Šport

Nemke zmagale v štafeti

Oberhof, 03. 01. 2008 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

V štafetnem nastopu biatlonk so zmagale Nemke, slovenska štefeta pa ni nastopila.

Nemka Kati Wilhelm je članica zmagovalne štafete.
Nemka Kati Wilhelm je članica zmagovalne štafete. FOTO: Reuters

Nemke so zmagale v štafetnem nastopu biatlonk na progi dolgi 4x6 kilometrov za svetovni pokal v nemškem Oberhofu. Simone Denkinger, Andrea Henkel, Kathrin Hitzer in Kati Wilhelm so premagale Francozinje za 12,7 sekunde (0+7), tretje pa so bile Rusinje (+26,0/1+5).

Slovenska ekipa zaradi težav Tadeje Brankovič Likozar z ramenom v tem trenutku nima dovolj tekmovalk, da bi lahko trener Tomaš Kos sestavil uspešno kombinacijo. Zbolela je tudi najboljša slovenska biatlonka letošnje sezone Teja Gregorin, trenutno 11. v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.

Na sobotnem šprintu bosta tako bržkone nastopili le Dijana Ravnikar in Andreja Mali. "Teja je že pred dnevi v telefonskem razgovoru potožila nad povišano temperaturo in slabim počutjem. Znaki so pokazali na klasično virozo in po nasvetu je ostala v Ljubljani, kjer bo danes opravila še poseben laboratorijski pregled. Stanje je bilo zjutraj že boljše in če tudi izvidi ne pokažejo ničesar slabega, bo morda že lahko nastopila na nedeljski tekmi," je ocenil stanje reprezentančni zdravnik Robert Hajdinjak.

"Tadeja bo poskusila s terapijami pri nemškem zdravniku in njen status je trenutno mirovanje. Zavedali smo se nevarnosti, da ostanemo brez ženske štafete, vendar smo vseeno upali, da bo Tadeja zdržala. Žal so se nastopi za njo končali že na Pokljuki. Potrudili se bomo pripraviti mladinko Lili Drčar, ki bo nastopila na štafetnih nastopih v Ruhpoldingu, ki je naslednje prizorišče svetovnega pokala," je dodal Kos.

Izidi:
1. Nemčija 1:15:41,1/2+7 (Simone Denkinger, Andrea Henkel, Kathrin Hitzer, Kati Wilhelm)
2. Francija + 0:12,2/0+7 (Delphyne Peretto, Sylvie Becaert, Pauline Macabies, Sandrine Bailly)
3. Rusija 0:26,0/1+5 (Svetlana Slepšova, Oksana Neupokojeva, Tatjana Mojisejeva, Natalija Guseva)
4. Norveška 1:28,4/0+11
5. Belorusija 2:02,1/0+9
6. Ukrajina 2:37,0/0+6

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.