MotoGP

VN Kazahstana naj bi bila znova prestavljena, nadomestila jo bo VN Katarja

Assen, 30. 06. 2024 14.45 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kazahstan bi moral letos postati 30. država, ki bo gostila dirke za motociklistično veliko nagrado od leta 1949, a se to, kot kaže, ne bo zgodilo. Velika nagrada Kazahstana, ki je bila sprva načrtovana med 14. in 16. junijem in bila nato prestavljena na vikend med 20. in 22. septembrom, bo po poročanju tujih medijev namreč odpadla, nadomestila pa jo bo še druga VN Katarja letos.

Velika nagrada Kazahstana je bila na koledar motociklističnega svetovnega prvenstva v motoGP uvrščena že v letu 2023, a je dober mesec pred premierno izvedbo dirka odpadla, Dorna pa je odpoved dirke pospremila s sledečim zapisom: "Tekoča homologacijska dela na dirkališču so skupaj z drugimi izzivi povzročila odpoved dogodka."

Dirkači razreda motoGP bodo morali na premierno VN Kazahstana še nekoliko počakati
Dirkači razreda motoGP bodo morali na premierno VN Kazahstana še nekoliko počakati FOTO: MotoGP

VN Kazahstana se je nato na koledar vrnila za leto 2024. Dirkališče Sokol v Almatiju bi moralo dirkaško karavano gostiti med 14. in 16. junijem, a je bila dirka zaradi izrednih vremenskih razmer – v Kazahstanu so na začetku maja pustošile najhujše poplave v zgodovini države – prestavljena. Dirka v novi državi gostiteljici je dobila nov datum: 22. september, s katerim je Dorna nadomestila VN Indije, ki je bila zaradi "operativnih premislekov prestavljena v naslednje leto".

A kot kaže, se tudi septembra dirkači ne bodo odpravili v Kazahstan. Motorsport in The Race namreč poročata, da se nesojena dirka tudi letos ne bo zgodila, saj kljub prizadevanju Dorne "lokalni organizatorji niso zagotovili zadostnih jamstev za izpeljavo dirkaškega vikenda".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirko v Kazahstanu naj bi nadomestila še druga VN Katarja letos, ki bo tako začela azijsko turnejo. Po Dohi se bo namreč prvenstvo preselilo v Indonezijo, nato na Japonsko, po postanku v Avstraliji pa se bodo dirkači pomerili še na Tajskem in v Maleziji. Sezona se bo nato 17. novembra tradicionalno zaključila z VN Valencie.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.