MotoGP

Vinales po dolgem času nasmejan: Prepričan sem, da se lahko borim za zmago

Assen, 29. 06. 2018 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dirkače razreda motoGP ta konec tedna čaka že osma preizkušnja v letošnji sezoni. Tokrat se bodo za točke borili na legendarnem nizozemskem dirkališču v Assnu. Po prostih treningih pa ima največ razlogov za zadovoljstvo Maverick Vinales, ki je petek končal na vrhu časovne razpredelnice. Mladi Španec, ki v letošnji sezoni nikakor ne najde pravih občutkov na svoji Yamahi je prepričan, da se lahko bori za zmago na nedeljski dirki.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega prostega treninga v razredu motoGP pred VN Nizozemske
    10:11
    Vrhunci drugega prostega treninga v razredu motoGP pred VN Nizozemske
  • Iz 24UR: Maverick Vinales najhitrejši uvodni dan v Assnu
    02:27
    Iz 24UR: Maverick Vinales najhitrejši uvodni dan v Assnu

Čeprav je Maverick Vinales po sedmih dirkah na visokem tretjem mestu v točkovanju svetovnega prvenstva, pa v letošnji sezoni praktično ni bil zadovoljen po nobeni dirkaški nedelji. Izjema je morda edini Austin, kjer je osvojil drugo mesto, a še na tej dirki je za zmagovalcem Marcom Marquezom zaostal za več kot tri sekunde. Španec ves čas tarna nad tem, da na svoji Yamahi nima pravih občutkov in da je od japonskega moštva pričakoval, da mu bo pripravilo motocikel, s katerimi se bo lahko boril za zmage, kar so mu pred začetkom sezone tudi obljubili. Zato je tudi še pred uvodno dirko v Katarju podaljšal sodelovanje z modrimi vse do konca sezone 2020.

Maverick Vinales je končno zadovoljen z motociklom, ki mu ga je za dirko v Assnu pripravila Yamaha.
Maverick Vinales je končno zadovoljen z motociklom, ki mu ga je za dirko v Assnu pripravila Yamaha. FOTO: motoGP
A dobrih rezultatov je bilo v letošnji sezoni zelo malo. Na visokem tretjem mestu v prvenstvu pa je povsem zaradi dejstva, da še ni vknjižil niti ene točkovne ničle, medtem ko so konkurenti za naslov že vsi vknjižili nekaj padcev, a za razliko od Mavericka so vknjižili tudi zmage. Na zmago pa Vinales čaka že več kot leto dni. Nazadnje je namreč konkurenco pokoril na dirki za VN Francije v Le Mansu v prejšnji sezoni. Da je morda res napočil čas, da moštvo iz Hamamatsuja ponovno vknjiži zmago, na katero čaka vse od lanske dirke prav tu v Assnu, ko je konkurenco ugnal Valentino Rossi, pa so nakazali že na petkovih prostih treningih. V letošnji sezoni so redkokdaj pri vrhu že na uvodnih preizkusih steze, sedaj pa upajo, da je to dober znak za nedeljsko dirko. Vinales je namreč uvodni dan končal kot najhitrejši dirkač, njegovi moštveni kolega Rossi pa je zabeležil četrti najboljši čas. 

"Zelo pomembno je, da smo naredili velik napredek v malenkostih, ki so nam povzročale težave v Montmeloju. Predvsem imamo težave v uvodnih krogih in to moramo rešiti, ker smo videli, da smo v zaključku dirke lahko zelo močni, a je takrat zaostanek za vodilnimi že prevelik. Steza v Assnu mi zelo odgovarja in motocikel se tudi odlično obnaša na tej stezi. Zelo sem zadovoljen z inženirji, ki so pripravili odličen motocikel. Toda to nas ne sme zavesti, še naprej moramo delati na malenkostih, da bomo skozi celoten konec tedna pri vrhu. Ne vem, kaj naj pričakujem. Upam, da bom ostali konkurenčni kot na obeh prostih treningih, in da se bomo lahko borili za zmago," je zadovoljno po petkovih prostih treningih dejal Španec, ki je lani tukaj v Assnu padel in ni zabeležil točk. Če se forma yamahe res vzpenja, pa bomo videli že jutri, ko bodo na sporedu kvalifikacije. S prenosom na Kanalu A in VOYO začnemo ob 12.35. Še prej pa si lahko na VOYO ekskluzivno ogledate tretje proste treninge v vseh treh tekmovalnih razredih.

VN Nizozemske
VN Nizozemske FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Achilleus
30. 06. 2018 19.38
+1
jezdić....nimaš nič pisati. Te je začetek vikenda že pokončal? Muho obišči...skrbi me zanj...
Honday
30. 06. 2018 19.53
-1
iga_biba
30. 06. 2018 14.05
+0
seveda. pa vr tudi. bivši devetkratni, ki že deveto leto čaka, ni deveti ampak enajsti na treningu. ENAJSTI.