Šport

Navijači prevzemajo Liverpool

Liverpool, 01. 02. 2008 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Zvesti navijači nogometašev angleškega Liverpoola želijo od ameriških lastnikov za 500 milijonov angleških funtov kupiti klub.

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard
Kapetan Liverpoola Steven Gerrard FOTO: Reuters

Liverpool je klub z izjemno nogometno tradicijo, zato navijačem ni prav nič všeč, da je lastništvo kluba v ameriških rokah. Od leta 2007 sta klubska lastnika ameriška bogataša George Gillett in Tom Hicks, ki nameravata v prihodnje v klub vložiti še 350 milijonov angleških funtov, vendar pa naj bi bilo od te vsote kar 105 milijonov novega klubskega kredita. S takšnim načinom poslovanja (zadolževanja) navijači niso zadovoljni, zato so sprožili svojo akcijo.

Po poročanju BBC News želi skupina zvestih privržencev, zbrana v skupini Share Liverpool FC Group, kupiti klubske delnice in prevzeti lastništvo. Zato so odprli posebno spletno klubsko stran, kjer se navijači lahko prijavijo, a se je stran po eni uri zaradi izjemnega zanimanja "sesula".

Možnost za nakup klubskih delnic in s tem delnega klubskega lastništva bo dobilo približno 100.000 navijačev Liverpoola ( t.i. Reds) po celem svetu, ki naj bi zbrali 500 milijonov angleških funtov in zgradili tudi nov stadion. Novi stadion bo imel 71.000 sedežev in naj bi stal v bližini sedanjega stadiona Anfield, prvo tekmo pa naj bi na njem odigrali leta 2001. Vsak navijač bo lahko kupil delnice, vendar v vrednosti največ 5.000 angleških funtov.

Težave za Romo
Italijanski nogometni prvoligaš AS Roma je pred morebitno menjavo lastnikov. Glavni delničar kluba Franco Sensi, oziroma naftna družba Italpetroli, ima na različnih bankah namreč dolgove v višini 343 milijonov evrov. Banka UniCredit je od Sensija zato že zahtevala, da v treh mesecih predstavi sanacijski načrt.

Ena od rešitev za Italpetroli bi bila tudi, da proda delnice nogometnega kluba, ki kotirajo na borzi, je poročal časnik Gazzetta dello Sport. Za klub pa naj bi se že zanimal eden od ameriških skladov, ki bo morda že prihodnji teden dal ponudbo za prevzem. Sicer pa se je že v preteklih mesecih precej govorilo o prodaji kluba, med interesenti pa so bili ruski naftni mogotci, a do prodaje takrat ni prišlo.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Eriksson
06. 07. 2009 15.41
To ne morš verjet kva si vse zmislju teli navijači