MotoGP

FOTO: Stoner prvi zmagovalec nove sezone

Doha, 13. 04. 2009 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Motociklist Casey Stoner (Ducati) je zmagovalec prve dirke nove sezone svetovnega prvenstva v razredu motoGP.

Casey Stoner
Casey Stoner FOTO: Reuters

Uvodno preizkušnjo svetovnega prvenstva motociklistov v razredu motoGP je dobil Avstralec Casey Stoner, ki je vodil vse od starta prestavljene dirke. Edini, ki je ogrožal njegov položaj na dirkališču Losail, je bil aktualni svetovni prvak Valentino Rossi.


Edini spektakularen trenutek se je na uvodu v letošnjo sezono zgodil v 7. krogu, ko je Italijan Loris Capirossi (Suzuki) padel in se je pod njegovim motociklom 'zaiskrilo'. Prebivalec Apeninskega polotoka je jezen zapustil prizorišče in je z mislimi že usmerjen preizkušnji na Japonskem.


Tretje mesto je pripadlo 'osmoljencu' lanske sezone Špancu Jorgeju Lorenzu, medtem ko je bil po 22. krogih na četrtem mestu Colin Edwards.


Izidi:


1. Casey Stoner (Ducati) 42m53.984s
2. Valentino Rossi (Yamaha) + 7.771s
3. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 16.244s
4. Colin Edwards (Yamaha) + 24.410s
5. Andrea Dovizioso (Honda) + 27.263s
6. Alex de Angelis (Honda) + 29.883s
7. Chris Vermeulen (Suzuki) + 33.627s
8. Mika Kallio (Ducati) + 34.755s
9. Toni Elias (Honda) + 39.481s
10. Randy de Puniet (Honda) + 42.284s
11. Dani Pedrosa (Honda) + 48.526s
12. Nicky Hayden (Ducati) + 48.883s
13. Sete Gibernau (Ducati) + 52.215s
14. Marco Melandri (Kawasaki) + 56.379s
15. Yuki Takahashi (Honda) +1m00.286s
16. James Toseland (Yamaha) +1m14.978s
17. Niccolo Canepa (Ducati) +1m15.028s


Izjave po dirki:


Casey Stoner (Ducati): "To je dirka, kjer oprijem ni najboljši. Na stezi sem se počutil dobro, čeprav so bili pogoji za tekmovanje povsem drugačni kot včeraj. Temu primerno smo morali tudi vnovič nastaviti motocikel. Že ogrevanje je bilo uspešno, zato sem bil prepričan, da sem sposoben doseči dober rezultat. V samem zaključku dirke sem moral peljati malo drugače. Dodal bi, da dirka ni bila niti malo lahka po tem, ko je v nedeljo deževalo."


Valentino Rossi
(Yamaha): "Kakor koli že, bolje v ponedeljek dirka kot pa testiranja. Pogoji so bili povsem drugačni kot v nedeljo. Imeli smo manjše težave s pnevmatikami. Uvodoma sem imel manjšo borbo z Jorgejem, v nadaljevanju pa sva ostala samo jaz in Casey. Nekaj časa sem poizkušal ujeti tudi njega, a sem se nato odločil, da ne bom tvegal. Lepo je uvodoma osvojiti 20 točk."


Jorge Lorenzo (Yamaha): "Začetek dirke je bil zelo zabaven, saj so si prehitevanja sledila drugo za drugim. Na motociklu se nisem počutil domače. Uvodoma je bila med mano in Caseyjem razlika prevelika, nato pa so stvari prišle na svoje mesto in zadovoljen sem s tretjim mestom."

