Liga prvakov

Kanal A in VOYO: Kampl s farmacevti pred izpadom, rešijo ga le točke proti Barci

Leverkusen, 09. 12. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Bayer Leverkusen in slovenskega reprezentanta Kevina Kampla v zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov čaka težka naloga v vseh pogledih. Farmacevti morajo prekiniti serijo porazov proti Barceloni in upati še na dobre novice iz Rima. Prenos od 20. ure naprej na Kanalu A in VOYO.

Leverkusnu s Kevinom Kamplom (levo) pred zadnjo tekmo skupinskega dela teče voda v grlo.
Leverkusnu s Kevinom Kamplom (levo) pred zadnjo tekmo skupinskega dela teče voda v grlo. FOTO: Reuters

Že res, da je Barcelona v Leverkusen pripotovala brez dveh pomembnih članov prve postave Andresa Inieste in Gerarda Piqueja, toda to prav nič ne zmanjšuje težavnosti naloge, ki je pred Kevinom Kamplom in soigralci. Bayer, ki je v letošnji sezoni Lige prvakov slavil le eno zmago, bo moral v sredo zvečer prekiniti niz kar šestih porazov proti aktualni španski in evropski prvakinji, obenem pa pogledovati proti Rimu, kjer mora AS Romi (ima boljši izkupiček z medsebojnih tekem) spodrsniti proti zadnji ekipi skupine BATE Borisovu. Trener Luis Enrique je z odločitvijo, da odpočije Piqueja in Iniesto, vsaj malce razveselil domači tabor, toda na letalu so bili vsi največji zvezdniki Lionel Messi, Neymar in tudi Luis Suarez, ki je zaokrožil ekspresni preobrat na prvi letošnji medsebojni tekmi na Camp Nouu (2:1). Brazilec je nato po zadnjem večernem treningu v Nemčiji odpadel zaradi poškodbe mišice.

Barcelona ima že zagotovljeno prvo mesto v skupini E in na videz nima veliko motiva, doma je ostal tudi Daniel Alves, priložnost pa bi lahko dobili kateri od članov B-ekipe, ki tokrat sestavljajo seznam 19 nogometašev za zadnjo tekmo skupinskega dela. Alves, ki ni odpotoval z ekipo zaradi rumenih kartonov, je v izjavah za špansko televizijo TVE pred tekmo precej kritično ocenil sezone pod Josepom Guardiolo, čeprav je denimo v zadnjem letu pod priljubljenim katalonskim strategom Messi kot prvi v zgodovini Lige prvakov prav farmacevtom na eni tekmi zabil kar pet golov (7:1).

"Na koncu smo bili pod Pepom predvidljivi. Ko so nasprotniki prepoznali našo igro, je bilo vsakič težje. Zdaj smo nepredvidljivi, toda s filozofijo in identiteto. Kot v prvih dveh ali treh letih pod Guardiolo," je ocenil Alves, ki meni, da se bo Messi v kratkem razveselil še svoje pete zlate žoge, čeprav je po izjemni sezoni 2014/15 njegove številke znova malce upadle, šele v zadnjem krogu proti Romi pa se je razveselil prvih zadetkov v letošnji sezoni Lige prvakov. "Osvojil bo peto zlato žogo z veliko prednostjo. Je močno pred vsemi, predvsem po vplivu, ki ga ima na ekipo. Najboljšemu na svetu ni potrebno biti individualist. Močni smo bili že pred njegovo poškodbo. Ekipa je dokazala, da ostane močna kljub igralcem, ki so na zelenici. Spet se želimo vrniti v nogometno zgodovino. To je naš cilj, lahko nam uspe nekaj unikatnega in zgodovinskega. Tudi svetovno klubsko prvenstvo je zelo navdušujoče tekmovanje. Toda moramo iti tekmo za tekmo, da se nam ne zgodi to, kar se ostalim - ko že razmišljajo o nekem finalu, a ga na koncu ne odigrajo," dodaja Alves.

