MotoGP

'Težko je razumeti meje motocikla, včasih padem brez opozorila'

Ljubljana, 26. 10. 2023 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sezono v razredu motoGP na vrhu skupnega seštevka najbolj zaznamujeta vodilni Francesco Bagnaia in Jorge Martin, a Marc Marquez kljub slabim predstavam nikoli ni v senci drugih dirkačev. Njegov napovedan prestop v Gresini Ducati je nedavno začasno prevzel naslovnice športnih časnikov, zdaj pa so ostala zgolj obžalovanja zaradi vse slabšega sodelovanja s Hondo in upanje za bolj svetlo prihodnost pri italijanskemu moštvu.

Marc Marquez v skupnem seštevku trenutno zaseda 16. mesto s kar 301 točkami zaostanka za vodilnim Fracescom Bagnaio. Na dirki na minuli VN Avstralije je v cilj pridrvel na 15. mestu in zdi se, da je vse manj možnosti, da bo na eni od preostalih štirih dirkaških koncev tedna še zadnjič na podij stopil kot dirkač Honde. 

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: AP

O razlogih za vse slabše rezultate je Marquez že večkrat govoril, a to ga ni ustavilo, da ne bi še enkrat javno podelil svojih občutkov o svojih trenutnih delodajalcih. "Občutek, manjka mi občutek. Težko je razumeti meje motocikla. Včasih padeš brez opozorila. Posledično imaš manj samozavesti in manj občutka," je introspekcijo začel Marquez.

"Na Phillip Islandu (VN Avstralije) sem potiskal do mej. Če moraš dodatno tvegati, to po navadi počneš v počasnih ovinkih, ker bi padec v hitrem ovinku pomenil kaj? Po navadi poškodbo. Dirko (na VN Malezije) bomo začeli kot na Phillip Islandu, napadalno, ampak napad ne pomeni dobrega rezultata. Bomo videli, ali bomo začeli dobro, zaključek med najboljšo deseterico bi bil dober," je svoje cilje v Sepangu predstavil Španec.

  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Luigi Taveri II.
27. 10. 2023 18.12
-7
Ciabatti je priznal , da je Nadia Padovani še vedno v šoku po podpisu Marca Márqueza in še ne more verjeti, kaj se je dejansko zgodilo !
Luigi Taveri II.
27. 10. 2023 18.05
-5
Ambasador motogp pravi na Ciabattijeo izjavo tole :" Vedno je v moji karieri moja glavna prioriteta bila uspešnost dirkanja. Ne denar. Denar je vedno pomemben. In če kdo reče, da ni, potem laže . V moji karieri je vedno moja glavna prednostna naloga, tudi moj življenjski slog doma in tukaj na dirkališču, poskušati doseči najboljše, da bi na dirkališču delovali na najboljši način. Res je, da imam najvišjo plačo v MotoGP, vendar sem zadovoljen s tem, kar bom imel naslednje leto . V neposrednem odgovoru na Ciabattijeve izjave o brezplačnem tekmovanju v Gresiniju je Márquez to zanikal: " Ne, ni res. Nikoli se ne spuščam v podrobnosti o tem vidiku, ker kot veste, nihče ne ve, kakšna je zdaj moja plača pri Hondi. Nihče ne ve. Slišal sem veliko številk, a nihče ne ve natančno. Toda naslednje leto bom vseeno zelo zadovoljen s tem, kar imam ..."......Tako o tem ambasador motogp
Luigi Taveri II.
27. 10. 2023 17.48
-6
Mene pa zanima, če dobiš pošteno plačilo za pošteno delo v pošteni državi, zakaj mora gospod Night fly lagati , da ima motor, še posebej, če tega ni nihče pogojeval ?
Ici
27. 10. 2023 17.47
-5
MM bo poskrbel zase, pa če mi tu delamo "salte" in pametujemo do sodnega dne. Ti fantje služijo na desetine milijonov dolarjev in prav ničesar ne prepuščajo. naključju.
