Šport

NHL: Kopitar klonil v Phoenixu

New York, 17. 02. 2008 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL je Anže Kopitar v dresu Los Angeles Kingsov gostoval pri Phoenixu in ostal praznih rok.

Slovenski hokejist Anže Kopitar po gostovanju njegovih Kraljev v Phoenixu ni bil najboljše volje. Njegovo moštvo je izgubilo novo tekmo v ameriški profesionalni ligi (NHL), Phoenix je bil boljši s 4:3, tudi sam pa se tokrat ni vpisal v statistiko. Tekmo je sicer odločil Radek Vrbata, ki je sedem minut pred koncem postavil končni izid.

Čeh je izkoristil številčno premoč svojega moštva, pri katerem so se med strelce vpisali še Ed Jovanovski, ki je gol dodal še dve podaji, Joel Perrault in Daniel Winnik. Za Los Angeles so tokrat gole dosegli Raitis Ivanans, ki je bil uspešen prvič po 1. decembru 2007, Dustin Brown in Aleksander Frolov.

Anže Kopitar je v Phoenixu klonil.
Anže Kopitar je v Phoenixu klonil. FOTO: Reuters

V sobotnih tekmah so bili najbolj prepričljivi New York Rangers. Buffalo so premagali s 5:1, večino dela pa so opravili že v prvi tretjini, ki so jo dobili s 4:0. Sean Avery je svoj prvi od dveh zadetkov dosegel že v deseti sekundi, nekaj zaslug za visoko vodstvo gostiteljev po prvem delu ima tudi nasprotnikov vratar Ryan Miller, ki je po četrtem zadetku sedel na klop za rezervne igralce. Domači vratar Henrik Lundqvist je na drugi strani delo opravil odlično, zbral je 29 obramb. Da bi ostal nepremagan, je Švedu v zadnjem delu preprečil avstrijski zvezdnik Thomas Vanek.

Vodilno moštvo jugovzhodne skupine Carolina je gostilo Florido, ki je v isti skupini šele predzadnja. A bila je blizu presenečenja. Gosti so še dobrih 14 minut pred koncem vodili z dvema goloma prednosti, nato pa do konca prejeli tri zadetke in led zapustili sklonjenih glav. Končni izid je štiri minute in 21 sekund pred zvokom sirene postavil Eric Staal. Domači so prvič v celoti tekmo odigrali brez kapetana Roda Brind'Amoura, ki je zaradi poškodbe kolenskih vezi verjetno že končal z letošnjo sezono.

Montreal in Philadelphia sta se razšla z nogometnim izidom. Domači so zmagali z 1:0, junaka v domačem taboru sta bila vratar Carey Price, ki je ubranil 34 strelov, in strelec edinega zadetka v "power playu" Rus Andrej Kosticin.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.