MotoGP

VIDEO: VOYO: Vsi bodo napadali Marqueza

Indianapolis, 18. 08. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zmagovalec zadnje dirke razreda motoGP v Laguni Seci Marc Marquez nadaljuje fantastično formo tudi v Indianapolisu. Mladi Španec je bil že na prostih treningih daleč pred konkurenco, svojo premoč pa je potrdil tudi v kvalifikacijah. Dirke v vseh treh razredih bomo prenašali na VOYO.

Če se po jutru dan pozna, bo Španec Marc Marquez po Laguni Seci osvojil tudi Indianapolis in tako obe dirki razreda motoGP v Severni Ameriki odločil v svojo korist. A pozor, 20-letni Španec odvrača kakršno koli misel o potencialno lahki zmagi v Indianapolisu.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Reuters
"To, kar se je dogajalo v petek in soboto, ne pomeni ničesar. Treningi in kvalifikacije so eno, dirka povsem nekaj drugega. Obeta se zanimiva nedelja, veliko takšnih dirkačev je, ki lahko računajo na zmago. Sem pa lahko izjemno zadovoljen s tem, kako se je motor obnašal vse te dni v Indianapolisu. Na tem dirkališču sem se od nekdaj izvrstno počutil," je po prvem mestu v kvalifikacijah povedal Marquez, ki pa se bo težko izognil vlogi velikega favorita na nedeljski dirki. "Zadovoljen sem s predstavo v kvalifikacijah. Bolečin ni bilo, kar je najpomembneje, bo pa težko jutri premagati Marca," je po osvojenem drugem mestu v kvalifikacijah dejal aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo.


 

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
20. 08. 2013 18.39
asusk53e, pejt spat, mladic k bo poveliceval Agostinija a nima dve čisti ker čas je to sploh bil, še po jajcih plavu
grgstt
18. 08. 2013 16.45
+3
Samo podpis lahko dodam pod komentar asusk53e!!
k53e
18. 08. 2013 15.31
+8
Ok sam tolk da vam sedaj povem o tem kdo je boljši kdo ni, itd. ko vidim da se okrog tega fulll kregate... Ko je bil Mick Doohan še aktiven pri moto športu je osvojil 5x naslov prvaka v najvišjem takratnem razredu (500cc) od 1994-98' in verjamem da se je takrat isto govorilo on je najboljši, noben ga ne more premagat, a največja ironija je, da je 2 leti za njim, znači leta 2000 ko je Rossi prišel v MotoGP leta 2000-2001 je še tudi bilo 500cc, takrat Rossi osvojil prvi naslov v kraljevem razredu (njegov 3 skupno) in od takrat naprej (od leta 2002 je že bil v motoGP seriji upeljan 1000cc, namesto 500cc), no v glavnem od leta 2002-05' in 2008-09' nizal same zmage Rossi in tako osvojil svetovni vrh, vsi govorite sedaj tako kot so že prej noben ga ne more prehiteti, nihče ni boljši, ampak jaz vidim Marqueza kot novega Rossija, kot človeka, ki lahko še preseže Rossija, mogoče celo največjo legendo, ki še živi, DA še večjo legendo kot je Rossi sam in to je GIACOMO AGOSTINI in žalostno je da vsi pozabimo na njega, kajti on je pa ultimativna legenda, človek ki je osvojil vse kar se osvojiti da, če se mene vpraša, njega res ne bo mogel nihče premagati...ima rekord 122 zmag (no tukaj se bi ga še dalo premagat, že Rossi ne zaostaja veliko za tem rekordom in mogoče že celo Rossiju uspe podreti ta rekord, če bo še parkrat zmagal...), ampak dejstvo da je Agostini 15x svetovni prvak + da je dirkal v seriji ISLE OF MAN TT, ki pa je za mene najbolj brutalen, saj je že v tej seriji umrlo 200+ dirkačev, in je osvojil Isle of man TT 10x!!...no kar sem hotel povedati, kaj je bil moj point...da se brez veze kregate ker je boljši, kdo ni, ker časi so različni, se spreminjajo, in tehnologija in motorji in tehnika, vse, verjetno je tudi to dejstvo sedaj res, da je sedaj večja