Šport

Nesterovič pometel z Welschem

Minneapolis, 06. 12. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V četrtek so v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA na parket stopila le štiri moštva.

Minnesota Timberwolves, za katere je slovenski reprezentant Rašo Nesterovič v 29 minutah dosegel 14 točk, poleg tega pa dodal še po tri skoke, podaje in ukradene žoge, so v gosteh premagali Golden State s 114:98. Nekdanji igralec Uniona Olimpije Čeh Jiri Welsch je v petih minutah za Bojevnike prispeval dve podaji in skok. Na drugi tekmi so košarkarji Atlante pred domačimi navijači ugnali Milwaukee z 98:80.

Atlanti se obrestuje nakup Glenna Robinsona
Atlanti se obrestuje nakup Glenna Robinsona FOTO: Reuters

V Oaklandu je bil zvezda večera Nesterovičev soigralec pri Minnesoti Kevin Garnett (21 točk, 15 skokov, devet podaj), ki mu je za trojni dvojček "zmanjkala" le ena podaja, razigrani pa so bili tudi njegovi moštveni kolegi, saj jih je še pet doseglo več kot deset točk, 14 tudi Nesterovič. Odločila pa je tudi odlična igra rezervnih igralcev, ki so Bojevnikom nasuli 49 točk, od tega Strickland in Peeler 29. "Njihova klop je bila nocoj fenomenalna. Imajo veliko odličnih veteranov, med njimi pa sta izstopala Rod Strickland in Anthony Peeler," je dejal trener moštva iz Kalifornije Eric Musselman. Boljše volje je bil gostujoči trener Flip Saunders. "Nocoj smo res pokazali pravo igro, polno energije tako v prvem kot v drugem polčasu. Sicer so nam zagrozili z nekaj zaporednimi točkami v tretji četrtini, vendar so se jim naši košarkarji takoj postavili po robu in tekmo brez težav pripeljali do konca," je po tekmi povedal Saunders. Pri domačih je bil najučinkovitejši Antawn Jamison z 32 točkami in desetimi skoki.

Atlanti se vse bolj obrestuje nakup nekdanjega prvega zvezdnika Milwaukeeja Glenna Robinsona, ki je tokrat prvič zaigral proti svojemu nekdanjemu moštvu in s 23 točkami bistveno prispeval k deveti zmagi Hawksov v sezoni. "Big dog" Robinson je v Milwaukeeju preživel osem sezon in bil poleg Raya Allena in Sama Cassella član "Velike trojice". Oba sta nastopila tudi na tej tekmi, toda Allen s 16 in Cassell s 13 točkami nista mogla preprečiti petega poraza Bucksov na zadnjih sedmih tekmah. Pri Atlanti se je izkazal tudi center Theo Ratliff (13 točk, 15 skokov, štiri blokade). "Zelo vesel sem, da smo jih premagali. To sem si namreč močno želel, zato smo že na začetku igrali sproščeno in z agresivno igro porazili goste," je dejal Robinson in dodal, da so si z Allenom in Cassellom večkrat med tekmo izmenjali kakšno krepko, "vendar je Sam dejal, da sem veliko lajal, toda nič grizel."