Šport

Najboljša Wilhelmova in Bjoerndalen

Holmenkollen/Oslo, 25. 03. 2006 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Biatlonka Kati Wilhelm je s šesto zmago v sezoni potrdila skupno zmago. Brankovičeva je bila šesta.

Kati Wilhelm je s šesto zmago v sezoni potrdila skupno zmago
Kati Wilhelm je s šesto zmago v sezoni potrdila skupno zmago FOTO: Reuters

Nemka Kati Wilhelm je s šesto zmago v sezoni potrdila skupno zmago v biatlonskem svetovnem pokalu. Predzadnjo tekmo sezone, zasledovanje, je s stoodstotnim strelskim izkupičkom dobila 51,5 sekunde pred Rusinjo Ano Bogali Titovec, ki je prav tako zadela vseh 20 tarč in 1:02,6 minute pred Švedinjo Anno Carin Olofsson (3 zgrešeni streli).

Za tekmo je bilo prijavljenih pet Slovenk. Tadeja Brankovič je bila v zadnjem krogu celo v boju za tretje mesto, na koncu pa je zasedla 6. mesto (1:26,9/3), Dijana Grudiček je tekmo končala kot 18. (2:50,6/3), Teja Gregorin pa kot 22. (3:20,4/2). Andreja Mali na tekmi sploh ni nastopila, Lucija Larisi pa je odstopila, potem ko so jo tekmovalke prehitele za krog.

Bjoerndalen skupni zmagovalec

Norvežan Ole Einar Bjoerndalen, ki je zmagal že na četrtkovi sprinterski tekmi svetovnega biatlonskega pokala v Oslu, je bil najboljši tudi na sobotnem zasledovanju, s čimer si je zagotovil tudi skupno zmago v biatlonskem svetovnem pokalu. Njegov edini tekmec v skupnem seštevku Francoz Raphael Poiree v zasledovanju namreč ni nastopil in nima več možnosti, da bi Norvežana v nedeljo na zadnji tekmi sezone ujel.

Drugo mesto na tekmi je z zaostankom 5,6 sekunde zasedel Poljak Tomasz Sikora, ki je moral trikrat v kazenski krog, tretje pa 7,1 sekunde za zmagovalcem Nemec Ricco Gross, ki se je z brezhibnim streljanjem na stopničke prebil z devetega mesta.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.