MotoGP

Po novi zanesljivi zmagi Martina imamo novega vodilnega v skupnem seštevku

Džakarta, 14. 10. 2023 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Do konca motociklistične sezone je še šest dirk. VN Indonezije odpira zadnjo tretjino prvenstva. Sobota je ponudila kvalifikacije vseh razredov in tudi sprintersko dirko. V razredu motoGP je negativno presenetil vodilni Francesco Bagnaia, ki se ni uspel prebiti iz kvalifikacij počasnejše skupine, na sprint dirki pa je Jorge Martin z četrto zaporedno zmago na sobotnih preizkušnjah prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Aprilii razred zase, Bezzecchi kljub padcu tretji, Bagnaia razočaral
    02:20
    Iz 24UR: Aprilii razred zase, Bezzecchi kljub padcu tretji, Bagnaia razočaral
  • Vrhunci petkovega dogajanja pred VN Indonezije
    01:21
    Vrhunci petkovega dogajanja pred VN Indonezije
  • Iz 24UR: Pričakovano je postalo uradno: Marc Marquez prihodnjo sezono pri Gresiniju
    02:36
    Iz 24UR: Pričakovano je postalo uradno: Marc Marquez prihodnjo sezono pri Gresiniju
  • 'Lani so nam rekli, da ga ne smemo prehitevati, letos jih ne bom poslušal'
    01:09
    'Lani so nam rekli, da ga ne smemo prehitevati, letos jih ne bom poslušal'

Kvalifikacije

Na petkovih treningih je aktualni prvak bil tako počasen, da je sobotni kvalifikacijski dan začel v kvalifikacijah počasnejše skupine. Italijan tudi tam sprva ni blestel in je pred prvim odhodom v garažo bil počasnejši od Johanna Zarcoja in Francesca Morbidellija. Dva kroga pred koncem prvih kvalifikacij je vendarle postavil drugi najhitrejši čas za Luco Marinijem, nato pa ga je prehitel njegov moštveni kolega pri tovarniškem moštvu Ducatija Enea Bastianini in jasno je bilo, da se Bagnaia ne bo uvrstil v kvalifikacije hitrejše skupine. Dirko bo začel s 13. mesta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na glavnih kvalifikacijah je Marco Bezzecchi tako kot na petkovih treningih padel. Hitro pa mu je sledil tudi drugi v skupnem seštevku Jorge Martin, ki je padel v 16. ovinku. Osem minut pred koncem je dirkač Pramaca znova zapeljal na stezo na novem motociklu in poskušal izkoristiti težave glavnega konkurenta za naslov svetovnega prvaka v kraljevskem razredu. Na enem svojih zadnjih vikendov na Hondinem motociklov je na tleh pristal tudi Marc Marquez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jorge Martin na koncu ni uspel izkoristiti slabe predstave Bagnaie in je/bo sprint in glavno dirko začel s šestega štartnega položaja. Na koncu je bil najhitrejši Marini, ki je storil to kar je želel Bagnaia, saj se je iz počasnejše skupine prebil na prvo mesto kvalifikacij. Družbo v prvi vrsti mu bosta delala Aprilijina Maverick Vinales in Aleix Espargaro.

Sprint dirka

Sobotna sprint dirka se je začela zelo dinamično. Marc Marquez jo je zaključil že v prvem krogu. Kmalu sta mu sledila tudi Aleix Espargaro in Brad Binder po tem, ko se je španec zaletel v dirkača KTM-a. Med tem je Jorge Martin poletel na tretje mesto in se za drugega boril z Marinijem. Italijana je prehitel devet krogov pred koncem. V ospredju je vodil Maverick Vinales.

V ozadju je pet krogov pred koncem Bagnaia z moštvenim kolegom Bastianinijem bil bitko za osmo mesto. Med tem pa je vztrajni Martin prehitel Vinalesa in povedel. Zanesljivi Martin je nadaljeval z izjemno vožnjo in zmagal suvereno ter prevzel vodstvo v skupnem seštevku. V zadnjem krogu je Marco Bezzecchi prehitel Vinalesa in zasedel 3. mesto. Drugi je bil Luca Marini. Po sobotni dirki ima Martin z 328 točkami sedem točk prednosti pred Bagnaio (321).

