Šport

Nina v boj za odličje

Nova Gorica, 12. 07. 2007 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tekmovanje Ferrari Challenge za pokal Shell se bliža koncu. Nina Jerančič se bo na tretje mesto skušala prebiti ta vikend v Mugellu.

Dajmo naši
Dajmo naši FOTO: Hit Racing Team

V Italijanski Toskani bo ta vikend zaključni del tekmovanja Ferrari Chalenge, kjer bo Nina Jerančič tekmovala za bron. Po zadnji dirki v Monzi je kljub stopničkam izgubila 3. mesto v skupnem seštevku. Vodilni Giorgio Massazza si je s 185 točkami utrdil vodilni položaj, sledi mu Sandro Mucelli s 160, na tretjem mestu sta voznika ekipe Ineco MP racing Eric Prinoth in Sandro Sauto s 125 točkami, Nina Jerančič in Hit Racing Team sta zbrala 116 točk.

Cilja na tretje mesto

"Mislim, da prednost tretjeuvrščene ekipe ni tako velika, da je ne bi mogli uloviti. Seveda je proga v Mugellu zelo nepredvidljiva, a tam sem vedno dosegala dobre rezultate. Če mi bo le uspelo ponoviti lanskoletni dobri uvrstitvi, ko sem bila na dveh dirkaških vikendih trikrat četrta in stala tudi na odru za zmagovalce, bo nadaljevanje sezone veliko bolj sproščeno,« je povedala Jerančičeva.

Nina na promocijski dirki

Nina Jerančič se je udeležila promocijskega dogodka v Beljaku.
Nina Jerančič se je udeležila promocijskega dogodka v Beljaku. FOTO: Hit Racing Team

V času med obema dirkama pa Nina ni bila popolnoma odsotna z dirkaških stez. Konec junija se je v Beljaku udeležila promocijske dirke s karti, kjer je ekipa Korona Hit Stars, v kateri je sodeloval tudi Jure Košir, med 29-imi ekipami zasedla 21. mesto. "Takšne izkušnje so vedno dobrodošle. Ne gre za tekmovalnost, čeprav rada izkoristim vsako priložnost za dober trening, ampak za zabavo, ki je v Beljaku res ni manjkalo,“ je po dirkaškem vikendu v Beljaku povedala Nina.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.