MotoGP

Rins zmagovalec fantastične dirke, Bagnaia prevzel vodstvo v boju za naslov

Phillip Island, 16. 10. 2022 05.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Španski dirkač Alex Rins (Suzuki) je zmagovalec VN Avstralije na Phillip Islandu. Gre že za sedmega različnega letošnjega zmagovalca dirke v kraljevem razredu motoGP. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Marc Marquez (Honda), tretje pa Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), ki je tudi prevzel vodstvo v točkovanju za končni naslov svetovnega prvaka. Doslej vodilni v prvenstvu Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) preizkušnje ni končal. Dirko razreda moto2 je dobil Španec Alonso Lopez, v najšibkejšem pa je bil pred vsemi njegov rojak Izan Guevara. Do konca sezona sta samo še dve dirki. Naslednja že prihodnji konec tedna, ko bo šlo za VN Malezije.

Več videovsebin
  • Vrhunci razreda motoGP za VN Avstralije
    03:59
    Vrhunci razreda motoGP za VN Avstralije
  • Dirka razreda moto2 na VN Avstralije
    01:49
    Dirka razreda moto2 na VN Avstralije
  • Vrhunci dirke moto3 na VN Avstralije
    03:00
    Vrhunci dirke moto3 na VN Avstralije
  • Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP pred VN Avstralije
    05:00
    Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP pred VN Avstralije

Komentarji po dirki za VN Avstralije so bili enotni – na Philip Islandu je šlo za eno od bolj zanimivih dirk kraljevega razreda motoGP v zadnjih letih sploh. 

V skupnem seštevku po novem vodi Italijan Francesco Bagnaia z 233 točkami. Doslej vodilni Francoz Fabio Quartararo je drugi z 219 točkami. Do konca sezona sta še dve dirki. Naslednja že prihodnji konec tedna, ko se bodo dirkači merili za VN Malezije. Tretji v skupnem seštevku Španec Aleix Espargaro je dirko končal na devetem mestu in zdaj za Bagnaio zaostaja 27 točk.

In v središču pozornosti veliki zmagovalec Španec Alex Rins, ki je bil v boju za zmago bolj pretkan od drugouvrščenega rojaka Marca Marqueza, tretjo stopničko zmagovalnega odra pa je osvojil Francesco Bagnaia. Italijan je po novem klavrnem nastopu dotlej vodilnega v prvenstvu Francoza Fabia Quartararoja tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku, do konca sezone pa sta zgolj dve dirki. Bagnaia lahko že na naslednji dirki v Maleziji na dirkališču Sepang osvoji svoj prvi naslov svetovnega prvaka v motoGP. "Prekrasen občutek je, ko prevzameš vodstvo v prvenstvu. Breme? Nikakor, predvsem dodatna samozavest pred zadnjima dvema tekmama," je po dirki delil vedro razpoloženje vsem naokoli "bronasti" Bagnaia, ki v zaključku dirke svojega ducatija ni privijal do konca. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ko sem izvedel, da je Quartararo predčasno končal preizkušnjo, sem morda tudi podzavestno malce stopil s plina. Rekel sem si, da ni potrebe tvegati vsega, in na koncu sem popustil v boju za zmago, a zame je tretje mesto enako zmagi," je po novih stopničkah v sezoni dejal novi vodilni v prvenstvu Bagnaia. "Fantastična dirka je za mano. Težko bi si želel več. Vsa čast Alexu Rinsu, ki si je zaslužil končno prvo mesto, saj je bil ves čas na limitu. Mislim, da sam nisem tvegal vsega, saj sem si na vso moč želel vrhunskega rezultata. Uspelo nam je in sedaj bom na zadnjih dveh dirkah malo bolj sproščen. Zavedajoč se, da sem hiter in konkurenčen najboljšim," je po drugem mestu povedal povratnik na zmagovalni oder Marc Marquez, ki se na Phillip Islandu odlično znajde, saj je tu zmagal že v letih 2015, 2017 in 2019. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kakšna dirka! Mislim, da je bila to najboljša tekma v karieri. In ne samo zato, ker sem jo zmagal. Način, kako sem prišel do nje, je naravnost sanjski. Hvala ekipi za odlično delo ta podaljšani vikend. Za Suzuki, ki se poslavlja od karavane, kot tudi zame osebno je bila to zelo čustvena dirka. Presrečen sem, da smo navijačem dali še nekaj razlogov za veselje," pa je sijal od sreče veliki zmagovalec VN Avstralije Alex Rins. Za Španca je bila to četrta zmaga v kraljevem razredu, prva zanj v tej sezoni, ki je dirko startal šele z desetega mesta. Njegov rojak Marquez je letos prvič stopil na oder za zmagovalce, že celo sezono pa ga pestijo zdravstvene težave.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moto3: Guevari zmaga in (predčasno) svetovni naslov