VR tak Urbin sin
27. 10. 2023 17.45
-6
Še en dokaz, da je MM najprej dirkač potem pa vse ostalo...tako kot je Valentino bil najprej prodajalec čepic in klovn in nato ostal prodajalec čepic in klovn
VR tak Urbin sin
27. 10. 2023 17.36
-6
Če je Markec šel z najboljšega motorja, da bi dokazal , da ima jajca kot biljardni kugli, potem je denar za markeca tako pomemben, kot je bila za Valentina Rossija reklama za Ryanair, kjer tudi ni dobil niti evra za reklamo
Night fly
27. 10. 2023 15.55
+5
Ze zdaj , nekaj dirk pred koncem me zanima ,kako bodo Kkalimeri ovekovecili morebitno osvojitev naslova s strani Martina , ceprav jim do pred kratkim ni bilo mar do tega dirkaca . Ali on ,ali Bagnaia ,ceprav ima teor . moznost tudi Bezz ,ki je letosnje presenecenje cisto novega ,frisnega mostva Mooney VR46. Verjamem ,da kalimeri navijajo za Martina , ker je Pecco clan Academia -e VR46 . ..............in spet moram omeniti se enega kalimera (k sreci jih ni veliko) , ki pravi Prava stran medalje 26.10.2023, 20:16:42 -17 Največ zaslug za Ducati gre dirkaču Valentinu Rossiju, ki ga ves svet pozna kot klovna motošporta, ko je tako obubožal Ducati, da je prišel v nemške roke ............................medalja , pojma nimate o Ducatiju ,pojma o motociklizmu in vsem kar je povezano s tem sportom . To me veseli .....pa tudi strokovnjaki ,ki so studirali neandertalce (za skandinavske potrebe) bi se z menoj strinjali.
VR tak Urbin sin
27. 10. 2023 17.39
-6
200 milijonski minus, ki ga je pridelal klovn pri Ducatiju je potisnil Ducati v nemške roke.Amen.
Jezdimir....hehehe
27. 10. 2023 18.24
+6
Night fly
27. 10. 2023 15.35
+5
Prava stran medalje 26.10.2023, 20:16:42 -17 Največ zaslug za Ducati gre dirkaču Valentinu Rossiju, ki ga ves svet pozna kot klovna motošporta, ko je tako obubožal Ducati, da je prišel v nemške roke//////////////////////////////////////////////glede na strumne korake islandskih oseb zenskega spola , so se antropologi zakopali v "bukve" in prisli do spoznanja ,da so bili celo Neandertalci glede tega vprasanja pred nami , ko se pise leto 2023 . "pravo lice medalje " , zal imam pri vas pomisleke , da ste na stopnji nasih prednikov . Gornji zapis nas samo utrjuje v tem prepricanju . Pa ne zaradi tega ,ker sem podpornik Valentina , uporabiti je treba samo zdravo kmecko pamet ,zdrav razum ,pa smo hitro pri rezultatu . Dajte se potruditi ,da boste napredovali po lestvici cloveske evolucije .
Night fly
27. 10. 2023 15.37
+5
No ,isto ,ali se bolj unicujoce je stanje pri osebku ,ki nastopa pod ID - Luigi Taveri (sposodil si je ime svicarskega ex dirkaca) ,ki je na momente se bolj ...oga ****en !! Vem kam pes taco moli .
VR tak Urbin sin
27. 10. 2023 17.42
-5
Pagliaccio , ki ga poznamo kot Valentina Rossija so preimenovali doctor iz povsem praktičnih vzrokov, ker napisa pagliaccio ne spraviš na vsako zadnjico
Samo navijač
27. 10. 2023 15.28
-5
Joj kok vas skrbi al dobu kak € al bo kr prostovoljno dirkal !! Lepa gesta že tu se vidi da ni požrešen.
Jezdimir....hehehe
27. 10. 2023 18.28
+6
Podrepniška logika, ko ti nihče ni pripravljen plačati potem nisi požrešen? Se pravi da je vsa leta do sedaj bil Marc mega požrešen, kter pokvarjenc!
