Šport

NHL: Anaheim niza zmage

New York, 04. 11. 2006 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V letošnji severnoameriški hokejski ligi NHL ekipa Anaheim Ducks še ne pozna poraza.

Hokejisti Anaheima so v letošnji sezoni zabeležili že deset zmag
Hokejisti Anaheima so v letošnji sezoni zabeležili že deset zmag FOTO: Reuters

Hokejisti moštva Anaheim Ducks na začetku letošnje severnoameriške profesionalne hokejske lige (NHL) ne poznajo poraza. Proti Phoenixu so zabeležili že deseto zmago, s čimer so še izboljšali svoj najboljši start v zgodovini. Zmago s 6:2 so si zagotovili v drugi tretjini, ki so jo dobili s 4:0, najboljši igralec dvoboja pa je bil Finec Teemu Selanne, k uspehu je prispeval gol in dve podaji.

Preostale tri petkove tekme so bile mnogo bolj izenačene, v vseh je odločal en sam gol. Obračun med Columbusom in Calgaryjem so morali odločiti kazenski streli, v katerih je odločilni zadetek za domači Columbus v 11. krogu strelov dosegel nekdanji igralec ljubljanske Olimpije Manny Malhotra. Gostitelji so po rednem delu že vodili s 3:1, a so se morali na koncu celo boriti za podaljšek, s svojim drugim golom na tekmi ga je izboril Čeh David Viborny.

Atlanta je v gosteh Washington ugnala z izidom 4:3, odločilni zadetek je na začetku zadnjega dela igre dosegel Steve Rucchin. Domači so celo vodili z 2:0, kar pa ni zadostovalo, da bi se izognili novemu porazu, že tretjemu letošnjemu proti Atlanti (na vseh tekmah je bil izid isti).

Dallas je bil boljši od Edmontona. Do končnice je bilo videti, da bo zmagal zanesljivo, a zadnji dve minuti sta bili zelo razburljivi. Minuto in pol pred zvokom sirene je Čeh Petr Sykora izid znižal na 2:3, štiri sekunde pred iztekom časa pa je njegov rojak Aleš Hemsky dosegel zadetek, vendar ga je sodnik razveljavil. Po mnenju domačih neupravičeno.

Izidi:

||Washington Capitals - Atlanta Trashers |3:4
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames| 5:4 (po kazenskih strelih)
Edmonton Oilers - Dallas Stars| 2:3
Anaheim Ducks - Phoenix Coyotes| 6:2||

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

g12345@email.si
04. 11. 2006 18.09
aja? a potem so štiri tekme zgubili kar tako, izven 24ur evidenc? a niso do sedaj igral 14 tekem, od tega 10 dobil in štiri izgubili po podaljških/penalih?