Španec Izan Guevara je novopečeni dirkaški šampion. Do laskavega naslova najboljšega v razredu moto3 je prišel na veličasten način – z zmago v Avstraliji. Španec je bil najboljši v četveroboju dirkačev za zmago, ki se je razplamtel v zadnjih nekaj krogih tekme. Poleg njega so se za najvišjo stopničko zmagovalnega odra bojevali še Turek Deniz Oncu, Italijan Dennis Foggia in Španec Sergio Garcia. "Težko opišem občutke, dajte mi, prosim, nekaj časa, da zberem misli," je sprva izdavil zmagovalec dirke razreda moto3, ki si je z zmago predčasno zagotovil tudi naslov najboljšega v karavani. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zelo naporno je bilo. Še posebej v zadnjih krogih je dirka postala še bolj nepredvidljiva in iz sebe sem moral iztisniti vse, kar imam. Splačalo se je, sedaj lahko uživamo, a do konca sta še dve dirki, ki ju bomo jemali enako resno, kot smo to v Avstraliji. Sedaj pa je čas za slavje," je priznal Guevara, ki ima v skupnem seštevku pred dirkama v Maleziji in Španiji neulovljivih 65 točk prednosti pred rojakom Garcio. "Čestitke Izanu. Tu je bil najmočnejši in zasluženo je slavil zmago. Čestitke tudi za skupni naslov. Ko lovoriko osvojiš dve preizkušnji pred koncem sezone, si jo osvojil več kot zasluženo," je o rojaku z izbranimi besedami govoril Sergio Garcia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lopez suveren v srednjem razredu
Zmagovalec dirke v razredu moto2 je postal Španec Alonso Lopez (Beta Tools Speed Up), ki je bil razred zase v Avstraliji.

Dirko v moto2 je zaznamovala nesreča Augusta Fernandeza, ki je s tem izgubil vodstvo v skupnem seštevku proti Japoncu Aiju Oguri.

Španec je sicer "utrpel" kazen podaljšanega kroga, toda to ga ni zaustavilo na poti k zanesljivi zmagi. Njegov rojak Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) je osvojil drugo, Otočan Jake Dixon pa tretje mesto v srednjem motociklističnem razredu. Japonec Ai Ogura, ki je tudi prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi, je zasedel šele enajsto mesto, a ga je razveselil predčasni konec velikega konkurenta Španca Augusta Fernandeza, ki je z odstopom "na glavo" postavil razvrstitev v skupnem seštevku, tako da bo na zadnjih dveh dirkah v Maleziji in Španiji še zelo "veselo" v boju za naslov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ne pomnim, da bi kdaj odpeljal tako prepričljivo dirko, skorajda brez napak. Priprava nanjo je bila ključna in tu gre velika hvala ekipi. Nič nas ni zmedlo, tudi kazen ne. Velika prednost na cilju zgovorno pove, da smo bili tokrat zares najmočnejši. Ta zmaga mi daje nov motiv pred selitvijo v Malezijo. Tam bodo moji cilji podobni," je po zmagoslavju na Philip Islandu "prišel na okus" Lopez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Urnik VN Avstralije

KOMENTARJI (122)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ni nam vseeno
16. 10. 2022 21.32
+2
🟡"MM je pricakovano spredaj , kar pomeni ,da ima ,kot je zdaj jasno pod seboj ze odlicen ,zmagovalen motor" 🟡 ....zdaj pa ......🟠 1.Kaj pomeni "ŽE" v vaši ponesrečeni izjavi gospod švicarski strokovnjak, ko ste rekel , da že ima zmagovalen motor?...Ali nima že odkar je v motoGP stratosfersko Hondo, ki ji ni para niti med Hondami ? Je to zdaj neko novo dejstvo?...Če je to res , kako dolgo pa ga ni imel ?...... 🟠 in 2. Če je to zmagovalen motor , kdo so potem sposobni Italijani , ki so ves čas motošporta zmeraj v velikanski tehnološki prednosti ? Se je kaj zgubilo s prevodom iz jezika, ki ga ne obvladaste, ste se zarekel ali je to samo plod čiste zlobe ?
poper00
17. 10. 2022 20.04
-12
Je samo plod čiste zlobe ,ki je nastala v posledici poblaznelega oboževanja italjanskega klovna.
