MotoGP

Stoner kljub bolezni optimističen

Laguna Seca, 01. 07. 2009 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čeprav zdravnikom še ni uspelo diagnosticirati skrivnostne bolezni, ki je na zadnjih dveh dirkah povsem izčrpala Ducatijevega dirkača Caseyja Stonerja, ta upa, da se bo v Laguni Seci lahko oddolžil Rossiju za lanski poraz.

Skrivnostna bolezen muči Avstralca vse od dirke v Barceloni.
Skrivnostna bolezen muči Avstralca vse od dirke v Barceloni. FOTO: Reuters
Avstralec ima vse od Barcelone težave z želodcem: zaradi krčev je tako med dirko za VN Katalonije celo dvakrat bruhal pod čelado, na podelitvi za zmagovalce pa je skoraj omedlel. V Assnu, kjer je osvojil prav tako tretje mesto, ga je ponovno obšla slabost, zaradi česar je celo izpustil tiskovno konferenco. “Bolezen na zadnjih dirkah je preprečila, da bi lahko pokazali ves naš potencial. Tako v Španiji kot na Nizozemskem smo našli prave nastavitve za dirko in motocikel je bil odličen. A zaradi omenjenih težav enostavno nisem mogel držati tempa, ki sta ga narekovala Rossi in Lorenzo,” je ob prihodu na prizorišče severnoameriške preizkušnje dejal 23-letni Ducatijev zvezdnik.

Se bo Stonerju v Laguni Seci uspelo maščevati Rossiju za lanski poraz?
Se bo Stonerju v Laguni Seci uspelo maščevati Rossiju za lanski poraz? FOTO: Reuters

“Čeprav ni bilo veliko časa za okrevanje, se počutim že veliko bolje in upam, da se mi bo uspelo vmešati v boj za najvišja mesta. Lani sva z Valentinom tu uprizorila lep dvoboj in nič ne bi imel proti, da ga ponoviva, a tokrat v mojo korist,” je še dejal svetovni prvak v razredu motoGP iz leta 2007, ki se bo takoj po dirki v Laguni Seci odpravil nazaj v Evropo na dodatne zdravniške preglede.

 