Night fly
27. 10. 2023 15.25
+3
Besede MM ::::::::::::"Kot sem vedno rekel, gre za dajanje prednosti drugim stvarem: srecen sem, da lahko to pocnem, in v svoji karieri sem vedno dajal prednost sportnim vprasanjem. Kadarkoli sem se za to odlocil, sem se vedno in to bom pocel do upokojitve. Ce bom takrat, ko se bom upokojil, iskal drug zivljenjski slog, bomo videli. Toda trenutno je to pot, da se zelim zabavati, in tu se vidi , kdo je dober in kdo ne," je bolj resno rekel Marko skace . ///////////No ,markec ,,,,,da bi ti podpisal pogodbo (au blanc) z Gressinijem je tezko verjetno . So pa zato zelo tezke in ostre besede Ciabattija , kaj si misli o tem prestopu .Nic denarja ne bo Duc ***dal za to . Tezko verjetno , da bi katerikoli sportnik danes divjal naokoli , in jasno padal -zastonj ...... torej . In besede ,da bo mogoce dobil kaj denarja od Gresinija so eno samo sprenevedanje . Resda ga je Honda napolnila z milioni do sedaj , da bi pa MM vozil zastonj? Tezko verjetno .
Night fly
27. 10. 2023 15.19
+4
V cetrtek , na predvecer du GP de Thaïlande, so se pojavile besede vodje Ducatija -Ciabatti-ja ,da Ducati ne bo dal €ura za ta prestop . //// "Kot ambiciozna oseba , ki zeli doseci svoje cilje, vedno postavljam sportni vidik na prvo mesto, nisem pa rekel, da bom dirkal zastonj," je povedal voznik st .93 iz Cervere. "Mogoce mi bo ekipa tudi placala, tega nihce ne ve," je dodal, ko je imel v mislih Ciabattija///////////.Ne Markec ,,,,,nisi rekel ,to je rekel Ciabatti . Nic € od Duc-a.
cbrman
27. 10. 2023 17.54
-4
Fly razumi, MGP je dinamičen šport, Mark je odšel h Gresiniju, ker se bo morda lahko na Ducu spet boril za mesta med prvih pet...2024 Duc Marku ne bo plačal nič ,bodo pa Markovi sponzorji.....Letos ima Ducati komfort, vsi trije dirkači , ki so še lahko prvaki so na Ducatijih....Drugo leto se lahko vse spremeni, Če bo KTM med zimo iznićil teh 0,2 ali 0,3 sekunde ,kolikor so njegovi dirkalniki slabši od Ducatija in bo BULL Binder lahko na vsaki dirki gnal Bagnajo do meje in še čez, potem vema oba, Bagnaja nima šans, še Martinu , ki zelo niha v formi ,se komaj upira, kljub vsej pomoči Ducatija. Takrat bo morda Ducati rabil dirkača , ki je za zmago pripravljen na poškodbe ali celo tisto najhujše, boj do sm..i....Tu pa Pecco sigurno odpade. Takrat bo sam vrh Ducatija, Markecu verjetno hitro ponudil dobro plačo, seveda v primeru, da bo Marki 2024 konkurenčen .Če temu ne bo tako, bo Markec 2025, na dirke prihajal, kot gledalec v spremstvu svojega dekleta ali žene in bo moral plačati vstopnico za ogled dirk na eni od tribun, tako kot ti in jaz...........
Jezdimir....hehehe
27. 10. 2023 18.31
+4
Dej ne tupi, Binder ravno tako niha, KTM pa bi morda že letos lahko zaključil na vrhu, če bi na njemu sedel recimo akademik, kje pa piše da je Binder najboljša opcija za KTM?
cbrman
28. 10. 2023 11.10
-1
Peta , ne a glumi s tvojimi izjavami, resnica je ena sama, Binder je Bull v dobrem pomenu besede, in ne niha Binder, ampak KTM. Kot je povedal, še nekaj čisto micenega in Ducati bo ujet....Zakaj misliš ,bo drugo leto Markec dobil čisto frišnega 2024 Ducatija..Ker Bagni in coo (razen Martina)pod pritiskom, pač niso tisto pravo testo, na katerega bi se Ducati Bossi lahko zanesli....2025 bo zanimivo , komu bodo ponudili Lenovo Ducatija in verjemi , da bo Lenova upravljal vsaj en Španec....
jozefStefan
27. 10. 2023 14.20
+5
še težje pa poslušati svoje telo, ki ti pravi da ne gre več.. če je glava prazna pač telo trpi!
