MotoGP

Tudi ženske do svojega svetovnega prvenstva

Jerez, 29. 04. 2023 21.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D. S., A.V.
Komentarji
2

Medtem ko imajo ženske že svoje svetovno prvenstvo v terenskih zvrsteh motociklizma, kot sta motokros in enduro, kjer letos dirka tudi Slovenka Tjaša Fifer, prihodnje leto svoje prvenstvo dobijo tudi ženske v cestno-hitrostnem motociklizmu.

Predvidoma bo na sporedu šest dirk na evropskih prizoriščih v sklopu prvenstva razreda superbike, ki ga lahko v moški konkurenci v zadnjih dveh sezonah spremljate tudi na VOYO.

Vse skupaj je zamišljeno na visoki profesionalni ravni kot dirkanje na motociklih enega proizvajalca, saj naj bi bile vse dirkačice plačane in na višji ravni, kot je obstoječe žensko evropsko prvenstvo v razredu supersport 300.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Doslej so se ženske morale kosati v svetovnem merilu z moškimi, tu je ledino orala Tau Rinne konec osemdesetih let prejšnjega stoletja, najodmevnejši rezultat pa je dosegla Katja Poengsen, ki je bila leta 2001 14. na dirki srednjega razreda (250 ccm) v Mugellu. Edina, ki je v moški konkurenci uspela osvojiti kakšno prvenstvo, pa je Ana Carrasco – prvakinja razreda supersport 300.

Lani je dirkala v prvenstvu moto3 in se dvakrat prebila med prvo dvajseterico. Letos sicer v prvenstvu motoE dirka Maria Herrera, ki je sicer v najšibkejšem razredu moto3 dirkala že leta 2015, ko je na VN Avstralije končala kot 11.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

punkracij
30. 04. 2023 15.46
+2
Nič slabega ni v tem,tudi neznejši spol ima hitrost in tekmovalnost v krvi in bolje je da se dokazejo na dirkališču kot pa na cesti.
Jezdimir
30. 04. 2023 09.30
+11
V ženskem prvenstvu najbrž tudi Markec vidi novo priložnost, itak nikoli ni bil taprav dec, če smo realni...hehehe