Kaktus-x
18. 10. 2022 14.02
+12
Ubožca, kot je razvidno vaju močno zloba razjeda
lampadina
16. 10. 2022 20.30
+27
No poglejte Rinsa z desetega mesta se je prebil na prvo z ne kokurenčnim motorjem pa ga noben ne opeva tako kot opevate Markeza. Mi je pa všeč ,da se je tud Markez prebil na stopničke to pomeni ,da se bodo karte premešale in prav je tako.
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 21.02
-4
Suzuki je dal svetovnega prvaka....in to leto po Hondi in leto pred Yamaho...Mogoče je za Rinsa, ki pa smo mu za zmago čestitali iskreno vsi ki opevamo Marqueza, bila sproščenost , pravi pristop in dirkanje brez taktiziranja eden glavnih razlogov za današnjo zmago, stvari , ki so pri MM stalnica, pa če gledamo na obdobje pred poškodbo ali na obdobje po 4 operacijah in to so stvari, ki jih ljubitelji voženj MM prepoznamo in cenimo pri vsakem, ki to demonstrira . Vsekakor pa nikomur ne oporekamo zaslug za zmage pa naj bo to kdorkoli in gledamo na to bolj zdravo, kot so drugi sposobni ali pripravljeni...Imaš moj plus...
Kaktus-x
16. 10. 2022 21.06
+4
Hahaha, podlež že tri leta nima za burek in ti pričaš o pravem pristopu, kolk ti je fajn biti usekan?
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 21.11
-10
Tako zgleda , če ne prideš do plačljivih virov sam pa nisi sposoben izluščiti bistva športa, kot je motošport...😜
poper00
16. 10. 2022 21.21
-9
Kaktus tako je .Italjanski klovn je v penziji potem ko je desetletje blokiral Yamaho na poti do dobrih rezultatov in krivil vse druge za svojo nesposobnost.
Kaktus-x
17. 10. 2022 20.57
+13
Samo blokiran um lahko sproducira take zmazke, res ste ubogi podrepniki.
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 19.57
-8
In še moja beseda o Marquezovem Markecu za vse, ki ga vidijo kot poezijo na motorju....👉🏻 enostavno daleč najboljši dirkač, ki ga je kdaj koli premogel motošport....če se kdorkoli ne strinja z mano je to povsem legitimno...konec koncev je lahko za vas tudi Agostini 🙂
Miha1999
16. 10. 2022 19.29
-5
Prekinjen živec, ukleščen živec, konec kariere, nesposobnež, ima najboljši motor...itd, a glej ga zlomka MM je po nekaj mesecih spet nazaj, se bori za stopničke, kljub zgrešenem razvoju motorja, vsem kalavarijam okoli poškodbe...težko vam bo priznati, samo MM je poezija na motorju😉
Lucky
16. 10. 2022 19.39
-9
Seveda ne smemo pozabiti vseh ekspertiz o diplopiji. Če temu dodamo še mnenje izdelanega poznavalca materije, da nima talenta, se moramo strinjati, da je drugo mesto soliden dosežek. Drugemu izdelanemu poznavalcu materije sicer ni jasno, kako je to mogoče z mehko zadnjo gumo?
cbrman
16. 10. 2022 18.06
-17
Odlično odpeljana dirka za Rinsa s Suzukijem, zelo dobro tudi Markec s Hondo,Bagni zDucatijem pa dobro s tretjim mestom, čeprav ga nobeden Ducati ni smel prehiter...Quarti je s ponovnim padcem praktično že izgubil naslov prvaka, čeprav sta Yamahi danes soseda ( beri Suzuki in Honda) pomagala osvojiti 10 točk
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 17.26
-11
Kot nam pravi ljubitelj motoGP-ja spodaj, bi bilo bolje , da ostanejo nekateri pri okrogli fusbal žogi , ki je podobna kolesom motorja samo po sferični geometriji . Za ostalo je potrebno znanje in poznavanje ....👉🏻 To nam svetujejo tisti, ki so pomoč za razumevanje motoGP-ja iskali v plačljivih virih zaščitenih vsebin ...Pa je to plačljivo razumevanje tako dobro , kot je zgornja neposrečena primerjava sferične geometrije, ki pravzaprav velja za telesa kot je krogla in ne kolobar ?
