Šport

Nasprotnik bo Werder

Nyon, 03. 08. 2007 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nasprotnik zmagovalca para Domžale - Dinamo na povratni nogometni tekmi kvalifikacij lige prvakov bo Werder.

Domžale se bodo 7. avgusta na povratni tekmi pomerile z Dinamom
Domžale se bodo 7. avgusta na povratni tekmi pomerile z Dinamom FOTO: POP TV

Na sedežu Evropske nogometne zveze (UEFA) v Nyonu so danes opravili žreb tretjega kroga kvalifikacij najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja lige prvakov. Če Domžalam uspe na povratni tekmi (prva v domžalskem športnem parku se je končala z zmago gostov z 2:1) v Zagrebu premagati Dinamo, se bodo v tretjem krogu pomerile z nemškim prvoligašem Werderjem iz Bremna. Prve tekme 3. kroga kvalifikacij bodo na sporedu 14. in 15. avgusta, povratne pa teden dni pozneje.

Znani tudi pari 2. kroga

Svoje tekmece so dobila še moštva v 2. predkrogu pokala UEFA. V Nyonu je žreb določil, da se bo skopski Rabotnički, ki je izločil Hit Gorico, pomeril z beograjskim Partizanom oziroma Zrinjskim iz Mostarja. Beograjčani so sicer Zrinjski na dveh tekmah nadigrali z 11:1, kljub temu pa lahko črno-beli ostanejo brez evropskega tekmovanja, saj mora UEFA še proučiti njihovo pritožbo glede kazni zaradi izgredov navijačev na prvi tekmi v Mostarju. Partizanu grozi enoletna izključitev iz evropskih tekmovanj.

Široki Brijeg, ki je izločil slovenskega pokalnega prvaka Koper, se bo 16. avgusta, ko bodo na sporedu prve, in 30. avgusta, ko bodo moštva igrala povratne tekme, pomeril s Hapoelom iz Tel Aviva. Slednji je lani v 2. predkrogu izločil Domžalčane.

Ciprski Anorthosis iz Famaguste, katerega barve brani slovenski reprezentant Anton Žlogar (v četrtek je na povratni tekmi proti skopskemu Vardarju dosegel edini gol na tekmi), se bo soočil z romunskim Clujem, Hamburger SV Miša Brečka pa s Honvedom iz Budimpešte. Dunajska Austria Milenka Ačimoviča in Saša Fornezzija se bo "spopadla" z Jabloncem, AIK Solna Mirana Burgiča pa z Metalurgsom Liepajo.

Pari 3. kroga kvalifikacij:
||Hafnarfjoerdur/Bate Borisov - Lubin/Bukarešta
Tampere/Levski Sofija - Astana/Trondheim
Spartak Moskva - Celtic Glasgow
Werder Bremen - Domžale/Zagreb
Ventspils/Salzburg - Pjunik Erevan/Šahtjor Donjeck
Ajax Amsterdam - Žilina/Slavija Praga
Valencia - Debrecen/Elfsborg Boras
Genk/Sarajevo - Dinamo Kijev
Fenerbahče Carigrad - Anderlecht
Glasgow Rangers/Golubovci - Crvena zvezda/Talin
Toulouse - Liverpool
Benfica Lizbona - Koebenhavn/Jeruzalem
Lazio Rim - Dinamo Bukarešta
Sparta Praga - Arsenal
Zuerich - Bešiktaš Carigrad/Šerif Tiraspol
Sevilla - AEK Atene||

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.