Kolesarstvo

Deček, ki ga je Pogačar razveselil z bidonom: To je najlepše darilo

Bassano del Grappa, 30. 05. 2024 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tadej Pogačar na letošnji dirki po Italiji ni navduševal zgolj s športnimi dosežki, temveč tudi s potezami, s katerimi je razveseljeval navijače ob progi. Za eno takšnih je poskrbel na zadnji gorski etapi, ko je dečku, ki je v strmem klancu tekel ob njem, podaril bidon z vodo. Italijanski mediji so izbrskali, da je slovenski kolesar razveselil 12-letnega Mattia, ki je tudi sam zagrizen kolesar. Želi si, da bi plastenko obogatil še s podpisom slovenskega kolesarskega asa.

V soboto, ko se je dejansko zaključil boj za skupno zmago na Giru, je Pogačarja 21 kilometrov pred ciljem, na 14-odstotnem klancu, več metrov spodbujal tudi mladi navijač. Takrat je ob robu ceste stal tudi eden od članov osebja UAE, ki je Pogačarju pred kolo pomolil bidon, ki pa ga očitno sploh ni potreboval. Pogačar je namreč plastenko nemudoma podal navijaču. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Več dni po srčni gesti so pri italijanskem Corriere del Veneto našli srečnega navijača. Ugotovili so, da je Pogačar razveselil 12-letnega Mattia iz Benečije, ki trenutno obiskuje šesti razred in prav tako kolesari. "Sanjal sem, da bi dobil to plastenko, saj je Tadej moj najljubši kolesar," je italijanskim novinarjem povedal mladi kolesar ekipe Cycle Team Cassola 2000. 

Na lov je šel že v četrtek, ko si je ogledal etapo v Padovi. "Vendar se mu nisem uspel približati, zato sem se odločil, da ga bom poskušal ujeti na gorski etapi. Preučil sem, kam se postaviti, da bi mi podvig uspel."

Namensko se je na cesti postavil med osebje Pogačarjeve ekipe. "Upal sem, da bo Pogačar vzel plastenko in jo nato prazno odvrgel na cesto. Pripravljen sem bil, da jo bom pobral, nato pa mi jo je podal polno. Nisem mogel verjeti," je podvig opisal italijanskim novinarjem. Srečen in s polno plastenko v roki se je nato odpravil do šotora, kjer so bili še ostali njegovi kolesarski kolegi.

"Je kar dobro tekel, mogoče bo dober športnik. Bidon sem mu dal, ker si ga je zaslužil. Sem imel srečo, da je bil tam naš mehanik, da sem bidon lahko dal otroku," je po koncu 20. etape potezo opisal Pogačar. 

Na Touru na lov za Pogačarjev podpis

Trenutno plastenko letošnjega zmagovalca Gira hrani na nočni omarici, v njej pa je še vedno voda z vitaminskim gelom. "To je najlepše darilo, kar sem ga kadar koli prejel," pravi najstnik. Njegovi starši pa so razkrili, da so naročili posebno polico, kamor bodo postavili navijaški izplen letošnjega Gira. 

Italijanske novinarje je zanimalo, zakaj je prav Slovenec njegov najljubši šampion? "Zaradi njegove sposobnosti, da vedno napade in je brez strahu. Nekega dne bi bil rad takšen, kot je on," športnih ambicij ni skrival Mattia. 

Pogačarjeva plastenka sicer ni bila edina, ko je je Mattia uspel dobiti na Giru. V zbirko je dodal še bidon Jonathana Milana in Lucasa Plappa, vendar priznava, da mu je Pogačarjeva najljubša. Želi si, da bi se nanjo slovenski kolesar še podpisal. S Pogačarjem je sicer skušal stopiti v stik prek družbenih omrežij in se mu iskreno zahvaliti, a zaenkrat brez uspeha. Mogoče pa se mu želja uresniči na eni od etap letošnje dirke po Franciji, kjer bo Mattia prav tako navijal ob cesti.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jutri bolje bo
30. 05. 2024 21.43
+12
Lepa zgodba, čestitke Tadej.
PoldeVeliki
30. 05. 2024 21.34
+11
osiveli_ritmični_gimnastik
30. 05. 2024 20.18
+0
sreča da ni bila dirka v sloveniji. Golob bi ga obdavčil.
J Kvas
31. 05. 2024 11.14
+1
Natoforever
30. 05. 2024 20.07
+26
Lepo..otroci so upanje in kar imamo.
nemski_ovcar
30. 05. 2024 19.31
+32
Odlično. Upam, da dobi še podpis.
XVXC
30. 05. 2024 19.23
+35
Lepa gesta. Bravo. Tadej Pogačar iskreno ti čestitam za vrhunsko zmago, kapo dol. Kaj takega. Šampioni so doma v Sloveniji, posamezniki in ekipe iz leta v leto jih je več in zmage se nizajo. Prihodnost je lepa le tako naprej. Gremo Slovenija. 🤌💪🇸🇮