Šport

Najboljši slovenski vrsti poraženi

Bled, 27. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljši slovenski reprezentanci sta v 2. krogu 35. šahovske olimpiade na Bledu po zmagah v prvem krogu izgubili. Moška A ekipa, ki je 13. nosilka, je v boju s Kanado igrala 1,5:2,5, ženska A reprezentanca pa je klonila z Litvo z 1:2.

Gari Kasparov
Gari Kasparov FOTO: Reuters

V moški konkurenci je Slovenija B izgubila z Malezijo z 1:3, Slovenija C pa z Bosno in Hercegovino z 0,5:3,5. V ženskem delu turnirja je Slovenija B s Francijo, ki je osma nosilka, gladko izgubila z 0:3, Slovenija C pa je z Južno Afriko igrala neodločeno 1,5:1,5.

Na programu je bilo že nekaj derbijev. Branilka naslova Rusija je z Belorusijo izgubila le pol točke (3,5:0,5), zmagal pa je tudi prvi s svetovne lestvice Gari Kasparov, ki je bil v prvem krogu prost. V uvodnem delu tekmovanja ni igral tudi svetovni prvak Viktor Ponomarjov, ki je za Ukrajino, tretjo postavljeno reprezentanco, z Uzbekistanom remiziral, njegova ekipa pa je igral le 2,5:1,5. Madžarska, druga nosilka, je Vietnam premagala s 3:1. V moški konkurenci po dveh krogih ni več nobene reprezentance s popolnim izkupičkom, Kuba in Indija pa imata po 7,5 točke od osmih možnih. V ženski konkurenci je edina s popolnim zbirom točk Rusija. Tretje nosilke so s 3:0 premagale tudi Hrvaško. Kitajke, branilke naslova, so z Belorusijo igrale 2,5:0,5.

SORODNI ČLANKI