KOMENTARJI (140)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

infernal
21. 04. 2009 07.29
in se je pod njegovim motociklom 'zaiskrilo'. HAHAHA!! kekci
KennyJR
17. 04. 2009 23.02
MoToFaN jooooooo pa kk ne dojameš kaj sm mislu povedat... hotel sm povedat da je glavni krivec za tak napredek yamahe jeremy&co, ki je vrsto let delala pr hondi, šele potem rossi, ki je vsekakor nekaj prispeval, ampak brez njih bi lahko samo joku. nasploh je jeremy prispeval levji delež k njegovim uspehom. je rossi že vedu kaj dela, ko je dal hondi pogoj da hoče jeremyja da bo za njih vozu (jeremy je hotu po upokojitvi doohana tut sam it v pokoj) štekaš zej??? pa kaj brišete tak komentar če sm sam povedu :S:S
KennyJR
17. 04. 2009 20.32
glede prvih dirk pa tak... stoner je pobral na začetku 5 in 6 mesto rossi pa je nabrau 2 ničli, tak da zapri...
KennyJR
17. 04. 2009 20.32
MoToFaN jooooooo pa kk ne dojameš kaj sm mislu povedat... hotel sm povedat da je glavni krivec za tak napredek yamahe jeremy&co, ki je vrsto let delala pr hondi, šele potem rossi, ki je vsekakor nekaj prispeval, ampak brez njih bi lahko samo joku. nasploh je jeremy prispeval levji delež k njegovim uspehom. je rossi že vedu kaj dela, ko je dal hondi pogoj da hoče jeremyja da bo za njih vozu (jeremy je hotu po upokojitvi doohana tut sam it v pokoj) štekaš zej???
MoToFaN
17. 04. 2009 20.00
se opravičujem..glede ene stvari si pa imel res prav...sem malo zamešal prvi nastop v motogp-ju in prvi nastop na dukatiju. Drugače pa....ali je jeremy irkal leto preden je rossi prišel k yamahi? Prvo se nauč brat, pol pa komentiraj. Pa sj tebe jst ne upoštevam več,ker s itak otrok da ni večjega. Pa lep pozdrav in se slišimo konec sezone ko bo rossi vknjižil 9-ti naslov
MoToFaN
17. 04. 2009 19.53
joj...stoner je zmagal prvo dirko ko je prisel k dukatiju? ali je Jeremy Burgess dirkal eno leto preden je rossi prišel k yamahi? Dj se nauč brat, pol pa komentiraj
KennyJR
17. 04. 2009 18.01
evo pa smo spet pr tem kdo je dal kolk motorjev skoz... motorji niso ženske ok?? ostalo pa nevem če je sploh vredno komentirat... "Moj komentar je bil popolnoma na mestu." Jst mam pa najdalšega v Sloveniji Motofan za predsednika!!! "Si videl kaj je Rossi naredil ko je šel k Yamahi???" Sem, ti pa zgleda nisi. "Motor, ki je komaj prišel med sedmerico v sezoni pred njegovim prestopom, je že na prvi dirki popeljal do zmage, pa čeprav se je videlo da je motor močno podhranjen, da ne omenjam ostalih težav." 1. Si že kdaj slišal za ime Jeremy Burgess?? 2. MotoGP ni drag race "Ali je Stoner zmagal na prvi dirki z dukatijem???" JAAAAA??? Omg pa to je bilo 2 leti nazaj očitno jih res nimaš več kot 10 :S "Ali je dukati kdaj težave z močjo dirkalnika??" To je bila pa tut edina stvar s katero niso mel težav "Pač mu paše ta grd motor rdeče barve." 1. Jeti obstaja 2. Ducati ni grd, je pa slab "Drgač pa da je Stoner najhitrejši" Ne morm vrjet da se strinjava "bomo videli kako bo na koncu sezone." In to v dveh stavkih zapored, neverjetno "In upam da bo Rossi kdaj šel malo sedet na rdeč motor, da pokaže temu kamenkotu kako se dirka." To upam tud jst, sam kaj ko bo verjetno dobil slabšega kot stoner in mu bo po ravnini man letel ker bo mel 10 konj man, če ne to pa karkol tretjega...
MoToFaN
17. 04. 2009 12.55
lioon in KennyJR_x3_Fata "Pa ti MoToFaN, pojma nimas o Moto GPju in o motorjih na splosno kar si tudi potrdil s svojim komentarjem." Ko boš ti dal tok motorjev čez kot sem jih jst in ko boš vedel toliko o motorjih kot jaz....potem pa govori. Moj komentar je bil popolnoma na mestu. Si videl kaj je Rossi naredil ko je šel k Yamahi??? Motor, ki je komaj prišel med sedmerico v sezoni pred njegovim prestopom, je že na prvi dirki popeljal do zmage, pa čeprav se je videlo da je motor močno podhranjen, da ne omenjam ostalih težav. Ali je Stoner zmagal na prvi dirki z dukatijem??? Ali je dukati kdaj težave z močjo dirkalnika?? Pač mu paše ta grd motor rdeče barve. Se zgodi...še slepa kura zrno najde. Drgač pa da je Stoner najhitrejši...bomo videli kako bo na koncu sezone. In upam da bo Rossi kdaj šel malo sedet na rdeč motor, da pokaže temu kamenkotu kako se dirka.