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

testitis
03. 07. 2009 09.17
"Se bo Stonerju v Laguni Seci uspelo maščevati Rossiju za lanski poraz?" Kaksne to pisete ej....bolniki! Ja maščeval se mu bo tako da mu bo pod gume metal bonboncke.
KennyJR
02. 07. 2009 12.03
stanonik no da ne bomo o tem kdo je pametnjakovič... lej vsaka tovarna lahko naredi še močnejši motor ki bo požl 3x več bencina... to je logično... ampak ducatijeva slabost je da se to dogaja njihovemu motorju, kateri je narejen tako da se mu nebi smelo... vsi motor zasnujejo tako, da ne prabi preveč goriva, saj so z njim omejeni... in nevem kako lahko trdiš da imajo pri ducatiju dober motor, če ta motor porabi preveč goriva in morajo posledično vozt s svohnejšim motorjem, kar sicer niti nebi blo odločilnega pomena, če nebi tudi v ovinkih ducati za yamaha precej zaostajal... še dobro da imajo caseya... dejstvo je da ima ducati tako zasnovo motorja, ki že v osnovi porabi preveč goriva in če hočejo priti skoz z gorivom ga morajo mal zapret... to v zadnjih letih kar pogosto prakticirajo... in še 1x več... nevem zakaj so vam teli konji tako važni... ducati je imel veedno najmočnejši motor, pa ga nikoli ni bilo nikjer, uspehi so se začeli ko je prišel stoner... in ne ne gledam prenosov na DSF, ker je to najbolj bedn prenos... reklame so dolge vedno od 6-10 minut, ponavadi kkšne 7... med treningi včasih kr ene posnetke vrtijo... vse se vrti okrog njihovih voznikov iz 125ccm ki dosežejo na treningu 17 mesto... in nasploh sta komentatorja, kljub temu da ne zastopim nemško, bedna... zadnjič sm gledal kvalifikacije od wsbk, na njihovi strani, pa sta ponavadi angleška komentatorja, zanč pa nevem kako to, da sta bila za kvalifikacje italjanska... to je komentiranje... tut če nč nism zastopu sm vedu zakaj se gre in kaaak lepo bi blo če bi še kdo drug tako komentiru...
radenci.zakon
02. 07. 2009 08.31
KENNY ti si pa res en pametnakovič. če gledaš moto gp na dsf-ju mrbit veš k so enkrat mel intervju z dukatijevimi inžinerji da bi lahko iz motorja povlekl še 15 konj vendar bi dirkača ostala brez bencina.DUKATI JE DOBER VENDAR IMA NESREČO DA MU NASPROTI STOJI YAMAHA S VALENTINOM. GOO ROSSI!!!
wonn
01. 07. 2009 23.19
Stoner zboli ko vidi ,da mu ne gre,sam izgovor !!!
thomas46
01. 07. 2009 23.13
se bo oddolzil ja... rossi njemu se 1x... pomoje se bota letos sam jorge pa vale tolkla za naslov..
MoToFaN
01. 07. 2009 23.00
Drgač pa kenny...Lani je bila yamaha po moje slabši motor, res pa je kar si rekel glede gum. Ampak tudi na dirki se je vidlo da je Stoner dost hitrejši, ampak mu Rossi enostavno ni pustil da bi vozil hitreje. a v petek in soboto se je pa počutu vredu? Ma lej...sj ni važn. Ti maš tako mnenje, jst mam pa drugačno. In lani Stoner ni bil hiter samo po ravnini...se ne spomneš koliko hitrejši je bil od vseh v Laguni? Vem da ni merilo hitrost po ravnini(btw-prehiteval ga je ravno v ovinkih...blagih sicer,ampak v ovinkih), amak škoduje pa ne če imaš močnejši motor. Jst v glavnem upam da ne po spet isto kot je blo na zadnji dirki..da ga bo spet v nedeljo neki začelo bolet, če bo slučajn vidu da ne more zmagat. Upam na fair dirko in upam da se bo tudi Stoner lahko boril za vrh...saj bo tako bolj zanimivo.
Ales Prost
01. 07. 2009 21.25
skoz pobruhano čelado še pelat nebo vidu kaj šele zmagat
KennyJR
01. 07. 2009 21.25
in ja sočustvujem s tabo, ker so ti zbrisal komentar, v katerem nisi napisal nič žaljivega, ali karkoli drugega spornega...
KennyJR
01. 07. 2009 21.24
MoToFaN lani je stoner v laguni prišel ob bok rossiju... pa tud nevem zakaj ti je še vedno merilo kdo je bolši motor hitrost na ravnini... potem bi honda morala biti najboljši motor... pa dani in dovi komaj premagujeta lanske honde... da o eliasu sploh ne govorim... tudi lani je bila yamaha verjetno najbolši motor, sploh na začetku... re spa je da je rossi na treningih precej zaostajal, ker je imel prvo sezono bridgestonove gume... ampak na dirki je redno bil veliko hitrejši kot na treningih... stoner je v assnu že po warm upu zeloo jamral... warm upa sploh ni celega odvozil... nehal je 8 minut pred koncem... in ni se pizdiu za brezveze, mogoče se je prekomerno pizdiu, za brezveze pa ne...
fatamira
01. 07. 2009 20.28
-1
ja lej ka če ma res prašičjo gripo...sej znaki so že taki..slabost,bruhanje,bolečine u želodcu... :P
64990090
01. 07. 2009 18.55
Najbolj se smejem ljudem ki pametujejo ki se v življenju še s Tomosom niso peljali.
debeli-idiot
01. 07. 2009 16.49
hja saj tukaj nihče od nas ne more vedet kaj je res in kaj ni res. upam da bo čimprej okreval in se ponovno podal v boj za najvišjo stopničko.
ryan_atwood
01. 07. 2009 15.16
Niso uspeli diagnosticirati skrivnostne bolezni. Če ni bolezni!! Kadar ne zmaga je bolan, al ga zapestje boli... Burek jedni...naj gre šah špilat...
xxmany
01. 07. 2009 14.44
Najbolš da mu House diagnozo predpiše. Sam jes mislim da se imenuje "Rossijev sindrom." No ja glede tega da se mu bo oddolžil za lanski poraz..pomoje bo prej še enga dobu. Sicer pa upejmo na dobro dirko, če bo takšna kot lani bo fantastično pa ni važn kdo se udari.
piro46
01. 07. 2009 13.39
pomojem bo celo sezono vs skozlan ker ne bo prišel blizu yamahama
piro46
01. 07. 2009 13.38
HIPOHONDER kadar ne zmaga je bolan
CevNorc
01. 07. 2009 13.29
kaj se bo pa dogajal pa itak vsi vemo Yamaha battle once again
CevNorc
01. 07. 2009 13.28
ma itak je skos neki, vsakič k ne zmaga je bolan al ga pa glava boli joka pa k da je v vrtcu
ogm
01. 07. 2009 11.34
mu pošlem en brinjouc in bo želodc ku nou
savinjon
01. 07. 2009 11.31
en štamprli brinjoučka zjutraj na tešče in bo želodček delou kot nou .) hehehehe