Lucky
16. 10. 2022 19.30
-13
Dotični ljubitelj, bi se moral mogoče obrniti na zaščitene in seveda za njegov nivo tudi plačljive vsebine, z oznako XXX. Nabiranje kilometrine mu ne bi smelo delati težav. Sploh ob tekočem obvladanju kar 4 jezikov, mu prevod ah in oh in sploh, ne bi smelo delati težav.
madridista07
17. 10. 2022 19.48
-12
Ni nam vseeno pa pusti jih.... Saj pa vidiš, da so zaslepljeni od sovraštva do Marca....
Profesormarck
16. 10. 2022 17.20
-13
Ups...sem pozabil oment da je včeraj Profesor Marc Marquez nabral sto zmagovalnih stopničk na moto GP-ju.Čestitke profesor.Viva !
Boris Kavčič
17. 10. 2022 15.50
-12
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 16.55
-14
Zame je bil Ducati zmeraj izjemen in močnejši motor od konkurence....mogoče je v poplavi Ducatijev enostavno moralo nekoga potisniti v ospredje, tudi če bi ostalih 7 zatajilo...
asics56
17. 10. 2022 17.22
-9
samo, dokler niso zamenjali okvirja, jih je blo zelo malo, ki so ga obvladali...
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 16.41
-8
Kako naj nemočen starš razloži otroku, ki z zanimanjem spremlja motoGP, nima pa dostopa do plačljivih virov zaščitenih vsebin, sam pa z znanjem le 2 tujih jezikov....seveda brez balkanskih in brez diplome (častne pustimo tam, kamor sodijo).... da je bil " le drugi" s stratosfersko Hondo 👉🏻ob še dveh dejstvih :.....1.🟠 Da je Phillip Island pista, ki ima več idealnih linij....in 2.🟧 kljub temu, da se je Marquezov Markec vsak krog peljal po drugi idealni liniji iskajoč tisto najbolj idealno med idealnimi...ne kot dirkač ampak kot perfekcionist ...kakšen komentator bi celo pripomnil, da s pravim pristopom in brez taktiziranja ....pa mu s takim motorjem ni uspel kakšen odmeven dosežek...Če bi navijal za Valentina bi bilo lažje .... kot vzrok bi mu lahko navedel nekaj z gumo...recimo mehko zadnjo gumo...
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 16.47
-13
.... a saj verjetno sami veste kako je z njimi ...do 8. leta je še na tak odgovor neštetokrat zakaj , potem po 8. ali 9. letu pa take izgovore že po navadi....prerastejo
bandit1
16. 10. 2022 16.41
-6
Audi je vložil preveč denarja, da ne bi bil SP.
Profesormarck
16. 10. 2022 16.16
-16
O prettganemu ali prekinjenu živcu ne duha ne sluha.Zgleda da so mu ga zavaril kot žurano kotelček..
Night fly
16. 10. 2022 16.09
+4
In Merito sodelujocemu forumasu kateremukoli ,bi zelo rad posvetil del svojega prostega casa in mu naflikal tu gor (vsaj)nekaj sto strani ,torej princip razvoja neke drzave v doloceni panogi . Pa ne bom storil tega temule spodaj , ker si to zasluzi samo Persona ad Merito kot se to tudi spodobi .....bi pa temu ignorantu svetoval ,da se zakoplje v kaksen leksikon ,kjer bo nasel popolnoma vse podatke v katere imam sam popolno zaupanje ......in cas bi ze res bil ,da se neha smesiti in kakati pod vsako svojo pripombo ,ki jo ze tako s tezavo izdavi in prilima na to stran . Svetoval bi spostovanje do vseh strokovnjakov ,ki so svoja zivljenja posvetili dobrobiti nase civilizacije ---v bilokaterem segmentu . In so spet drugi ,ki vse to negirajo ,,,,,ta forum ima nekaj takih --zal .
Profesormarck
16. 10. 2022 16.03
-12
Izgleda da bo letos prvak Bagnaia...zasluženo,ni kaj.Fabio je čist zaribal...no mogoče pa ne saj sta še dve dirki.Še bo napeto-do konca.In tako je tudi prav.
sloeki70
16. 10. 2022 16.30
-12
Ni cist zasluzeno, v moto gp je 8 Ducatijev, kar je apsolutno prevec, najboljs, da jih je 20, bo sigurno Ducati prvak, Fabio je pa s slabo Yamaho veliko pokazal, pa nisem navijac Fabia, slabost slednjega je da pritisk naredi svoje, bog varuj, da se MM vsede na Ducati, ga drugi niti v ciljni ravnini ne vidi!!!
