MotoGP

Rossi se je prelevil v novinarja

Ljubljana, 11. 03. 2009 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osemkratni svetovni motociklistični prvak je v zadnjih letih večkrat zavrnil možnost prestopa v formulo ena, vseeno pa je po koncu lanske sezone z veseljem preživel nekaj časa z ekipo Ferrari.

Rossi je novembra lani ponovno dirkal s ferrarijem.
Rossi je novembra lani ponovno dirkal s ferrarijem. FOTO: Reuters

Valentino Rossi se se je med odmorom ukvarjal z različnimi aktivnostmi. Italijan, ki je velik ljubitelj motošporta, se je decembra ponovno udeležil relija v Veliki Britaniji, pred tem pa konec novembra v Mugellu testiral Ferrarijev dirkalnik. Zasebno testiranje F2008, s katerim sta v sezoni 2007 dirkala Kimi Raikkonen in Felipe Massa, je Rossi dobil za darilo ob osmem osvojenem naslovu svetovnega prvaka. Motociklistični zvezdnik je v testiranju izjemno užival.

Čeprav je Doktor popolnoma predan Yamahi, s katero ima pogodbo do leta 2010, je v dobrih odnosih s Ferrarijevo ekipo in prijatelj s šefom rdečih Stefanom Domenicalijem.


Za uradno Ferrarijevo revijo je Rossi pred kratkim prevzel vlogo novinarja in opravil intervju z Domenicalijem. Na začetku je sam opisal razliko med dirkalnikom formule ena, relija in Yamahinim motociklom. "Ne obstaja nikakršna primerjava. V reli dirkalniku se ne utrudiš, čeprav si v njem nekaj ur in vstaneš zelo zgodaj zjutraj. V formuli ena težavo predstavlja vrat, ki te, če takšnih obremenitev nisi vajen, zelo boli. Dirkanje z motociklom pa je izjemno naporno, saj dirkaš s celotnim telesom in nimaš niti trenutka za oddih,“ je svoje izkušnje delil Rossi.

Rossi in Domenicali sta prijatelja.
Rossi in Domenicali sta prijatelja. FOTO: Reuters

Italijana je nato zanimalo, kaj si šef rdečih misli o dirkah razreda motoGP. "Od nekdaj spremljam motociklizem. Všeč mi je dirkaški duh, ki je nekoliko nor, kar v mali meri ne bi škodilo tudi formuli ena,“ mu je povedal Domenicali. Rossi mu je takoj odvrnil: "Brez dvoma se mi bolj zabavamo. Tudi motociklistični paddock je povsem drugačen od formulaškega."


Ena od naših prioritet je osredotočanje na obiskovalce dirk. Formulo ena ne morejo predstavljati zgolj televizijski prenosi,
“ je odgovoril Domenicali. "Morda je zato Michael Schumacher začel dirkati z motocikli,“ pa je nato v šali odvrnil Doktor.

Rossi meni, da je hitrejši od Schumacherja.
Rossi meni, da je hitrejši od Schumacherja. FOTO: Reuters

Domenicali ni izpustil priložnosti, da ne bi v neprijeten položaj spravil tudi motociklističnega zvezdnika. "Torej, kdo bi bil hitrejši, Schumacher v motoGP ali ti v formuli ena?“ Rossi pa mu je samozavesten kot vedno odvrnil: "Jaz, seveda.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gsxr-750
12. 03. 2009 17.03
odlično cunja, napisati znaš daljšo besedo od "žaba"...
unja1m
11. 03. 2009 16.46
multipraktikžaba
fatamira
11. 03. 2009 15.26
Panigale
11. 03. 2009 13.37
uf sveža novica. 24 ur dajte no kaj novejšga gor
pizdun.matej@gmail.com
11. 03. 2009 12.15
hehe Rossi je tak al drgač car