MotoGP

Stoner ostaja previden

Motegi, 22. 04. 2009 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uvod letošnje sezone kaže, da je pred Ducatijevim dirkačem Caseyjem Stonerjem ponovno leto, v katerem se lahko bori za naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP. Kljub suvereni zmagi v Katarju pa Avstralec še noče prevzeti vloge favorita.

 Svetovni prvak iz leta 2007 je več kot očitno navdušen nad svojim letošnjim motociklom ducatijem GP9, saj ga je imenoval "za najboljši Ducatijev motocikel, ki ga je kdaj koli vozil", čemur pritrjujejo tako poznavalci kot najhujši temec Valentino Rossi: "Vedno je lepo videti, ko se dirkač in motocikel zlijeta v eno. Ne morem pa reči, da me to pretirano veseli, saj bom imel zdaj še več dela," se je na račun tekmeca tik pred poletom na Japonsko pošalil Yamahin zvezdnik, ki si je prav v Motegiju pred osmimi meseci že privozil naslov najboljšega dirkača v kraljevskem razredu.

 

Lani je bil Doktor pred Stonerjem. Bosta letos obrnila mesta?
Lani je bil Doktor pred Stonerjem. Bosta letos obrnila mesta? FOTO: Reuters

Stoner sicer ne zanika, da je odlično pripravljen in samozavesten; tudi po zaslugi izredno vodljivega motocikla, a pred drugo preizkušnjo sezone ostaja previden: "Za razliko od Katarja, kjer smo pred sezono veliko testirali, je Motegi velika neznanka, saj tu od lanske dirke nismo prevozili niti kilometra. Na roko nam ne gredo niti nova pravila s krajšimi treningi, zato pravzaprav začenjamo iz ničle."

 

23-letni dirkač Ducatijeve toavarniške ekipe zaradi tega svari, da mu nevarnost ne grozi le s strani Doktorja: "Po zdaj videnemu je Valentino zagotovo moj največji tekmec. A to je šele začetek sezone in vsi dirkači in ekipe še niso pokazali vseh adutov. Zato se držim pregovora: pričakuj nepričakovano," je povedal Stoner ob prihodu na Japonsko, kjer je lani osvojil drugo mesto za Rossijem, kar je do zdaj njegov najboljši rezultat, ki ga je dosegel v deželi vzhajajočega sonca.

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
23. 04. 2009 12.54
lani je stoner za veliko več ugnal rossija v katarju kot letos,tko da če znate računat pol se vidi kdo je naredu napredek,pa ne napredek domžale.
fatamira
22. 04. 2009 22.20
jah..kk nej vem kk bi blo če si na začetku nebi nabrau takega zaostanka.. pač lani je blo tk..letos je pa tk :D
KennyJR
22. 04. 2009 22.07
ja je mel konkurenčn motor, pol po catalunyi, prej pa ne.... pa če nebi mel takega zaostanka do takrtu (se mi zdi da je blo krog 40 točk) bi blo verjetno precej drugač v nadaljevanju, ali pač...
fatamira
22. 04. 2009 21.10
lani je meu čist konkurenčen motor tk da....sicer si je pa nabrau lani zaostanek s tistima dvema padcema to je blo pa u brnu pa misanu, zato k tisto kar je zaostaju na začetku je pol nadoknadu..... =)
KennyJR
22. 04. 2009 17.27
povsem neki drugega kot pa napoved do konca bom zmagal vse dirke samo na eni bom 2., ker bo zadostovalo za naslov prvaka. kaj je blo pa pol?
duke-boy
22. 04. 2009 14.41
dajmo stoner... ti si edini dirkač z glavo!
fatamira
22. 04. 2009 12.36
KennyJR
22. 04. 2009 12.34
hjah zdele prihaja neki težjih dirk, ki stonerju in ducatiju ne ležijo ravno najbolj, medtem ko za rossija in yamaho velja ravno obratno... predvsem to velja za dirke po motegiju. ravno na teh dirkah je stoner lani izgubil naslov, ko si je privozil precejšn zaostanek v svetovnem prvenstvu, ampak letos ima konkurenčen motocikel, po drugi strani pa tut rossi ni menjal gum, tako kot lani, tak da zdej bo treba ustat v koraku z rossijem, pol pa po gasu ;)
C27
22. 04. 2009 09.48
Fant mi je všeč ker pametno razmišlja