Šport

NBA: Nachbar poražen

Oakland, 25. 01. 2008 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NBA je Boštjan Nachbar z New Jersey Netsi tesno izgubil proti ekipi Golden State Warriors.

Košarkarji v severnoameriški ligi NBA so imeli na programu le tri tekme, nastopil pa je tudi eden od peterice Slovencev, ki igrajo onstran Atlantika. Boštjan Nachbar in njegovi New Jersey Nets so na gostovanju pri ekipi Golden State Warriors doživeli tesen poraz s 119:121.

Nachbar je za las zgrešil zmago na gostovanju pri ekipi Golden State Warriors.
Nachbar je za las zgrešil zmago na gostovanju pri ekipi Golden State Warriors. FOTO: Reuters

Tesno je bilo tudi v Miamiju, kjer je domača ekipa doživela že 15. zaporedni poraz. San Antonio je na koncu slavil z 90:89, toda zmago je gostom zagotovil šele Manu Ginobili s košem pol minute pred koncem. Pred tem so domači vodili že za 15 točk, a jim vodstva ni uspelo obdržati, v zadnjih osmih minutah so zmogli vsega deset točk. Pri zmagovalcih je bil najučinkovitejši Tim Duncan s 30 točkami in 11 skoki, Dwyane Wade pa je pri domačih dosegel 27 točk, vendar je zgrešil zadnji met tri sekunde pred koncem.

Monta Ellis je z 39 točkami postavil rekord v svoji karieri.
Monta Ellis je z 39 točkami postavil rekord v svoji karieri. FOTO: Reuters

Podoben razplet je bil v Oaklandu. Domači Bojevniki so vodili že za 13 točk, nato vodstvo zapravili, vendar so za razliko od Miamija v končnici le zmogli dovolj moči in zbranosti, da je zmaga ostala doma. Junak tekme je bil Monta Ellis z rekordnim izkupičkom kariere (39 točk) in mirno roko v zadnji minuti, ko je zadel štiri proste mete. Gostje iz New Jerseyja so poskušali priti do izenačenja, toda v zadnji minuti sta trojki zgrešila tako Antonine Wright kot Jason Kidd. Uspešen je bil šele Nachbar, toda njegove tri točke v zadnji sekundi so pomenile le ublažitev poraza. Skupno je slovenski košarkar dosegel osem točk in dodal še sedem skokov. Pri Mrežicah, ki so doživele sedmi zaporedni poraz, je bil najboljši strelec Richard Jeffeson s 34 točkami.

V Milwaukeeju je za zmago domačih proti Indiani s 104:92 levji delež prispeval Michael Redd s 37 točkami, Andrew Bogut pa je dodal 17 točk in 11 skokov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.