Šport

NHL: Nashville nadigral Vancouver

Nashville, 24. 11. 2006 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na zahvalni dan je bila odigrana le ena tekma. Nashville je na domačem ledu s 6:0 nadigral Vancouver.

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bila na zahvalni dan odigrana le ena tekma. Nashville je na domačem ledu s 6:0 nadigral Vancouver. Scott Hartnell je dosegel dva zadetka in podajo, vratarja Tomas Vokoun in Chris Mason pa sta skupaj ubranila 34 strelov.

Nashville je popolnoma nadigral Vancouver
Nashville je popolnoma nadigral Vancouver FOTO: Reuters
Nekdanji trener Philadelphie Ken Hitchcock je v četrtek tudi uradno zasedel klop Columbusa, ki je trenutno z vsega petimi zmagami na zadnjem mestu lestvice. Kaj mu je uspelo v nekaj dneh spremeniti v moštvu Modrih suknjičev, bo lahko pokazal že v noči na soboto, ko Columbus gostuje pri njegovem nekdanjem moštvu Letalcih iz Philadelphie.

Da s Predatorji ni šale, so gostitelji dokazali že v tretji in peti minuti prve tretjine, ko sta gola dosegla Aleksander Radulov in Darcy Hordichuk. Preostala zadetka sta prispevala še Marek Židlicky in Shea Weber. V prvih dveh tretjinah je v domačem golu stal Vokoun in ubranil 21 strelov, potem pa si je zvil zapestje in moral zapustiti ledeno ploskev. Uspešno ga je zamenjal Mason. Tudi v vratih Vancouverja sta se zamenjala dva vratarja. Tekmo je začel drugi vratar Dany Sabourin, ki pa ni bil najbolj uspešen, saj je moral kar petkrat po plošček v mrežo, zato ga je sredi druge tretjine zamenjal Roberto Luongo, ki pa je branil vsega osem minut. V zadnji tretjini se je namreč med vratnici vrnil Sabourin in v dvajsetih minutah mrežo ohranil nedotaknjeno.

Svoj epilog pa je dobil tudi pretep na sredini tekmi med Washingtonom in Atlanto. Hokejist Washingtona Donald Brashear bo moral zaradi pretepa tri tekme spremljati s tribune, po eno tekmo prepovedi igranja pa sta dobila njegov soigralec Brian Sutherby in napadalec Atlante Scott Mellanby. Zaradi pretepa ob koncu tekme, po katerem je moralo led predčasno zapustiti osem igralcev, pa sta bila kaznovana tudi oba trenerja. Trener Washingtona Glen Hanlon bo v blagajno lige prispeval 30.000 dolarjev, trener Atlante Bob Hartley pa 10.000.

Izidi:

||Nashville Predators - Vancouver Canucks | 6:0||

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.