Luigi Taveri II.
27. 10. 2023 10.53
-4
Gospod Night fly ali vi še kar nabijate , da imate motor ? Dajte se vsaj tako lagati, da vas ne bodo dobili s prsti v marmeladi.
nipodatka
27. 10. 2023 10.13
+7
Uuuu Marko je celo dojel, da mu manjka obcutka-to mu je sigurno nekdo povedal, ker sam ne bi prisel do tega. Zdej mu je pa potrebno se dopovedati, da bo rabil minimalno 3 leta, da jih dobi nazaj. Hahaha to pa ne bo slo, nima verjante!! On bi ze jutr tiscal na polno.😂🤣😂
Luigi Taveri II.
27. 10. 2023 10.50
-7
Marc Marquez je dirkač, tako kot je bil Valentino Rossi ves čas kariere klovn in akviziter. Saj razumeš razliko med dirkačem in voznikom? Nadia Padovani jo pozna...pa Razvan Razali tudi
belidirkac
26. 10. 2023 21.40
+7
Honda,pa tudi Yamaha sta trenutno v položaju,kjer ni izhoda iz krize. RC213V se je potopila na dno in nihče več ne ve,kako jo rešiti. Menjava inženirjev ni prinesla prinesla željenih rezultatov,motocikel izstopa po številnih nesrečah,ne po rezultatih.Vse bo treba spremeniti. Snubili so celo Dall'Igno,pa je vljudno odklonil. Honda ne razume aerodinamike,pa tudi Marc,ki se zaradi poškodb in odsotnosti ni mogel prilagoditi spremembam je na koncu zapustil Japonce. M1 je bila pred leti sanje vsakega dirkača: enostavna,zanesljiva in dovolj hitra v ovinkih. Na ravnini ni bila nikoli najhitrejša,vodljivost je bila njen adut. Motocikla,ki je pred dvema letoma osvojil naslov (lani je bil zelo blizu)si zdaj ne želi več nihče,niti tisti,ki ga vozijo. Kdor je lahko je odšel,tisti,ki so ostali pa nimajo kam,to je edina možnost dirkati v MotoGP. Nekaj krivde pa lahko pripišemo tudi Puigu in Jarvisu za napačne odločitve. Yamaha je izpustila satelitsko ekipo,dva dirkača podata premalo informacij. Hondina največja napaka pa je odhod Pedrose in to da niso poslušali Lorenza. Mark si je očitno rešil kožo,Fabio pa vztraja in hkrati obupuje.
cbrman
27. 10. 2023 18.37
-2
Beli dirkač prav ugotavljaš ,Honda in Yamaha sta trenutno v krizi ,ne dirkači, ker ti lahko moštvo v sekundi zapustijo... Mark ,Quarti, MIr, Rins in coo... niso pozabili dirkat, na najvišjem nivoju, le trenutna forma motorjev ,na katerih dirkajo, jim tega ne dovoljuje.. Honda in Yamaha sta v krizi zaradi škrtosti vladajoče strukture v teh moštvih...Japonci težko razvijajo nekaj , kar ne prinese denarce nazaj. Krilca ,aerodinamika, ter razne naprave za posedanje motorja in še kaj.... , ne bodo NIKOLI na serijskem motorju. Sploh se danes športni motorji prodajajo v butičnih številkah, razvoj le teh je najdražji v panogi,,,.. Problem ni v neznanju, ampak v denarju...Ko (če)bodo šefi pri Hondi in Yamahi pripravljeni nakazat, dovolj denarja za dodaten razvoj dirkalnikov , ne bo problema v razumevanju aerodinamike...Če imaš dovolj denarja, se NAJBOLJŠE ljudi , ki se v to razumejo kupi, če tega znanja ni v lastni hiši, saj so pri Ducatiju, KTMu in Apriliji naredili prav to .... BOSSi pri Hondi in Yamahi tega pač nočejo. Zakaj ne , hja, to je vprašanje za milijone di dolari. ...