Luis Suarez slavi po zmagovitem zadetku na prvi letošnji medsebojni tekmi v Barceloni.
Luis Suarez slavi po zmagovitem zadetku na prvi letošnji medsebojni tekmi v Barceloni. FOTO: Reuters

Premešana ekipa Barcelone, tudi brez branilca Jeremyja Mathieuja in vezista Sergija Roberta, poleg nesrečnega remija na zadnji ligaški tekmi z Valencio (1:1) več kot očitno ne bo pretentala trenerja domačih Rogerja Schmidta. Trener, ki je s Kamplom uspešno sodeloval že v Salzburgu, vse od prestopa slovenskega reprezentanta iz Borussie Dortmunda pa je zanj nezamenljiv član prve postave, je skupaj z izseljenim Štajercem namučil Katalonce na prvi medsebojni tekmi. Le redke ekipe so v zadnjih letih uspele tako zasenčiti Blaugrano, toda farmacevti so v skladu s svojo podobo "večnih poražencev" na koncu ostali celo brez točke. Tokrat bodo o njihovi usodi v Ligi prvakov znova odločali Španci, potem ko je Leverkusen v lanski sezoni po zaslugi Kamplovega reprezentančnega kolega Jana Oblaka izpadel v osmini finala. Hakan Çalhanoglu, Ömer Toprak in Stefan Kiessling so izgubili dvoboje s Škofjeločanom v "loteriji" enajstmetrovk. Kampl bo moral tudi paziti na kartone, saj ga le še eden loči od suspenza na morebitni tekmi osmine finala.

"Pričakujem, da bodo Messi, Neymar in Suarez igrali," se kljub namigovanjem na oslabljeno moštvo gostov včeraj ni dal zmesti Schmidt. "Vrača se (strelec s prve tekme na Camp Nouu, op. a.) Kyriakos Papadopoulos. Velike mednarodne tekme smo sposobni odigrati izvrstno, to smo dokazali že večkrat. Veselimo se že tekme proti ekipi, ki je skupaj z Bayernom najboljša na svetu." 

Prvi napadalec Javier "Chicharito" Hernandez je še naprej vroč, zabil je enajst golov na zadnjih desetih tekmah, toda na Camp Nouu je tako kot Kampl zapravil vsaj eno zrelo priložnost za zadetek že po vodstvu z 0:1, ki bi verjetno pomenil konec za Katalonce. Schmidt je mehiškega zvezdnika izzval, da tokrat izkoristi svoje priložnosti. "Imel je priložnost ali dve na prvi tekmi in upam, da jih bo tokrat izkoristil. Barcelona ni le Messi, njihova moč se skriva v enotnosti ekipe in posamični kakovosti. Z njegovim povratkom je ekipa še močnejša. Proti tako močnemu nasprotniku je zelo pomembno, da verjamemo vase in igramo svoj nogomet. Želimo ustvariti pogoje, da pride do čudeža," je še povedal Schmidt.  

Zadnji trening Bayerja pred spopadom s prvaki.
Zadnji trening Bayerja pred spopadom s prvaki. FOTO: Reuters

Po zadnji Bayerjevi tekmi v prvenstvu, poraz v Berlinu proti Herthi (2:1), je v Nemčiji odmevala kazen za izključenega branilca tovarniške ekipe Sebastiana Boenischa. Občasni poljski reprezentant bo moral plačati 8000 evrov kazni, izpustil pa bo tudi dve tekmi zaradi grobega prekrška nad Yannijem Regäselom. Za nameček je odrinil tudi četrtega sodnika, a bo za sredino tekmo v kadru, podobnih neumnosti pa si v lovu na "čudež" seveda nikakor ne bo smel privoščiti.

Liga prvakov, skupina E, ob 20.00 na Kanalu A in VOYO:
Bayer Leverkusen ‒ Barcelona

