Šport

Na izlet v Dubrovnik

Ljubljana, 02. 01. 2008 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Slovenski vaterpolisti v petek s tekmo proti Črni Gori odpirajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo poleti gostila Malaga.

Miho Bošković je pred nekaj tedni prejel priznanje za najboljšega evropskega vaterpolista lanske sezone.
Miho Bošković je pred nekaj tedni prejel priznanje za najboljšega evropskega vaterpolista lanske sezone. FOTO: Reuters

Skupina A, v kateri poleg Slovencev tekmujejo še Črnogorci, Hrvati in predstavniki Velike Britanije, na papirju že ima potnika na prvenstvo Stare celine. Bržkone bodo v Dubrovniku najboljši gostitelji, svetovni prvaki Hrvati z Mihom Boškovićem na čelu, drugo mesto pa naj bi vsaj po imenih pripadlo Črnogorcem, ki jih zelo uspešno vodi Pero Porobić.

Slovenija lahko računa na eno zmago, in sicer v zadnji tekmi, ko se bodo varovanci Toma Baldermana udarili s predstavniki Velike Britanije. "Mislim, da je nekako realno, da pričakujemo zgolj eno zmago, in sicer proti predstavnikom Velike Britanije. Črnogorci in Hrvati so v tem trenutku premočni," je povedal direktor reprezentance Iztok Kraševec.

Kljub vsemu pa bi lahko bila prav sproščenost Slovenije ključna v prvem dvoboju s Črnogorci. Reprezentanca, ki ima na papirju kar 11 superuspešnih igralcev, med njimi je najboljši center Boris Zloković, se je zaenkrat s Slovenci pomerila dvakrat. Obakrat je reprezentanca iz dežele na sončni strani Alp izgubila, a v obeh primerih Porobićevi varovanci niso nastopili kompletni.

Prvi zvezdnik Črnogorcev je Boris Zloković (modra kapica), sicer član italijanskega velikana Possilipa.
Prvi zvezdnik Črnogorcev je Boris Zloković (modra kapica), sicer član italijanskega velikana Possilipa. FOTO: Reuters

Galić izpušča kvalifikacije

Pričakovano si reprezentančne kapice ne bo nadel Teo Galić, ki ima jutri tekmo grškega državnega prvenstva. Član PAOK-a bi z odhodom na reprezentančni zbor lahko močno ogrozil svoj status v klubu, zato je razumljivo zaprosil vodstvo izbrane vrste, da ga oprosti kvalifikacijskega ciklusa.

Predsednik v Franciji

V Dubrovnik pa ni odpotoval predsednik Vaterpolske zveze Slovenije Matjaž Rakovec. Omenjeni namreč sodi na kvalifikacijah v francoskem Montpellierju, kjer se v skupini B merijo gostitelji Francozi, reprezentanti Slovaške, Nemci ter Ukrajinci.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.