konkurenca, kot je bila pred recimo 30 leti in še nazaj, veliko več dobrih dirkačev in zato jim je sedaj po eni strani še težje, po drugi imajo pa spet prednosti, kar se tehnološkega razvoja tiče...tako da brez veze primerjat!!!...Vsak tak talent ki se rodi vsakih recimo 15 let je po svoje LEGENDA...50 let nazaj je bil to Giacomo, 20 let nazaj Doohan, 10 let nazaj Rossi in če mene vprašate, je sedaj to Marquez!!...in Marquez še lahko marsikaj osvoji!!..in to kar eni pravite o Simoncelliju, da je boljši kot Marquez, celo boljši kot Rossi, malo pretiravate...že res da je bil odličen dirkač, vendar on je kovan v zvezde samo zaradi smrti, bodimo realni, saj še takrat poba sploh ni imel zmage v kraljevem razredu startal je pa že 39x, Marquez pa že ima 3 zmage, danes bo mogoče že njegova 4. je pa do sedaj startal samo 9x, danes bo 10x...in skupno ima Simoncelli "samo" 14 zmag, medtem ko jih že ima sedaj Marquez 29 in če danes zmaga jih bo že imel 30!!...drugače pa še enkrat RIP Simoncelli, res je bil dober dirkač, in me še vedno stisne ko sam pomislim da je že umrl, ampak prosim vas ne pretiravat!!..in še enkrat...NE SE KREGAT, KER NIMA SMISLA!!
Klemenqwsqq
18. 08. 2013 15.56
+5
ISLE OF MAN TT je norost. Jaz se čudim da se jih v bistvu polomi tako malo.
k53e
18. 08. 2013 16.07
+5
res je in že dejstvo da je v tej seriji zmagal Agostini 10x, ti pove kakšen izvrsten dirkač je in kakšna legenda je!..
Omen3
18. 08. 2013 19.39
-4
@asusk53e….čisto v redu da imaš svoje mnenje…in tudi Agostini je bil definitivno legenda svojega časa.Ampak me mešat jabolke in hruške….takrat so bili čisto drugi časi,drugi motorji in drugačni pogoji…in zato ne moreš primerjati tistih časov z današnjimi. Predvsem je bilo takrat manj dirk in bile so krajše.Vozili so od 10 do 13 dirk v sezoni.Agostini je postal prvak kakšno leto z 32 točkami (človek,samo dvaintridesetimi),največ pa je (samo dvakrat v sezoni) zbral 105 točk za naslov prvaka….če to primerjaš z današnjimi sodobnimi dirkači…si kar sam izračunaj kje bi Giacomo končal sezono….Poleg tega se je takrat vozilo do 4 razrede v enem vikendu….in Agostini je od leta 68 do 72 zmagal v razredih 350 in 500 ccm…torej je v petih letih dobil 10 naslovov.Najbrž se strinjaš.da to v današnjih časih ne bi bilo mogoče. Tudi dirko Isle v Man je potrebno vzeti z rezervo.V Isle of man ima res 10 zmag.a od tega 5 v razredu junior TT.Takrat je vozil 350 ccm MV Avgusto in to z kakšnih 100 km/h. Sedaj v junior razredu vozijo motorje z 3 cilindri,ki imajo od 600 do 675 ccm…..V razredu senior je Agostini zmagal tudi 5x z 500 ccm motorjem.Danes vozijo motorje z tremi cilindri do 750ccm , z dvemi pa celo do 1200 ccm. Torej ni ravno prave primerjave z dirkami,ki so se vozile pred cca 45 leti (pa tudi več) in današnjimi.Res je sicer,da so imeli takrat precej manj zaščite za dirkače (in za stezo) samo je pa razlika če padeš pri 100 km na uro ali pa pri 300 km/h. Tudi Agostini pa je samo dokaz,da si lahko uspešen le z konkurenčnim motorjem.Ker prvi dve sezoni (63-64) ni v razredu 250ccm na Moto Moriniju pokazal ničesar.Potem pa je presedlal na MV Avgusto,ki jer bila takrat najboljši motor.Od takrat je začel nizati uspehe. Pa naj me kdo ne razume narobe….Giacomo je legenda svojega časa…ampak ni primerljiv z današnjimi uspehi.V najboljših letih bi najbrž še Doohan zmagoval v dveh razredih,če bi bilo to mogoče (in zbral dvojne naslove).Ker takrat ni bilo take razlike med 250 in na primer 350 ccm (ali 350 in 500).Če pa danes voziš Moto 2 ali MotoGP je precej več razlike.
