MotoGP

Rins po padcu v Assnu z nič kaj nedolžnimi poškodbami

Assen, 01. 07. 2024 10.18 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski motociklist Alex Rins je na nedeljski dirki za veliko nagrado Nizozemske grdo padel in si pri tem poškodoval zapestje in stopalo. Kot so sporočili iz moštva Yamahe, prve informacije kažejo, da ima Španec zlomljeno kost v stopalu, utrpel pa je tudi hujšo udarnino zapestja. Njegov nastop na VN Nemčije, ki bo že ta konec tedna, je pod velikim vprašajem.

Alex Rins je že v prvem ovinku uvodnega kroga dirke zletel z motorja in trdo pristal na tleh.

Več informacij o njegovem stanju in nastopu na dirki na Sachsenringu bo znanih, ko bo Španec v Madridu opravil nadaljnje zdravniške preiskave. Se pa zdi zelo verjetno, da bo moral pod nož.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Rins je imel veliko smole, da je v prvem ovinku utrpel tako hud padec, še zlasti po solidnem startu. Poškodoval si je desno dlan in stopalo, vrnil se bo v Madrid na posvet k njegovemu kirurgu. Na srečo njegova poškodba ni še hujša, vseeno pa bo najverjetneje potreboval operacijo," je po nedeljski dirki povedal vodja ekipe Yamaha Massimo Meregalli.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pagliaccio 46
01. 07. 2024 14.54
+3
Žal se je zgodil padec s poškodbo...tisti, ki tega nismo privoščili nobenemu tekmovalcu ti želimo hitro okrevanje