Šport

Nespektakularna zmaga Holyfielda

San Antonio, 11. 11. 2006 11.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Holyfield je po točkah premagal Fresa Oquendoa.

Evander Holyfield je sicer zmagal, ni pa navdušil
Evander Holyfield je sicer zmagal, ni pa navdušil FOTO: Reuters

Nekdanji svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Američan Evander Holyfield je v San Antoniu po točkovanju premagal Fresa Oquendoa iz Portorika. Deset rund v dvorani Alamodome je bilo dokaj nezanimivih in gledalci, zbralo se jih je 10.000, so nekajkrat dogajanje pospremili z glasnim negodovanjem in žvižgi. Vsi trije sodniki so zmago dosodili Holyfieldu (dva s 114:113, eden s 116:114).

Holyfield je vrhunec doživel leta 1996, ko je za naslov prvaka ugnal Mika Tysona in leto pozneje, ko je dobil tudi povratni dvoboj s Tysonom, saj mu je "železni Mike" odgriznil delček ušesa in bil zato diskvalificiran.

Po porazu z Larryjem Donaldom je pred dvema letoma končal kariero, vendar se je letos vrnil v ring in avgusta po dveh rundah na tla poslal Jeremyja Batesa. "Počutim se dobro in nisem novi Holyfield, temveč isti stari, ki je že osvojil štiri naslove svetovnega prvaka," je dejal 44-letni boksar, ki za leto 2007 načrtuje borbo za peti svetovni naslov, kar doslej v težki kategoriji ni uspelo še nikomur. Dokončno pa naj bi se upokojil leta 2008, pred tem pa želi združiti vse verzije naslovov svetovnega prvaka.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.