, tako da ne dvomim, da bo še zelo napredoval. V skok igri je že zdaj eden boljši v PL. Dobi ogromno zračnih dvobojev tako v kazenskem prostoru kot izven njega. Sicer bi lahko bil malo bolj natančen ;) Sedaj sicer igra bolj na krilu, kjer je kar uporaben (pravzaprav se mi zdi zelo prodoren in ima dokaj dobro tehniko za svojo višino). Sploh je pa lani dosegel zgolj en gol manj od Adebayorja. Morda bi bilo bolje, da bi igral povsem v konici tako kot v reprezentanci (zabil je na zadnjih 2 tekmah. Sploh proti Portugalski je dal res lep gol). Adebayor pa res mal buče prodaja ;) Je dober, vendar glede na to, da se je zameril navijačem, je kar prav da so ga prodali.
snikbe
07. 10. 2009 17.49
haha kok prbija ta adebayor sam prbija tok d ni za verjet neki si skoz zmišluje usak danneki druzga se zlaže
arkan111
07. 10. 2009 17.03
HA HA HA BENDTNER BO BOLJŠI HA HA HA !!!!BOLJ NESPOSOBNEGA NOGOMETAŠA PA ŠE NISEM VIDEL!!!TALENJAKOV MAL RAZMISLI PREDEN KAJ NAPIŠEŠ!!!
ss1976
07. 10. 2009 15.33
Laže kot pes teče! Samm je povedak,da igra nogomet še samo zaradi denarja,motivacije pa za nogomet nima,,,
minimall
07. 10. 2009 14.29
ta Adebayor sam neve kaj bi govoru, k je biv pa pri Arsenalu je pa bila ena izmed njegovih izjav #DA JE PRI ARSENALU SAMO ZARADI DENARJA" in pol se je najdu Manchester city, ki mu je ponudil mal večjo plačo, pa se je takoj odločil za prestop!! kr neki nabija ta Adebayor!
Talenjekov
07. 10. 2009 12.52
Buče! Ta Adebayor je največji "papak" v Premier ligi. Ne rečem, je zelo kvaliteten igralec, vendar se ne zna obnašat in hoče, da se vse vrti okoli njega. Hvala bogu, da so ga pri Arsenalu prodali, tako lahko Bendtner več igra, igralec, ki bo zelo kmalu presegel Adebayorjevo kvaliteto.