Šport

Napolitanu deveta etapa

Regio Emilia, 21. 05. 2007 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalec 9. etape kolesarske dirke po Italiji je domačin Napolitano. Drugi je bil McEwen, tretji pa Petacchi.

Deveta, 177 kilometrov dolga etapa kolesarske dirke po Italiji od Reggio Emilie do Lida di Camaioreja je bila spet po okusu sprinterjev. Sprint glavnine je dobil Siciljanec Danilo Napolitano, moštveni kolega Gorazda Štanglja pri moštvu Lampre-Fondital, ki je tako zabeležil svojo prvo zmago na Giru. Drugo in tretje mesto sta zasedla glavna favorita Avstralec Robbie McEwen in Italijan Alessandro Petacchi, še en Italijan, svetovni prvak Paolo Bettini je bil četrti, Štangelj pa 53. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, vodi še naprej Italijan Marco Pinotti (T-Mobile), Štangelj je na 103. mestu (+19:40).

Na deveti etapi je bil najhitrejši Siciljanec Danilo Napolitano
Na deveti etapi je bil najhitrejši Siciljanec Danilo Napolitano FOTO: Reuters

Deveta etapa je bila povsem ravninska, tako da posebnih razburljivosti ni pričakoval nihče. Po bolj ali manj rekreativni vožnji v prvem delu - kolesarji so varčevali moči za mnogo težjo deseto etapo, ki se konča na vzponu, je po 60 kilometrih ušla četverica manj znanih kolesarjev. Toda moštva sprinterskih specialistov presenečenja ni dovolila, tako da je glavnina še pravočasno pospešila. Šest kilometrov pred ciljem so ubežnike ujeli in odločal je sprint. V njem je svoj trenutek dočakal 26-letni Danilo Napolitano, ki je v zadnjih 100 metrih ugnal vse, ki so imeli na papirju večje možnosti.

"Zaradi ovinkov v zadnjem kilometru mi je bilo lažje. Končno sem prišel do tega, kar sem že nekaj časa sanjal. Bil sem vztrajen, vedel sem, da bo tudi moj trenutek prišel," je dejal 26-letni Napolitano, ki naj bi ga ljubitelji kolesarstva junija gledali tudi na dirki Po Sloveniji. Sicilijanec je dosegel 16. zmago v karieri in drugo letošnjo, najboljši je bil že v peti etapi dirke po Murciji.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.