MotoGP

Rossi in Lorenzo si želita ponovitve lanskega Le Mansa

Le Mans, 14. 05. 2009 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Valentino Rossi in Jorge Lorenzo prihajata v Le Mans z lepimi spomini na lansko francosko dirko, ko je njuno dvojno zmago in Yamahin popoln dirkaški vikend s tretjim mestom sklenil Colin Edwards.

Colinu Edwardsu je na lanski dirki kazalo celo na zmago, a končno 3. mesto je zaokrožilo Yamahin sanjski konec tedna.
Colinu Edwardsu je na lanski dirki kazalo celo na zmago, a končno 3. mesto je zaokrožilo Yamahin sanjski konec tedna. FOTO: Reuters

Svetovni prvak je prav pred letom dni dosegel že svojo 90. zmago v svetovnem motociklističnem prvenstvu: "Tega dneva ne bom nikoli pozabil, saj sem izenačil rekord Angela Nieta, s katerim sem potem na svoji yamahi odpeljal častni krog. Zato se že zelo veselim nedeljske dirke, v zadnjem času smo namreč naredili velik napredek, saj je bila moja yamaha v Jerezu fantastična," se italijanski motociklistični as spominja lanske dirke.

Nepozabni lanski vikend v Le Mansu
Nepozabni lanski vikend v Le Mansu FOTO: Reuters

Tudi spomini mladega Španca so prijetni, saj je kljub poškodbi obeh gležnjev, ki jih je zadobil na kitajski dirki, in dvema padcema na treningih, dirko v Le Mansu končal na drugem mestu: "Lanska dirka je bila nepozabna! Še zdaj se živo spominjam, kako sva se z Valentinom in ostalimi člani elipe veselila po dirki in s Colinom na zmagovalnem odru je bil to resnično zgodovinski dan. Upam, da nam to uspe ponoviti tudi ta konec tedna," se že veseli prihajajoče preizkušnje v slovitem Le Mansu Yamahin dirkač, ki je že pozabil na padec na zadnji dirki: "Najprej sem bil zelo jezen nase, nato pa zelo žalosten, ker se mi je to zgodilo na domači dirki. A padec je za menoj in nova dirka je nova zgodba."

 

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CevNorc
15. 05. 2009 12.24
ma kak stoner lorenzo vale dani bodo na stopničkah
chiri
14. 05. 2009 21.42
lahko se pa zgodi, da bo rossiju ostalo odlično drugo mesto, ker bo stoner na prvem mestu.
mzurry
14. 05. 2009 17.13
jasna stvar samo še pedrosa se lahk med te urine pol edvards tud uživa tukaj tako da stonerju pol ostane odlično 5mesto
fatamira
14. 05. 2009 15.00
hja, bomo držali pesti da se bo to ponovilo, ane :P GOOO Vale!!!!!!!!! :D GO Lorenzo! GO Edo!
Darth-Vader
14. 05. 2009 13.34
niti najmanj ne bo
xxmany
14. 05. 2009 10.10
Hja, fajn bi blo če bi to ponovili. Nebo pa lahko..