Rezultati sprint dirke v Indoneziji
Rezultati sprint dirke v Indoneziji FOTO: Sofascore.com

"Do srede zjutraj sploh nisem vedel ali bom nastopil, ampak za mano je izjemna dirka. Zahvalil bi se celotni ekipi," je tretje mesto komentiral načeti Bezzecchi.

Jorge Martin je razumljivo bil še bolj vesel od Italijana: "Začel sem s šestega mesta, kar ni najboljše. Biti vodilni v tem trenutku je sanjsko."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moto2 kvalifikacije

V kvalifikacijah v razredu moto2 se je iz kvalifikacij počasnejše skupine kot najhitrejši prebil Jake Dixon. Drugi, ki se je uspel prebiti med najhitrejše, je bil Alonso Lopez. Najboljši štartni položaj za nedeljsko dirko si je nato priboril trenutno četrti v skupnem seštevku Aron Canet. Manuel Gonzalez bo dirko začel z drugega mesta, s tretjega pa Filip Salač.

Trenutno vodilni v skupnem seštevku Pedro Acosta je bil četrti najhitrejši v kvalifikacijah. Njegov glavni konkurent v prvenstvu Tony Arbolino bo štartal z desetega mesta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moto3 kvalifikacije

V razredu moto3 je pole osvojil Diogo Moreira, za njim bo v prvi vrsti dirko začel Jaume Masia, David Alonso pa je bil tretji najhitrejši. Trenutno drugi v skupnem seštevku (za vodilnim Masio) Ayumu Sasaki je postavil 11. čas kvalifikacij.

