Šport

NHL: Sedma zmaga Detroita

Calgary, 02. 11. 2007 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hokejski ligi NHL je bilo na sporedu deset tekem. Detroit pa je dosegel že svojo sedmo zaporedno zmago.

Boston je v podaljšku premagal Bufalo s 4:3, New York Islanders je ugnal Tampo Bay s 4:0, New York Rangers pa Washington z 2:0. Montreal je bil boljši od Philadelphie (5:2), Ottawa od Atlanta (6:4), Colorado pa od Pittsburgha (3:2). Anaheim je po kazenskih strelih ugnal Columbus z 2:1, tri tekme pa so se končale z zmagami gostov: Detroit je premagal Calgary s 4:1, St. Louis je bil boljši od Minnesote s 3:2, Nashville pa od Vancouverja s 3:0.

Detroit je dosegel še sedmo zaporedno zmago.
Detroit je dosegel še sedmo zaporedno zmago. FOTO: Reuters
Detroit, trenutno najbolj vroče moštvo na ledenih ploskvah NHL, je v Calgaryju dosegel že sedmo zaporedno zmago v tej sezoni, skupno pa enajsto. Švedski napadalec Henrik Zetterberg je dosegel dva gola za Rdeča krila, po enega sta prispevala Čeh Jiri Hudler in Daniel Cleary, za Kanadčane pa je edini zadetek dosegel Alex Tanguay.

Razburljivo je bilo v Denverju, kjer je Colorado premagal Pittsburgh s 3:2. V prvi tretjini je vse zasenčil gostujoči hokejist Sidney Crosby, ki je dosegel dva gola, v drugi tretjini pa so na ledu zagospodarili domači igralci in si prek Johna-Michaela Lilesa, Wojteka Wolskija in Bena Guiteja priigrali tesno zmago.


Philadelphia je vodilna ekipa v atlantski skupini.
Philadelphia je vodilna ekipa v atlantski skupini. FOTO: Reuters

Philadelphia, vodilna ekipa atlantske skupine, je v gosteh izgubila z Montrealom, najbolj viden posameznik domače ekipe pa je bil Finec Saku Koivu, ki je prispeval gol in podajo za zmago s 5:2. Ottawa, v dosedanjem delu drugouvrščena ekipa (največ točk je doslej zbral Detroit), je po dveh tretjinah dvoboja z Atlanto že vodila s 5:0, nato pa je na sceno stopil Ilja Kovaljčuk. Ekipa iz olimpijskega mesta je s tremi goli ruskega napadalca in zadetkom Erica Perrina znižala na 4:5, usodo gostujoče zasedbe pa je zapečatil Šved Daniel Alfredsson.

Anaheim je po kazenskih strelih ugnal Columbus.
Anaheim je po kazenskih strelih ugnal Columbus. FOTO: Reuters

Anaheim je v dvoboju s Columbusom prekinil niz štirih zaporednih porazov, zmago pa mu je po kazenskem strelu prinesel Mathieu Schneider. Rangerji so z goloma Chrisa Druryja in Šveda Henrika Lunqvista premagali tekmece iz ameriške prestolnice, še lažje so do zmage prišli njihovi mestni tekmeci Otočani, ki so s 4:0 premagali goste iz Tampa Baya. Junak dvoboja v Bostonu je bil Nemec Marco Sturm, ki je v peti minuti podaljška dosegel zmagoviti gol za Kosmatince. V St. Louisu so bile po tekmi vse oči uprte v Jaya McKeeja, strelca zmagovitega gola v dvoboju z Minnesoto.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.