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedo9GWTSmedo
09. 12. 2015 15.42
+3
Kaj je sploh ta Bate Borisov? Roma menda ne bo imela (spet) težav, tako da bo Bayer odpadel, tudi če se ga Barcelona danes usmili.
ECantona
09. 12. 2015 14.56
-1
Danes tris Čičarita, jutri se bo pa LVG obesil
masni
09. 12. 2015 14.47
+0
Če Piqueja ni zraven postane obramba Barcelone veliko močnejša,ker je tako počasen ,bi bilo bolje, da bi šel trgat karte za koncert svoje ljubljenke,nogomet pa igrat za hobi kakšnemu amaterskemu klubu..
rambek
09. 12. 2015 15.52
-1
BayernGomez
09. 12. 2015 16.22
+1
BožidarMacur
09. 12. 2015 13.58
-1
Adijo kampl trenirat začnite
rambek
09. 12. 2015 12.43
+1
Tile turki pri bayerju so zelo nevarni.
rambek
09. 12. 2015 12.41
-1
Barcelona je malce padla v napadalni formi. Tukaj manjka en napadalec in v obrambi en dober stoper. Tudi na boku kjer je alves ni neke izbire razen vidala ki pa lahko igra tudi v napadu kakor arda.
BayernGomez
09. 12. 2015 13.39
CURVANORD Zanetti
09. 12. 2015 14.40
+0
@1945 preimenuj se ker z tvojimi komentarji delaš sramoto štajercem,si verjetno trol iz ljubljanske kotline
rambek
09. 12. 2015 15.53
-1
kim llsung
09. 12. 2015 11.23
Trener Barce bo/bi moral glave AS-e doma pustiti,da si napolnijo baterije,itak so ze naprej...tukaj bi se pojavila sansa za frizuro...
LocoBlanco
09. 12. 2015 11.01
-6
Glede na to, da je BLev. doma strelsko učinkovit (2 tekmi 8golov) bo danes Barcelona težko prišla do zmage! Danes vplačam 3x 50eur na BLev. pa kar bo, bo! Lp
SigourneyWeaver
09. 12. 2015 10.33
+2
Glede na to da se je Neymar poškodoval bosta sigurno ali Munir ali Sandro začela tekmo (mogoče celo oba), Alvesa, Piqueja in Iniesta ni zraven tako da bo Samper po vsej verjetnosti v prvi postavi, tudi Gumbau, Kaptoum in Camara bodo sigurni dobili minutažo, tako da ima Bayer vse možnosti da pride do točk, pa tudi naši imajo priložnost da se izkažejo. MATS Adriano Bartra Verma Alba Busquets/Masche Samper Rakitić Messi Suarez/Sandro Munir
peggi
09. 12. 2015 10.23
+0
Prvo upam,da se Neymar čimprej sanira in resnično škoda za včerajšnjo poškodbo na treningu....Barca se bo saj en tedn očitno morala znajti brez tega nadebudnega,odličnega talentiranega brazilca..poleg tega,,pa na igrišču ne bo tudi Alvesa zaradi kartonov kar tudi upam,da ne bo preveč opazno,,jih bom pa pogrešala definitivn na terenu..Ampak kogar ni brez njega se more...Zato verjamem ,da bosta Messi in Suarez nadoknadila odsotnost Neya .Ostali pa upam,da pokažejo odlično igro in seveda da zmagajo in osvojijo tri točke ,pa seveda spet upam,da Ter Stegen ne bo izvajal kakšnih vragolij :) Pa seveda,da ne pride še do kakšne poškodbe to je zelo pomembno .Aja sej res,pa upam,da Porto premaga Chelsea in se zavihti na prvo mesto:)Vamos Barca ,go Porto :)
rambek
09. 12. 2015 12.52
shaker
09. 12. 2015 10.00
+2
Če bi danes igral Ronaldo bi bil na polno motiviran, seveda bi se izživljal, medtem ko pa danes pričakujem, da bo Messi ali na klopi ali pa bo šel na zelenico na en sprehod. :)
rambek
09. 12. 2015 08.36
+4
Mimogrede..teska bo ampak barcelona nebo sla napolno da se nebo kdo se poskodoval za prihajajoce svetovno prvenstvo v klubskem nogometu, ki je zanjih pomebnejse saj so se uvrstili naprej.
CURVANORD Zanetti
09. 12. 2015 08.24
+6
Barca je postavila rekord na 24ur,skoraj 2 tedna star clanek,a ne bi kaj novega napisali
rambek
09. 12. 2015 08.36
CURVANORD Zanetti
09. 12. 2015 09.11
+1
Pritisni rubriko nogomet naslov clanka barca melje se naprej,vmes so ze igrali z valencijo in remizirali,objava clanka pred 14 dnevi
rambek
09. 12. 2015 12.53
Stari clanki.. Ker jih zeza nekaj... Pac ni toliko komentarjev.
rambek
09. 12. 2015 12.53
-1
Ko se zvecer nesme komentirar bedna fora.. Marsikomu je dolgcas v nocni
CURVANORD Zanetti
09. 12. 2015 14.41
-1
janezdollar
09. 12. 2015 08.23
+0
Tudi, če zmagajo jim ne bo pomagalo...Roma bo 100% premagala bate doma...