chiri
18. 08. 2013 21.55
+3
@Omen3 Prečitaj si še enkrat kaj si napisal. Po tvoje so vse Agostinijeve zmage samo splet nekih naključnih okoliščin. To je tako, kot bi napisal, da Rosijeve zmage izpred desetih let nimajo take teže kot današnje zmage. agostini je kljub spremenjenim pravilam, še vedno dirkač, ki ga do danes ni nobeden presegel.
k53e
18. 08. 2013 22.27
+3
@Omen3 če kdo meša jabolka in hruška si to ti!...jaz nisem primerjal motorje iz tistih časov in sedanjih, in pravila ki so jih imeli (sicer kar si napisal glede pravil in tega že drži)... jaz sem samo napisal da se vsakih nekaj let (desetletij) rodi neka legenda ki je za SVOJE čase najboljši, eden ki od ostalih izstopa!! in že res da je osvojil Agostini Isle of man TT 5x v junior razredu, ampak si sploh kdaj videl to dirko v Isle of man TT??...tam se mi zdi da že več kot dovolj zadostuje 100km/h da te vrže pa umreš...to je dirka kjer ni in ne sme biti niti najmanjše napake, drugače se ti zelo zelo slabo piše in včasih so imeli kombinezone in zaščito ravno na takšnem nivoju, da bi že skoraj bilo vseeno če bi se nag peljal!..in kar se naslovov tiče, že res da sedaj v 5 letih ne morejo osvojiti 10 naslovov, ampak Agostini jih je osvojil in nobeden mu jih ne more odvzeti...takrat so bila pravila takšna in za vse enaka in Agostini je nizal tiste čase zmage kot za šalo!...Tako kot pred leti Valentino Rossi in kot (do) sedaj in (upam) verjetno bo še naprej Marc!!...In še enkrat moj point itak ni bil primerjava motorjev izpred 50 let in sedaj, kar sem tudi sam napisal, ampak to, da se vsake toliko časa rodi ena zvezda, ki je boljša in nadpovprečen od ostalih!! In da brezveze govorit kdo je najboljši in kdo ni ker ne moreš primerjat, kot si sedaj ti primerjal Agostinija in sedanje prvake in ravno o tem kar sem jaz napisal si ponovno začel "nakladati" ti o tem!..
k53e
18. 08. 2013 22.37
+4
aja in Agostini je štartal 186x in zmagal 122x, medtem ko je Rossi štartal 194x in zmagal 106x in po tem jaz gledam, da je še vedno za malenkost spredi in boljši Agostini in to je tudi mnenje vseh strokovnjakov, saj so še vedno odločni da je Agostini najboljši vseh časov, 2. je Rossi, 3. je pa zaenkrat Doohan...mogoče se bo čez par let tukaj vmes še znašel Marquez? ;) ...aja pa da ne bo pomote, Rossi je še vedno TheDoctor in legenda in tudi meni je boljši kot Agostini, vendar statistika govori drugače...
Omen3
19. 08. 2013 00.59
Omen3
19. 08. 2013 01.14
@chiri…ti si,kot kaže popolnoma nepismen…in boš moral še enkrat malo v šolo. Kje sem jaz kdaj z bedeso omenil,da so Agostinijevi uspehi ''splet nekih naključnih okoliščin'' ?!?Dvakrat sem napisal,da je legenda svojega časa.Je pa isto potreboval dober konkurenčen motor,da je postal prvak…….tako da še enkra počasi preberi kaj sem napisal…mogoče bo v drugo bolje...................................................................................…............................... . . . . . . . . . . . . @asusk53e….kot sem že omenil,Agostini je legenda svojega časa…in teh rezultatov po mojem (vsaj po naslovih) ne bo presegel nihče…ampak tudi zato,ker bi moral ''po novem'' tekmovati še enkrat dlje kot Giacomo…. Ni realne predstave,da dobiš 10 naslovov v petih letih….pa kakorkoli pogledaš….Zato sem samo omenil,da ne moreš delat neposrednih primerjav z današnjimi dirkači in njihovimi uspehi in s tistimi izpred 50 let….to so bili popolnoma drugo časi.
