Šport

Mourinho spet na delu?

London, 03. 12. 2007 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Portugalec Jose Mourinho bo najverjetneje v kratkem podpisal štiriletno pogodbo z angleško nogometno zvezo.

Jose Mourinho bi v štirih letih zaslužil 24 milijonov funtov.
Jose Mourinho bi v štirih letih zaslužil 24 milijonov funtov. FOTO: Reuters

V soboto je minilo deset dni, odkar angleška nogometna reprezentanca nima selektorja. Kriza je vsak dan večja, šef Brian Barwick pa se je na tajnem sestanku z nekdanjim strategom londonskega Chelsea Jose Mourinhom dogovoril že vse podrobnosti štiriletne pogodbe.

Mourinho naj bi, v kolikor bo podpisal pogodbo, za štiri leta dela z Gordon Albionom prejel 24 milijonov funtov. Prvi del pogodbe se navezuje na stabilizacijo izbrane vrste, medtem ko je v drugem delu zapisano, da more Anglija leta 2010 osvojiti naslov svetovnega prvaka ali postati evropski prvak dve leti pozneje.

John Terry navija za svojega nekdanjega šefa pri Chelseau.
John Terry navija za svojega nekdanjega šefa pri Chelseau. FOTO: Reuters

Portugalec sicer predvideva, da bi bil na omenjenih tekmovanjih velik uspeh že preboj v finale, a šefi zveze zahtevajo, da morajo Otočani končno doseči prepoznaven dosežek. Štejejo le velike zmage, tako da bi naslov svetovnih prvakov 2010 bržkone razblinil vse težave, ki so se ob neuvrstitvi na euro 2008 zgrnile nad angleško nogometno zvezo. Mourinho ima sicer veliko podporo trenutnih reprezentantov Anglije, ki si nikakor ne želijo, da bi jih treniral Italijan Fabio Capelo.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SG77
03. 12. 2007 16.27
jaz sem ga pa z zahovičem vido v mariboru,nevem če,nebo podpisal za maribor
ironmaiden@siol.net
03. 12. 2007 15.06
Kaj pa je narobe z ericssonom? Anglijo je vsaj popeljal na svetovno prvenstvo, kar ne moremo reči za mklarna.
jure.jurij@gmail.com
03. 12. 2007 14.23
napiše se "mora osvojiti" in ne "more osvojiti" drugač pa dobra novica za Anglijo, upakmo le, da se ne bo ponovil še en Ericsson