Šport

Nad Fince in Avstrijce brez goveje juhe

Helsinki, 27. 04. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski hokejisti imajo po pričakovanem porazu s štirikratnimi svetovnimi prvaki Čehi prost dan. Današnja analiza uvodne tekme s selektorjem Matjažem Sekljem je hkrati priprava na jutrišnji obračun z gostiteljico turnirja Finsko, ki po šampionskem letu 1995 tokrat pred domačimi navijači spet cilja na naslov svetovnega prvaka.

Slovenski selektor Matjaž Sekelj
Slovenski selektor Matjaž Sekelj FOTO: POP TV

"Zdaj smo postavili nov kriterij te reprezentance. Proti večkratnim svetovnim prvakom smo doživeli znosen poraz. Lani v bojih z velesilama ni bilo tako, saj smo zelo prepričljivo izgubili. Tokratni pristop moramo prenesti tudi v obračun s Finsko," pravi selektor Sekelj, ki se zaveda, da je domače moštvo s številnimi NHL zvezdniki absolutni favorit. Teemu Seelaene, Saku Koivo in kolegi pa bodo se posebej motivirani zaradi zvestih domačih navijačev, ki bodo nedvomno poskrbeli za lepo kuliso na tribunah. Kot na uvodni tekmi, ko so odpravili Avstrijo s 5:1.

"Finci igrajo se bolj napadalno in agresivno kot Čehi. V napadalni tretjini so neugodni tudi takrat, ko nimajo ploščka v posesti," je razkrival adute "suomijev" naš selektor. Sicer bo po prejšnjem dogovoru v golu Gabra Glaviča zamenjal Klemen Mohorič. "V tekmo moramo iti mirno in dati vse od sebe. Iz tega obračuna lahko potegnemo marsikatero pozitivno stvar, ki nam bo prišla prav proti Avstriji," je Mohorič spet spomnil na usoden torkov obračun, ki bi Sloveniji v primeru zmage že zagotovil obstanek v skupini A.

Sicer v slovenskem taboru ni čutiti nobene nervoze, "risi" bodo po dopoldanskem treningu pogledali še posnetek tekme Finska - Avstrija. Z bivanjem v hotelu Holiday Inn v neposredni bližini Hartwall Arene so zelo zadovoljni. "Za varnost je naravnost fantastično poskrbljeno. Če nimaš akreditacije, nimaš dostopa nikamor. Pa tudi če si še takšna pomembna faca v reprezentanci," je odkril selektor Sekelj.

Tudi s prehrano so slovenski hokejisti zelo zadovoljni. "Dobro jemo. Sam sem najbolj navdušen nad sladicami, ki so zares super," pravi branilec Miha Rebolj, ki zelo dobro obvlada nekaj osnovnih finskih fraz, saj je pred časom igral tukaj. O kakšnih slovenskih specialitetah pa ni govora. "Goveje juhe tu že ne bomo videli. Sicer so tukaj z juhami bolj šibki. Je pa zato vsa druga hrana zelo dobra. Od testenin in belega mesa do zelenjave in slaščic," je še pripomnil skrbni selektor Sekelj.

Tekma Finska - Slovenija bo v ponedeljek ob 18. uri po slovenskem času v Tampereju, ki je kakšni dve uri vožnje z avtom od Helsinkov.

Današnji izidi:

skupina A:
Nemčija - Japonska 5:4 (4:2, 0:0, 1:2)
Slovaška - Ukrajina 9:3 (2:0, 4:2, 3:1)

skupina B:
ZDA - Švica 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Rusija - Danska 6:1 (1:0, 5:1, 0:0)

skupina C:
Kanada - Latvija 6:1 (2:1, 1:0, 3:0)
Švedska - Belorusija 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA