Šport

NBA: Spursi potonili

New York, 27. 01. 2008 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji New Orleans Hornets so v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 102:78 v gosteh premagali branilce naslova San Antonio Spur.

Tim Duncan je s soigralci doživel boleč poraz.
Tim Duncan je s soigralci doživel boleč poraz. FOTO: Reuters

Pred začetkom sezone so igralci San Antonio Spurs napovedovali obrambo naslova prvaka, toda trenutno niso na čelu lige niti na njenem zahodnem delu. Tam je na prvem mestu New Orleans, ki je do osme zaporedne zmage prišel prav v San Antoniu, kjer je David West zablestel v drugem polčasu in skupaj zmogel 32 točk, Chris Paul je dodal 17 točk in 11 podaj, Predrag Stojaković pa s tremi trojkami 22 točk. Hornets so v neverjetnem naletu, saj so na zadnjih osmih tekmah zmagali s povprečno razliko 20,3 točke, njihova zadnja žrtev pa so bili prvaki lige, za katere sta po 17 točk dosegla Tim Duncan in Tony Parker. Duncana, ki v zadnjih 19 minutah ni dosegel točke, je zaustavil Tyson Chandler (osem točk, 12 skokov), čeprav je že v prvem polčasu dobil štiri osebne napake; Spursi so imeli 42 odstotni met iz igre (33:79).

Chris Paul je k senzacionalni smagi Hornetsov prispeval 17 točk in 11 podaj.
Chris Paul je k senzacionalni smagi Hornetsov prispeval 17 točk in 11 podaj. FOTO: Reuters

Miami je serijo 15 porazov, najdaljši niz v sezoni v NBA in drugi najslabši v zgodovini ekipe, končal po zaslugi Dwyana Wadea, ki je ob garanju v obrabi dosegel 13 od svojih 35 točk v tretji četrtini, v kateri si je s soigralci priigral devet točk prednosti. Mike Dunleavy mlajši je dosegel 25 točk za Pacerse. Philadelphia je končala niz treh zaporednih porazov po zaslugi Andrea Iguodale (33 točk), na drugi strani pa je Jason Richardson zadel sedem trojk (35 točk). Za Memphis, španski zvezdnik Pau Gasol zaradi težav s hrbtom znova ni igral, je Rudy Gay zbral 34 točk in 12 skokov, največ v karieri. Corey Maggette je bil s 25 točkami prvi strelec ekipe iz Los Angelesa.

Miami Heat - Indiana Pacers 98:96
Charlotte Bobcats - Philadelphia 76ers 96:103
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 125:120 (podaljšek)
San Antonio Spurs - New Orleans Hornets 78:102

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.