  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (117)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oježeš
15. 10. 2023 11.11
+1
Kako se hitro maščuje prevzvišenost!
VR tak Urbin sin
15. 10. 2023 09.01
-3
Honda se ga je znebila kot se ga je Razali, vendar Razali ni dovolil, da bi ga pokradel in še delal kakšno škodo ekipam v motogp, ki niso v lasti klovna
4krat
15. 10. 2023 11.26
+1
ali ti minusi pri popolnoma vseh tvojih komentarjin res ne povedo da živiš v popolni zablodi?🥶
Night fly
14. 10. 2023 21.58
+2
Ne vem , ce so kalimeri leta 2003 se klekce cuzali ,ko je Rossi naredil vse kar je bilo potrebno za Hondo in po cisto zasluzenih dveh naslovih ob koncu pogodbe Hondi izrekel zahvalo za sodelovanje in rekel -ciao . Izbral je nov izziv . Yamaho . Kot vemo , in to je tudi znano , ker je bilo izreceno in milionkrat napisano v medijih sveta, je to Rossi storil tudi zato -po eni strani , ker se je en vodilni moz Honde zarekel (nerodno izrekel , da je Honda zasluzna za Rossijeve uspehe , obenem pa pozabil na "input" Rossija . Takrat je imel Rossi 24 let , naprej pa vemo vse o njegovih uspehih tudi na Yamahi , pa tudi jasno manj uspesnih sezonah . To je dejstvo ,to je dirkanje , z vsemi spremembami ,ki jih dirkaci dozivljajo na svoji poti . Toda to kar je zadnja leta ,se bolj letos naredil Markec , je pa nevredno sampiona . Ce ne drugega , so mu vsi zaloputnili duri pred nosom , nekateri celo z zelo trdimi besedami . To je zelo nerodno ,saj je na koncu koncev svet . prvak . Takega tretmaja nekega dirkaca se ne spomnim v novejsi zgodovini .in na koncu ,se sedaj ne vemo sto per cent, da je pogodba tudi uradna in zapecatena .....z Gresinijem . Kakorkoli ,MM bo moral spremeniti svoj pristop v garazi , in svoj nacin dirkanja do drugih dirkacev .
Orange_cat
14. 10. 2023 21.59
-2
Jezdimir
14. 10. 2023 21.17
+6
Me veseli da je vedno manj podrepnikov, po Ahilu je končno spregledal tudi cbrman...sta pa tudi Lažnivc in njegova žena raznobarvna Muci tiha oboževalca Rossija in njegovih akademikov, če smo realni...hehehe
nipodatka
14. 10. 2023 21.37
+1
Ha zdej sele stekam zakaj se je cbrman-vojak sprebrnil. Zato, ker je pristas Honde, Marko je pa vse Hondase zafrknil, hkrati pa vojak poje vse kar si je skuhal. Se prestopom se mu je zameril, pe...zde po vojasko. Crbman imam podobno mentaliteto, nisem pa bil v vojni, ker sem takrat se mopedke sraufal. 😁
nipodatka
14. 10. 2023 21.42
+1
Ampak ja, ce se nekaj odlocis peles do konca. Ne glede na ceno.
nipodatka
14. 10. 2023 21.14
+5
Martin je trenutno v naletu, ima mocno psiho, cutenje motorja na vrhuncu. Vsak kamencek dlake na predredku cutijo in takoj korigira motor. Ce ne bo izvedu Markeza bo prvak. Bolj navijam za Bagnajo, se raje bi videl, da bi bil prvak Bezzeki. Marko ha, 93ti Marko, kekec kot ga se ni bilo. Spet tam kjer mu je mesto. Ta njegov izziv......se vozit z Ducatijem, bo se tako bolec, da se njegovi pristasi ne bodo upal niti foruma odpret, kaj se le kaj pokomentirat. Ducatijev nos ne bo obvladal, nima sans, vsake toliko mu bo uspel se high slide in smo ze pri odpiranju okna. Pa se nekaj nisem potomc Nostradamusa, ampak si lahko Markotovi pristasi obeste ta komentar zravn Markotovega posterja in boste drugo leto zacel verjeti, da sem. Hahaha Ni tezko, vsaka realna pamet to ve, razen seveda fanaticni pristasi z dudo in v lavorju sredi dvorisca. Kopiraj, prilepi in se beremo drugo leto. Hahaha
Orange_cat
14. 10. 2023 21.28
-1
