Šport

Najboljše Norvežanke in Nemci

Beitostoelen, 20. 11. 2005 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalki druge tekme svetovnega pokala v smučarskem teku sta bili norveška in nemška ekipa.

Marit Bjoergen
Marit Bjoergen FOTO: Reuters

Na drugi tekmi letošnjega svetovnega pokala v smučarskem teku v norveškem Beitostoelnu so bile na sporedu štafetne preizkušnje brez slovenskega zastopstva.
 
V ženski konkurenci so si zmago na 4 x 5 km v klasični in prosti tehniki zagotovile članice norveške prve ekipe v postavi Ella Gjoemle, Vibeke Skofterud, Hilde Pedersen in Marit Bjoergen.
 
Moški so tekli na 4 x 10 km, svojo vlogo pa so najboljše opravili Nemci Andreas Schluetter, Axel Teichmann, Jens Filbrich in Tobias Angerer
 
Norvežanke so tudi na nedeljski štafetni preizkušnji potrdile svojo premoč, v cilju pa so po zaslugi svoje najboljše tekmovalke, ki je bila najboljša že na sobotni posamični preizkušnji Marit Bjoergen pred najbližjimi zasledovalkami imele nekaj več kot devet sekund prednosti. Drugo mesto je pripadlo olimpijskim zmagovalkam - Nemkam Manueli Henkel, Stefanie Boehler, Claudii Kuenzel in Evi Sachenbacher-Stehle, tretje mesto pa so osvojile Finke Kaisa Saarinen, Kirsi Vaelimaa, Liisa Lassila in Virpi Kuitunen.

Axel Teichmann
Axel Teichmann FOTO: Reuters

V moški konkurenci so prvo štafetno preizkušnjo v olimpijski sezoni v težkih pogojih, snega je bilo na Norveškem le za vzorec, dobili Nemci Andreas Schluetter, Axel Teichmann, Jens Filbrich in Tobias Angerer, ki so po včerajšnjem razočaranju nekoliko popravili vtis. Z drugim mestom so se z nekaj več kot štirimi sekundami zaostanka zadovoljili Francozi Alexandre Rousselet, Christophe Perrillat, Emmanuel Jonnier in Vincent Vittoz, tretji pa so bili člani prve norveške ekipe Eldar Roenning, Jens Arne Svartedal, včerajšnji zmagovalec Tor Arne Hetland in Tore Ruud Hofstad.

SORODNI ČLANKI