Šport

NHL: Kopitar spet med strelci

New York, 05. 11. 2006 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Kralji iz Los Angelesa so v ligi NHL klonili proti Phoenixu. Pri poražencih se je med strelce znova vpisal Kopitar.

Anže Kopitar je v 22 minutah zabeležil 7 strelov in en zadetek
Anže Kopitar je v 22 minutah zabeležil 7 strelov in en zadetek FOTO: Reuters

Ekipa Phoenix Coyotes je v severnoameriški hokejski ligi NHL premagala Los Angeles Kings s 6:4, za poraženo ekipo pa je slovenski reprezentant Anže Kopitar igral dobrih 22. minut in iz sedmih strelov, imel je največ poskusov med vsemi igralci na tekmi, dosegel zadetek v peti minuti ob igralcu več na ledu.

Doma so zmagali še hokejisti Detroit Red Wings z moštvom Columbus Blue Jackets (4:1), Colorado Avalanche z Vancouver Canucks (3:2), San Jose Sharks s Pittsburgh Penguins (3:2) ter Boston Bruins, ki je po podaljšku ugnal Tampa Bay Lightning s 6:5. Sicer pa je bil to večer gostov, saj so na tujem ledu slavili Buffalo Sabres z ekipo Toronto Maple Leafs (4:1), Montreal Canadiens z ekipo New Jersey Devils (2:1), Ottawa Senators z moštvom Carolino Hurricanes (3:2), New York Islanders z igralci Atlante Thrashers (4:1), Philadelphia Flyers z ekipo Washington Capitals (5:3), St. Louis Blues v dvoboju z igralci Calgary Flames (3:2) in Minnesota Wild z moštvom Nashville Predators (4:3).

Shane Doan, kapetan Phoenixa, se je po treh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe hrbta vrnil v ekipo z dvema zadetkoma, vratar David LeNeveu pa je uspešno nadomestil prvega čuvaja mreže Curtisa Josepha in ubranil kar 38 strelov Kingsov, ki so sicer v strelih nadigrali gostitelje kar s 43:24. Izkazal se je tudi vratar Colorada Jose Theodore s 36 obrambami. Tokrat je njegova ekipa zmagala zaradi njegovih dobrih posredovanj, sicer pa je Colorado moštvo, ki ima največ poskusov strelov med vsemi v ligi, povprečno 35. Tekmeci Vancouvra so jih tokrat nadigrali kar z 38:20, vendar tudi v tem primeru ni slavilo napadalnejše moštvo.

Nashville je na gostovanjih vknjižil že sedem zmag
Nashville je na gostovanjih vknjižil že sedem zmag FOTO: Reuters


Igralci San Joseja so novincu Pittsburgha Jevgeniju Malkinu preprečili, da bi še na sedmi tekmi zapored dosegel zadetek. Od sezone 1992/93 še nihče ni dosegel vsaj en gola na uvodnih sedmih srečanjih sezone NHL. Tedaj je zvezdnik Pittsburgha Mario Lemieux na kar 12 zaporednih tekem najmanj enkrat premagal vratarje tekmecev. Hokejisti Tampa Bay so v drugi tretjini dosegli štiri zadetke, največ v zgodovini kluba, kar pa ni bilo dovolj za zmago. Zdeno Chara je izenačil 46,6 sekunde pred koncem rednega dela, Glen Murray pa je odločil dvoboj 17 sekund po začetku podaljška. Marc Savard je bil z dvema goloma in tremi podajami ključni mož srečanja, na drugi strani pa se je izkazal Vincent Lecavalier s štirimi podajami, s čemer je izenačil klubski rekord.

Rdeča krila so zmagala šestič zapored. Dan Cleary je dosegal prva zadetka v sezoni, vratar Dominik Hašek pa je ubranil 16 strelov. Aleksander Ovečkin je zadel dva od štirih golov Washingtona v prvi tretjini, igralci iz ameriške prestolnice pa so prvič po 16 tekmah zmagali v Philadelphii.

Buffalo je v rednem delu srečanja izgubil prvič po 7. aprilu, in to v svoji dvorani. Uspešnejši je bil Toronto z Matsom Sundinom (dva zadetka in podaja). Maksim Afinogenov, prvi strelec gostiteljev, je moral zaradi poškodbe predčasno končati srečanje že v prvi tretjini.

Nashville je zmagal sedmič zapored na tujem ledu, kar se v njegovi klubski zgodovini še ni zgodilo, ob tem pa so tokrat igrali z Minnesoto, ki je doživela prvi poraz doma po 12 zmagah, z Nashvillom pa je doma zadnjič izgubila 31. oktobra 2001.

Izidi:

||Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs| 1:4
Montreal Canadiens - New Jersey Devils| 1:2
Detroit Red Wings - Columbus Blue jackets| 4:1
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes| 2:3
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning| 6:5 (podaljšek)
New York Islanders - Atlanta Thrashers| 1:4
Philadelphia Flyers - Washington Capitals| 3:5
St. Louis Blues - Calgary Flames| 2:3
Minnesota Wils - Nashville Predators| 3:4
Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings| 6:4
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks| 3:2
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins| 3:2||

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.