KennyJR
16. 04. 2009 22.09
najbolš bi blo če jih sploh nebi pisu ;)
warezovc@email.si
16. 04. 2009 21.57
bols da so mi zbrisal komentar, bols.
lioon
16. 04. 2009 16.31
VirtualX ahaa ti si pa vrjetn en izmed jasnovidcev.. Pa ti MoToFaN, pojma nimas o Moto GPju in o motorjih na splosno kar si tudi potrdil s svojim komentarjem.
VirtualX
15. 04. 2009 23.10
že po prvi dirki vidm d bo rossi prvak z levo roko
KennyJR
15. 04. 2009 21.25
MoToFaN če je rossi tak cajr naj premaga stonerja... nevem kk si ti predstavljaš da ducati razvija motor po stonerju.. stoner je hitrer od takrat ko je prvič sedel na ducatija... sepravi je bil hitrejši tud takrat ko motor niso razvijal po njem... povsem logično pa je da motor razvijajo tako da bi čim bolj pasal voznikom, to delajo v vseh ekipah... sigurno ne bodo delali obratno... pa ne hod vn z bedarijami... yamaha je bila 2, 3, 4 in to na pisti, katera jim ne leži, kaj bo šele v motegiju in sploh v jerezu... ducati pa z izjemo stonerja na repu, torej se ve kateri motor je boljši... in tut rossi bi bil na ducatiju prej 2 kroga zadi k pa spredi, že na yamahi ne more konkurirat stonerju mu bo pa na ducatiju... ja seveda... nevem zakaj preprosto ne morte priznt da je stoner pač hitrejši... najprej je bil za njegove uspehe kriv ducati ker je po ravnini letel hitreje (ćeš top speed je odločilen), zdej ko pa je top speed prbližno enak pr vseh, je pa ducati še vedno najbolši top speed pa kr na 1x ni več pomemben... pa nimate niti enega argumenta zakaj bi bilo temu tako :S:S Žal ne prenesete dejstva da je stoner boljši ampak s tem se bo treba kmal sprjaznt ;) motofan ti si zatiskaš oči ne mi... raje jih odpri ne pa da neki mutiš...
Tonček Balonček
15. 04. 2009 19.41
Iz teh razlogov tudi nisem kupil dukatija! Kako bi bili vsi za Rossijem, če je pa motor od Ducattija razvit za Stonerja, ne pa za Rossija?
MoToFaN
15. 04. 2009 19.27
Vsi vemo da ducati motor razvija po stonerju in zaradi tega ga lahko le on vozi kot ga je treba. Pa tudi vsi (razen tistih, ki si zatiskajo oči) vemo, da če Rossi sede na ducatija, bi vsi bili dva kroga zadaj. Mogoče ne ravno dva, ampak zadaj pa sto%. Priznam, da je Stoner zelo dober dirkač, ampak prosim no...zresnite se. Doktor je doktor. In ne me narobe razumet...ne žalim Stonerja. Samo to je dejstvo da je Rossi car. To je dokazal neštetokrat
spidi gonzales
15. 04. 2009 17.35
Stoner je car,to naj bo vam jasn.
C27
15. 04. 2009 16.57
Se dobr da je mel rossi "kers" da je lahk sledil Stonerju
KennyJR
14. 04. 2009 19.46
nov komentar pišem zato, če ga slučajno pobrišejo :D torej kje se dobiva :D (nism gej, da neboš česa prčavkou :P HEC) lahko me kontaktiraš na mail: jakafabijan@hotmail.com (to je tut msn tk da če češ lahk dodaš)
KennyJR
14. 04. 2009 19.45
amon89 no ja o tem kolk jst vem o tistih starejših pa rajš ne komentiri... kaj šele da motociklizma ne spremljam dobr... sam in kaj če je kenny vozu rdečo yamaho? mislš da nevem? kenny sr je bil z yamaho 3x prvak in vse 3 leta je bila ta yamaha rumena :) rdeča je bila šele kasneje denimo 1984(se mi zdi) ko je bila njegova zadnja sezona v motoGP in je takrat izgubil proti spencerju za par pik, kljub temu da je zadnjo dirko zmagu :) glede mljašega kennya tut on je vozil rdečo yamaho v fotrovem timu, dokler fotr ni šu na svoje :) aja pa ni douhan ampak doohan :) in schwanTz se piše s T ;)
xxmany
14. 04. 2009 19.31
haha :)) dej unja no kašne strelaš ti skoz kle gor