MotoGP

Sobota v Motegiju prinaša sprint dirko

Motegi, 04. 10. 2024 21.03 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
J.B., David Stropnik
Komentarji
0

Sezona motoGP se bliža vrhuncu. Dirkači se ta konec tedna mudijo na Japonskem, potem pa jih do konca čakajo zgolj še štiri postaje. V boju za naslov prvaka šteje vsaka točka, zato spodsljaji ne pridejo več v poštev. Na petkovih prostih treningih v Motegiju je največ pokazal Brad Binder, sobotni spored se začenja v zgodnjih sobotnih urah. Vrhunec dogajanja pa bo ob 8. uri, ko bo na sporedu sprint dirka s prenosom na Kanalu A in VOYO.

Vse oči bodo znova uprte v Jorgeja Martina in aktualnega branilca naslova Francesca Bagnaio. Španec je trenutno pri 366 točkah, kar je 21 več od najbližjega zasledovalca. Tretji Enea Bastianini ima 291 točk in je tako brez realnih možnosti, da bi se še vmešal v boj za naslov prvaka.

MotoGP – VN Japonske
MotoGP – VN Japonske FOTO: VOYO

Na petkovih prostih treningih je z najboljšim časom zablestel Brad Binder, drugi je bil Marc Marquez, tretji pa že omenjeni Martin. Bagnaia, sicer najhitrejši na prvem treningu, je v drugo zabeležil sedmi čas. 

Sobotni spored se bo začel že ob 1.40 ponoči s tretjim prostim treningom najšibkejšega razreda. Kvalifikacije motoGP bodo na sporedu ob 3.45, prenos sprint dirke pa se na Kanalu A in VOYO začne pet minut pred osmo uro. 

VN Japonske
VN Japonske FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.