Profesormarck
16. 10. 2022 16.35
-12
Je nekaj resnice v tem kaj si napisal,res so ducatiji pred vsemi...sam mi pa povej zakaj je pa suzuki vćeraj prehiteval ducatije kot za šalo? Ker je dal vse od sebe kot recimo Marc,Fabio se je pa nekam ustrašil,najbolj se boji dežja.Mam prav ali ne ?!
sloeki70
16. 10. 2022 20.08
-15
Ja Fabio ima problem s psiho, podobno, kot Lorenzo, ce se mu vse ne poklopi je podlegel pritisku, pri MM je ravno obratno, Ducatijevi piloti so pa dobri povprecni dirkaci, nobenega konstantnega ekstrema!
Profesormarck
16. 10. 2022 16.01
-9
Ejga...sem pisal že v petek in soboto da bo Profesor Marc na stopničkah.Kaka vožnja vseh petih...suzuki je imel atomski pogon,saj je prehiteval ducea kot za šalo,res škoda da se poslavlja.Marc fantastičen,kaj fantastičen-briljanten.Drugo leto pade devetka.Rumene žutice pa v jok,saj že odpira šolo ta učenje mladine.Viva Profesor-viva !
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 15.25
-8
"Veste ,ni kriv Ducati za to , kvečjemu aplavz za sposobne Italijane , ki so v tem sportu in tehnologiji vedno spredaj ... Kaj ste rekel?...😳...Kdo je v tehnologiji zmeraj spredaj ?...🥴...Čakaj, je Honda s stratosferskim motorjem italijanska ?...😏... 👉🏻 Smisel, potrditev in resničnost te vaše izjave vidim le v tem, da Ducati v sezoni 2011 in 2012 pač NI IMEL SPOSOBNEGA ITALIJANA, vse ostalo se tepe med seboj... 🤢... in moral boste priznati....👉🏻 ....ta vaša izjava bi bila neumna v vseh jezikih , ki jih obvladate tekoče
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 15.02
-8
Danes proizvajalci motorjev ne morejo skriti praktično nič ....pa naj gre to bolid ali za dirkače. Če samo pogledamo, koliko truda je vlagala Yamaha v svojega drugega dirkača in nas prepričevala kako dober je, čeprav ga od 2009 ni bilo nikjer pri vrhu razen na listi zaslužkarjev in utajevalcev davkov med športniki....Za nas , ki ne govorimo toliko jezikov in damo večji poudarek na tisto kar pa izustimo ali obljubimo, po moje v bistvu nismo tako hendikepirani glede tega....Dejstvo , da je Marquezov Markec najboljši , plačljivim virom praktično ni uspelo zadržati zase , spraviti to nekako do okrilja zaščitene vsebine do te mere, da bi le s plačilom dobili potrditev , ki se nam vsem znova in znova manifestira z vsako dirko Podleža, pa naj nam je to všeč ali ne...
Lucky
16. 10. 2022 14.56
-10
Po včerajšnjem stresnem dnevu na kvalifikacijah, je prišel še bolj stresen dan dirke, za vse izdelane poznavalce materije na tem forumu. Za vse amaterske navijače, bi bila vsekakor dobrodošla informacija, koliko stotusoč km je treba prevozit in koliko strani prebrat v italijanskem in anglosaksonskem jeziku, da se lahko tule gor komentira? Nekako amaterski navijač dobi občutek, da so naši stručkoti tule gor vse falil. Prijatelj mi pravi, da se temu reče fail, after fail, after fail. Ali je temu kriv prepih pri osvajanju vseh teh km, ali celo burgundc v povezavi z mehurčki, jst ne bi vedu. Vsekakor smo sedaj zopet pri gumah in celo vetrovniku.
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 15.10
-8
Zaščitene vsebine ....so zaščitene iz več razlogov...glavni razlog je seveda zaradi plačila, sekundarni razlog pa, da si jih večina itak ne zna pravilno tolmačiti....pa to nima veze s številom jezikov, ki jih tekoče govoriš ampak zgolj z razumevanjem...Za plačilo takih plačljivih virov, ki jih ne dojemajo pa pravimo v materinskem jeziku enostavno....vstran vržen denar
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 14.35
-9
Zdaj pa po replikah še najbolj važno....čestitke za Rinsa in za njegovo suvereno in progresivno vožnjo... 👍🏻 ..... Fabio je danes žal še enkrat več preklopil v Rossi Mode.....Suzuki žal odhaja , Yamahi pa s takimi dirkači preostane le to, da prosijo za .....Ducatijeve agregate😏
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 14.37
-12
Kajti ....Razali drugorazrednih dirkačev ne sprejema več...
