MotoGP

Pred VN Nizozemske: Dirka v Assnu je vselej 'divja'

Assen, 28. 06. 2018 19.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirkači vseh motociklističnih razredov so že zbrani na osmi dirki sezone, ki jo gosti Assen. Pred VN Nizozemske v skupnem seštevku kraljevega razreda prepričljivo vodi aktualni svetovni prvak Marc Marquez, ki ima 27 točk prednosti pred drugouvrščenim Valentinom Rossijem. Za Špancem in Italijanom pa je nastala velika gneča, razlika med tretjim in devetim je namreč pičlih 11 točk.

VN Nizozemske bo vnovič dober pokazatelj razmerja moči v letošnji sezoni, v kateri si je do zdaj največ točk nabral Španec Marc Marquez. Šestkratni svetovni prvak jih ima 27 več kot drugouvrščeni Italijan Valentino Rossi. Razlika med tretjim in devetim v prvenstvu pa je zgolj 11 točk. Letošnje prvenstvo razreda motoGP je znova napeto, dodatno olje na vroči dirkaški ogenj pa bo zagotovo prilila VN Nizozemske. Dirka tradicionalno postreže z divjimi obračuni, v zadnjih letih je bil v njih vpleten predvsem Marquez, ki je po sedmih dirkah s 115 točkami vodilni dirkač. 

VN Nizozemske
VN Nizozemske FOTO: 24ur.com

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.