...se beremo drugo leto...... No glej, da bos drzal besedo in neus kt 🇨🇭🐔c
nipodatka
14. 10. 2023 21.39
+1
Seveda, ni tezko. Prosim ne dude zalozt. 😂😂😂
Tenma
14. 10. 2023 21.41
-1
nipodatka
14. 10. 2023 21.50
+1
Ko te berem, si bi mislil, da si milenijec, ta generacija. Mam enga tazga na jobu, samo, da je potrebno mal pomislt mu ne gre. Vsake toliko se mi zdi, da mu je ze laptop prevec. On bi slideov po ekranu, slikce za slikco, video za videem. Pomislt pa ehh kje. 😂😂😂
NisteResni
14. 10. 2023 21.05
-2
Martin svaka cast, kok je model sproscen, deluje res karakter
Night fly
14. 10. 2023 19.52
+1
...........no ,kalimeri ze obesajo lovorov venec Martinu za osvojeno prvenstvo , zanimivo a ne .Kar naenkrat so postali ---jeguljaste oblike ,in prav take nravi . Martin bo prvak ,ko bo na koncu osvojil prvenstvo .Do takrat je se dolga pot . Naj kalimere s kratkim spominom spomnim na lansko sezono , ko so se sredi sezone in naprej vsuvali kamenje na Pecca ....o drugih besedah pa nti ne pisem . In kaj se je zgodilo? Pecco je nadoknadil 92 pik in zmagal . Pika . Torej ,nic se ni odloceno . Ker pa gre za dva dirkaca , ki ju cenim ,sem v popolni sredini .Naj zmaga boljsi . Vem ,da ima Pecco se probleme z nogo ....e.tc , pa vseeno stiska zobe in gre naprej . Upam ,da do konca sezone . To bi bilo dobro za motociklizem .
Tenma
14. 10. 2023 20.16
-4
Še en skriti navijač Markeza, te razumem.
Lucky
14. 10. 2023 20.50
-4
Night fly ...... ne lagati,,,,,,,samo to ne. A sm jst kalimero? Če sem, pol prilepi tule post, kje sem jst obešal lovorov venec Martinu!!!!!
Night fly
14. 10. 2023 19.44
+3
Se vedno se nad kontraktom "Markota skace" vije meglica dvoma o podpisu z ekipo Gresini . Ni prav se 100 % , da je temu tako ,ker je Repsol se vedno razkajfan nad podpisom MM z Ducatijem .Kot vem , je Repsol ze vec kot dve desetletji uradni sponsor Honde -HRC , obenem pa tudi osebno Markota skace . Zdaj pa ..... Mediji so polni prispevkov , v katerih pisejo dobesedno -hvala bogecu ,da se je ta saga z MM koncala , ker -prevec je prevec . Ja , dobesedno tako . Vsega tega je veliko prevec .
Orange_cat
14. 10. 2023 20.07
+3
Dej si pejt uste umit z prilom, da neus tko lagal....
Tenma
14. 10. 2023 20.17
-2
Kdaj boš priznal da si navijač Markeca, ker vedno o njem pišeš?
NisteResni
14. 10. 2023 21.08
-4
a k je Rossi vse sponzorje in pol ekipe pobral Hondi te pa nic ni motil... pa ko je s sponzorji izsiljeval Yamaho... res si najvecji dvolicnez na celih 24ur
NisteResni
14. 10. 2023 21.15
-4
pa ne se spet usajat Rossi fani, ni misljeno kot diss Rossija, sam Nightija spomin daje k je ze star, pa rad pozablja kar mu ni disi... mene to da je vale zamenjal ekipo pa vse sabo vzel ne mot, mogl bi pa nightija, ce bi bil objektiven.... Vale kot dirkac je unikat, sam glih tko so unikati Stoner, Lorenzo in Marc, pa tega nekateri nocete priznat... pravi speed friki pa cenimo vse dirkace!!!
4krat
15. 10. 2023 11.32
+1
Rossi ni nikomur pobral ne sponzorjev ne ekipe. Sponzorji sami vedo zakaj s šli z Rossijem in ekipa tudi! Zato ne nabijaj v prazno.
Luigi Taveri II.
14. 10. 2023 19.05
+0
Pecco je small potatoes. On zna igrati poker na pisti le če ima v rokah barvno lestvico že brez menjav kart. To pa je dovolj, če delajo tekmeci enormne napake, ki jih celo ponavljajo.
Night fly
14. 10. 2023 19.05
+4