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 14.25
-12
3 leta je Honda pripravljala motor Marquezovemu Markecu ...to je 6 let manj, kot so ga pri Yamahi samo za Valentina Rossija....Tudi z zagipsano roko bi to lahko delal 😳😳😳. ..... in sam bogec ve ,kaj v resnici je bilo to z njegovo roko . Vsak naj si misli svoje🥴🥴 ...... 👉🏻....Jaz še lastnega mnenja nisem imel o rentgenski sliki Valentinovega sestriča pa naj bi o strganem živcu? ....In veliki finale....Danes je Honda popolnoma drugačna od tiste iz 2020 ...Pa saj niso Razalijevi vozniki, ki so se vozili s 3 leta starimi poltovarniškimi motorji in zmagovali za razliko od Valentina, ki je še pri Petronasu imel vso podporo tovarniške Yamahe.🟡" Razlika med motorji Vinnalesa, Fabia in mojim je le v barvi ," je bil večkrat hudomušen Valentino s prepričevanjem sledilcev, da ima tudi tokrat vse na razpolago za naslov
Night fly
16. 10. 2022 14.21
-5
Drumbass 16.10.2022, 9:04:48 +9 maš dobre veze,da dobiš take hude imformacije😂😂/////////// dumbass ,,,,,, veste , svet medijskega sporta ponuja ogromno platform ,,,jasno , Placljivih , kjer izveste ne samo veliko -ogromno . Danes proizvajalci motorjev ne morejo skriti prakticno NIC , to pa zto ,ker so vsi bolidi homologirani po vnaprej dolocenih predpisih , varirajo samo tehnoloske posebnosti vsake firme . Torej,ce povzamem ,sem sam delezen veliko podrobnosti ,k i jih normalne platforme ne objavljajo , tiste zascitene vsebine in podatke pa lahko beremo samo na placljivih ´´Izvirih´´ ..........pa se nekaj ...ker obvladam poleg mojega slovenskega jezika tekoce se 4 tuje jezike , se ni kaj cuditi ,ce bi vam lahko natrosil se veliko vec podatkov ,,,,,toda komu --in zakaj ? Ze tako vidim ,da taki kot ste vi ,ne prenesejo niti enega normalno pridobljenega podatka ali mnenja ,kaj sele bolj sofisticirane in drugacne od vase percepcije vsega skupaj .......veste dumbass ,, ,,materijo je treba prvo razumeti in jo razcleniti .............. saj veste ,,,ah , verjetno da ne ,, na faksu smo prav to morali dokazati nasim profom ,da smo sposobni ,sele potem so nam pritisnili svoj pecat na diplomo . Vam je jasno sedaj ,,, ali se se sedaj cudite ,da so Rusi uspeli poslati Gagarina v vesolje ,,,,,in jasno tudi nazaj na zemljo . A verjamete ?
Drumbass
16. 10. 2022 14.48
+0
važno da, sam sebi verjameš,eno samo nakladanje...ni treba diplome ...v
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 14.48
-1
4 tuje jezike ste rekel ? ....Ko sem pa jaz ob zmagi M. Oliviera napisal dejstvo, da je prav M. Oliviera v 5 jezikih,...portugalščini, angleščini, španščini, italijanščini in seveda francosčini stresal šale o Valentinu med mehaniki posameznih ekip ste bil pa skeptičen ?!
Lucky
16. 10. 2022 15.02
-5
Meni je včeraj natrosil podatek, da se naj raje držim samokolnice, ali pa šajtrge. Zdej pa ne vem, kaj bi blo boljš? Dons je rečmo tema vetrovnik. Tam se menda da vse poštimat. Tale gospod iz Švice ma mogoče v garaži res kaj, na dilah zagotovo nima.
Ni nam vseeno
16. 10. 2022 15.31
-9
Veste...Feliciano....te ideje črpajo s plačljivih virov zaščitenih vsebin, ki spominja na piramidni sistem...vsaj v tem , da mora vsak najti 2 manj bistra sledilca
asics56
17. 10. 2022 16.49
+2
sej to je vsem znano, da je človek eden najbolj izobraženih v štartni vrsti. edin ne vem, kateri podatek je pravi. enkrat je zobozdravnik, enkrat pa advokat...