klemengabrijela
18. 08. 2013 14.37
-6
Kaj je Marquez je kopija Rossija kot smo vidli je na zadni dirki tisti ovinek prevozil na treningih in z skuterjem da je probal ali se da prehitet kot je to naredu Rossi kar pomen da ga je naštudiral kar pa ni naredil Rossi ko je prvič prehitel ni niti vedo ali gre ali ne velika razlika med njima je ta da Marquez vse posnema in natrenira Rossi pa nardi vse kar je na dirki in prej sploh ne sprobuje, Navijam tako za enega kot za drugega ampak Rossi je DOKTOR in pika :)
chiri
18. 08. 2013 14.51
+4
Tudi Rossi je naštudiral vse ovinke in ni nič na slepo prehiteval, temveč se o tem ni toliko govorilo.
kiki strezoski
18. 08. 2013 14.17
-2
usi neki serete kolk je marquez boljsi od rossija, vecja legenda itd... ljudje, ne govorite prehitro, ko bo osvojiu 9 naslovov prvaka, lahk grečete da ej boljsi kot rossi ;)
chiri
18. 08. 2013 14.56
+9
Marques je letos boljši od Rossija če ti je všeč ali ne. V skupnem seštevku, pa da zaostaja za Rosijem je pa logično, saj se je njegova era šele začela. če bo fant tako nadaljeval, bo čez sedem let prehitel dohtarja.
speedracer
18. 08. 2013 13.18
+8
noben ne bo imel za burek, vsi bodo vohal njegove bencinske hlape......
g33ky_fr34k
18. 08. 2013 12.55
+5
OFF TOPIC... Tim Gajser (KTM Marchetti Racing) odličen ŠESTI na prvi dirki v svetovnem MX2 razredu v motokrosu v Belgiji (Bastogne)! ČESTITKE majstore!!! Druga dirka bo ob 15.00 na šport tv 2!
španjolskasupast4r
18. 08. 2013 12.29
+8
dans bo še jorge tešk na stopnicah,honda je premočna maq,ped,bra,lor,cru,bau,ros
thc_4u
18. 08. 2013 12.04
-2
1.Marquez 2.Rossi 3.Pedrosa Tako se bo koncala dirka!!
mala_zaba
18. 08. 2013 15.02
+3
sicer sem res navijač rossija,vendar je tole rahlo utopična želja,danes lahko konča na stopničkah samo po spletu čudnih okoliščin,oz.če najdejo neke čudežne nastavitve
thc_4u
19. 08. 2013 10.35
+1
smučar.si
18. 08. 2013 10.48
+2
Nekaj so želje,nekaj pa je realnost....
vatikan
18. 08. 2013 09.23
-26
Danes suvereno na podium Stefan Bradl Deutschland, če mu le uspe dober štart bi znal v finišu dirke ogroziti in celo prehiteti Marqueza!
Neo Matrix
18. 08. 2013 10.23
+12
pa sej se hecaš......raje si kupi dentastix :)
PPN
18. 08. 2013 11.56
-1
Zakaj je pa dobil minuse?? Jaz tudi nisem za bradla pa mi na pamet ne pade talanje minusov.
THEdocktor
18. 08. 2013 09.19
-7
Toliko ne kot rossi?
bobrock46
18. 08. 2013 07.57
-15
edini ki bi ga lahko lovil je Stoner, ki pa se je pravi čas upokojil
neobremenjen_
18. 08. 2013 08.14
+10
Pravi cas, saj je vedel da ne bo imel za burek.
FH540
18. 08. 2013 11.35
palcaimadvakonca
18. 08. 2013 07.39
+27
Marquez bo legenda ,sej je že zdej .
snetaskejra
18. 08. 2013 08.47
+9
večja od rossija ne bo :) samo pomoje pa zna kar parkrat osvojit naslov
Neo Matrix
18. 08. 2013 10.25
+4
legena si potem k maš par naslovov v žepu :)
BobbyP
18. 08. 2013 10.26
+5
soncek111. Legenda po polovici sezone v max.konkurenci? Na dobri poti, ampak še daleč od legende.
Marthyn Savron
18. 08. 2013 16.15
-1
legenda si,bo ko,bo bil blizu,rossijevim dosezkom..