No ,kalimeri ,,,,bodite vsaj toliko dedcev , in priznajte ,da za Martina 2 leti nazaj niste navijali ----se vec .Ce bi prebrali vase zapiske , je bil to dirkac , ki je padal , drsel , nic spravil skupaj in podobno .................. upate zanikati ? Zakaj vam potem dandanes Martin pride PRAV ,da ga uporabljate za napade na ............... ve se koga .
Orange_cat
14. 10. 2023 19.10
-4
Tenma
14. 10. 2023 20.17
-3
Orange_cat
14. 10. 2023 20.20
-1
NisteResni
14. 10. 2023 21.19
-2
kaj ma to veze, tud ce ga nebi poznali, zvezdo opazis ko zasije, on pa se trenutno blesci... js osebno sm v moto2 vedel zanj, da bo poseben, se u gp spilu sem najraj njega izbral...
dolgi
14. 10. 2023 19.03
+2
Pa upam da se bo zdaj, ko se je njemu to primerilo Aleix Espargaro raje za jezik ugriznil, namesto kot doslej besno kritiziral dirkače, ki po svoji napaki izločijo še tekmeca. Zaračenega kruha se največ poje tudi na pisti.
VR tak Urbin sin
14. 10. 2023 18.56
-5
No ,proitalijani in ljubitelji testeninarjev. Da je Jorge Martin kazal največ znanja že pred dobrim letom nam ni ostali skrito, je pa malo težko vam bilo priznati, da pravi talenti ne prihajajo z ranča. Sem pa jaz navijal za vse M-je že lani , ko ste vi šele začeli z B-ji.
VR tak Urbin sin
14. 10. 2023 18.47
-8
Night fly je zgrešil še z eno napovedjo pred dvemi leti, da bo motogp negledljiv brez Valentina Rossija, da ga ne bo nihče gledal in da bo propadel .
Orange_cat
14. 10. 2023 19.00
-6
Kaktus-x
14. 10. 2023 18.43
+11
A Kilavi93 se je že skopal iz peska, vprašam za kolega Korla.
Night fly
14. 10. 2023 19.46
+4
.............hahac, dobra ,,,jaz pa sprasujem za Franceta , ,,,,da mu bom ob dobrikapljici nazdravil ............ ;)))
Tenma
14. 10. 2023 20.21
+0
Skrita navijača Markeza, ker vedno samo o njem pišeta, tudi, če ni tema o njem. Ziher imata njegov poster na steni.
Orange_cat
14. 10. 2023 18.40
-3
Zmerom ima velk za povedat cez druge gofjac Aleix Espargaro.....danes je pa Binderja skeglu....menda se bo enmau zamislu
dolgi
14. 10. 2023 19.10
-3
točno, nisem opazil da si že ti omenil, pa sem kasneje še sam napisal.
Orange_cat
14. 10. 2023 19.11
-3
Indawood
14. 10. 2023 18.27
-4
Jst mislm da martin je v top formi , in bagnaia lahko dobi prvenstvo samo tako da se dogovorijo za zmago ker vozi tovarniški motor ... drugače pa mislim da je martin pretrd oreh za bagnaio
Night fly
14. 10. 2023 18.44
+1
Tukaj ste ,vsaj tako mislim ,zelo udaril mimo . Te kuhinje ,vsaj na tak nacin ne bo , ker je ne more biti . Koliko casa pa vi spremljate bilokatere dirke ,prvenstva !!???
Night fly
14. 10. 2023 18.52
+1
.......inda ....naj povem drugace . Par let nazaj smo nekateri , ali se bolj -povem zase -videli v voznjah Martina velik potencial , ki je do danes postal kar nekak nebrusen drag kamen . Ducati je to pravilno videl in ga vzel pod okrilje .Toda v hlevu Ducatija je kar nekaj odlicnih dirkacev . Naklonjenost sefov Ducatija bo dobil tisti , ki je ,bo najboljsi . Odlocitev firme pride v postev samo v primeru , pa se to v extremu , ko pride v prvi plan interes celotnega mostva . To pocnejo vse firme v vseh mostvih .
Luigi Taveri II.
14. 10. 2023 19.02
-4
Naklonjenost bo dobil najboljši ?Tega pri Yamahi ni bilo, dokler je vozil 2. dirkač Yamahe Valentino Rossi v štali Yamahe, Mogoče je bil to le interes celotnega moštva, ker Lorenza itak ni upošteval nihče.
cbrman
14. 10. 2023 16.41
-14
Martin odlično z zmago prevzel vodstvo,dobro tudi,Marini in Bežeči ..Marku ,ki se mu pod čelado smeji je na nalogi ,da Hondi do konca leta še kakih 10 motorjev polama..Ubogi Gresinijevi mehaniki drugo leto ,ko jim bo Kamikaze na pol sezone zlamal že vse motorj....Bomo videli komu se bo drugo leto smejalo...