belidirkac
27. 10. 2023 21.20
cbrman,delno imaš prav. Če ostaneva pri motociklih oz. dvokolesnikih je Honda že desetletja največji proizvajalec. Lani so globalno prodali 17,5 mil. dvokolesnikov,Yamaha 4,5 mil. Hondin največji trg je Indonezija, sicer motocikli z manjšo kubaturo. Tudi prodaja v Evropi letos raste,najbolj na račun kupcev v Turčiji. Največ je prodala Honda,sledijo ji Yamaha,Piaggio in BMW. Vse to skupaj prinese kar nekaj denarja. Ducati,Aprilia in KTM so za njih "garažisti". Vendar vedo,kako narediti dirkalnik in z njim zmagovati. Japonci so tradicionalisti,trmasti pridni ljudje,vendar to v dirkaškem športu ni prednost. Nekaj inženirjev in tehnikov so sicer pripeljali iz tujine,prav veliko pa jih ni na razpolago. Motociklov,ki so podobni dirkalnikom GP pa je samo za vzorec,cena ni prijazna,pa tudi sedenje na njih je bolj za mladino,ki pa načeloma nima denarja. Če bodo vodilni pri Hondi,pa tudi Yamahi spremenili miselnost,bodo tudi dirkalniki spet konkurenčni.Do takrat pa vprašanje za milijon ostaja odprto.L.P.
VR tak Urbin sin
26. 10. 2023 21.36
-9
Valentino Rossi se samo na hitrost ni znal adaptirati
Zalchi
26. 10. 2023 21.38
+11
A bejž no, važno da je MM na dirki v Avstraliji v cilj PRIDRVEL na 15. mestu.
VR tak Urbin sin
26. 10. 2023 21.58
-6
Jezdimir....hehehe
27. 10. 2023 08.28
+7
Med tem ko je Marc začne dirko kot panoramc zaključi pa večinoma kot padobranc.
Zalchi
26. 10. 2023 21.34
+9
Jaz vozim Yamaho, že vrsto let. Ampak upam trdit, da če grem na Hondo, ne bom vsak vikend v pesku.
VR tak Urbin sin
26. 10. 2023 21.39
-10
Se veda ne boš... boš pa "hiter" kt Rossi
Bači
27. 10. 2023 09.41
+0
No jaz pa hondo že 10 let in moram rečt, da me ni še niti enkrat vrgla s svojega hrbta po 100.000 prevoženih kilometrih...💪
cbrman
27. 10. 2023 18.48
Zalchi, ti nisi v pesku, ker VOZIŠ kot si sam omenil , če bi ti dirkal na podobnem nivoju kot Marki , s Hondo ali Yamaho , bi bil že pri stvarniku na zagovoru ne več v pesku...
Bolcn
26. 10. 2023 20.41
+9
Zgleda naš sosed tudi fura v GPju, ker tudi včasih pade brez opozorila, sploh ko štarta iz boksov(bifeja).
Jezdimir....hehehe
26. 10. 2023 20.28
+13
Največji problem pri Marcu je talent, ki ga očitno nima niti za vzorec, zato tudi vse počne na silo in brez občutka, škoda vsakega motorja za tega prostaka.
cbrman
27. 10. 2023 18.56
+1
Peta, potem ima Markec podoben problem kot ti .On baje dirka brez občutka in talenta, ti pa sigurno pišeš brez občutka in talenta, neke nebuloze, ki so znane samo tebi...Marki se kljub pomanjkanju talenta lahko pohvali z osmimi naslovi prvaka, ti se verjetno v izražanju s čim takim sigurno pohvaliti ne moreš...
VR tak Urbin sin
26. 10. 2023 20.20
-18
Zakaj bi si nekdo izmislil, da ima v lasti motor, ne more si pa izmisliti znamke tega namišljenega motorja ? Night fly ? Lahko razložite nam , lastnikom česarkoli ?
cbrman
27. 10. 2023 19.02
Medalja, pač razumi, eni radi gledajo dirke in jih v žaru navijanja pač zanese, da so že motoristi ....Motoristov bi bilo preveč na naših luknjastih cestah, če bi vsak imel motor , ki je to izjavil ali napisal...