Night fly
14. 10. 2023 16.57
-12
cbrman ,,,,,,vse je odvisno od tega ,,,vsaj po mojih vtisih , kako se bo MM "ulegel " na Duc-a ,,,in se posebej ,kako mu bo mostvo garaze asistiralo . Gledam letosnjo sezono Bastianinija , ki je lani blestel na satelitu, zdaj pa zaradi poskodb , celo sezono pestva rane ,ceprav je dirkac - dragulj . Upam ,da se spravi v polno formo .
Night fly
14. 10. 2023 17.01
-11
.........isto velja za Bezza , ki se mora se "kanalizirati v pravo tirnico . Za 2024 se je odlocil se vedno za satelit ,mogoce je to celo pameten pristop , da izpopolni to kar mora , ....ze letos je pokazal vec kot dovolj .
Orange_cat
14. 10. 2023 18.41
-3
VR tak Urbin sin
14. 10. 2023 18.48
-5
Zakaj se je odločil za satelit je jasno, ker je pogodba z Dukatijem podaljšana za leto 2024. Potem pa bo verjetno na Hondi, če ima Valentino Rossi jajca iti na najboljši motor s svojim moštvom
Night fly
14. 10. 2023 16.21
-7
No ,kalimeri ,,, ki imate zdaj toliko korajze napisati ....Martin bo prvak !!! Kje ste pa bili leto , , ali dve nazaj ,ko smo nekateri ze opazili potencial Martina, vi pa vihali nosove in postavljali na prestol enega in edinega .... st 93 ! Samo vprasam ,zato ,da vas opomnim na dejstvo ,da vi pravih dirkacev niti ne opazite ,dokler ne pridejo v kraljevsko kategorijo na odlicne motorje in pokazejo svojo "obrt" in talent . Zal je na drugi strrani kar nekaj dirkacev iz razlicnih mostev "na bolniski" ,ki pa vseeno stisnejo zobe in se pokazejo na treningih . Tako Pecco ,Bezz , Marini , Mir ,Bastian ......pa se kdo ! Pogumnezi .
Night fly
14. 10. 2023 16.23
-6
.................da ne bo nesporazuma ,sam sem dve leti nazaj polozil veliko upanja na Martina ,v katerem sem videl odlicnega dirkaca .Zdaj na Ducatiju pobira ,zanje rezultate . Sam upam ,da se bo dvoboj Pecco - Martin odvijal do konca ,do zadnje dirke .
Lucky
14. 10. 2023 16.32
+5
2 leti nazaj, si razlagal samo o propadu MotoGP, po odhodu Rossija.
Night fly
14. 10. 2023 17.06
-7
laki ............. ne lagati ,,,,,,samo to ne . Objavite moj post , kjer sem to napisal .
Orange_cat
14. 10. 2023 17.44
-6
cbrman
14. 10. 2023 18.29
-2
Položil si upanje na Martina ,zagovarjaš pa Moonijeve dirkače,ki danes oba Polamana na drugo in tretje mesto naslednjič bosta oba zdrava bosta pa 9 in 10...Vem pa ,da tudi tebi preveč ne diši špančev morebitni naslov na Italijanskem motorju...Pa lahko še tako polagaš upanje na Martina ..Vamos Martin na 1..
Night fly
14. 10. 2023 19.02
+1
So Pecco ,Martin ,Bastian Mooneyevi dirkaci ? cbrrrma ,,,vidim ,da ste tudi vi popolnoma zaplonkan v narativi -----ce si z nami je OK ,ce pa nisi ,,,,weg . Torej , sem za Mooney ,hvalim Martina ,ki tam ni . Torej ,,,,,,,,kaj za vraga ste hotel sploh povedati ?
Lucky
14. 10. 2023 19.05
-2
464646
14. 10. 2023 15.32
+0
Peccotova forma gor in dol...mene nasploh zanima kako naenkrat je factory Ducati padel v formi, vsi ostali dučeji so bolši...nekaj ne štima ali kaj delajo narobe. Nwm, Pecco sploh ne more voziti kot je prej vozil, malo je čudno....nwm mogoče se samo meni to zdi, ampak da še je Diđa Anton pred obema? Hmm
Night fly
14. 10. 2023 16.14
-12
46 ........... ste kdaj pomislil na nesreco ,ki jo je imel ?
Orange_cat
14. 10. 2023 16.16
+7
MM je tud mel nesreco...zdej se vidi ta tvoja pateticnost v vsem sijaju...
Narkodefinkica
14. 10. 2023 15.27
+1
A je Marquez že prišel na cilj, ali še kar dirka, sam prašam ?