MotoGP

Remy Gardner bo na Sachsenringu nadomestil Alexa Rinsa

Sachsenring, 03. 07. 2024 12.48 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poškodba španskega motociklista Alexa Rinsa je vendarle prehuda, da bi lahko Yamahin dirkač nastopil na veliki nagradi Nemčije, ki bo potekala ta konec tedna. Kot so sporočili iz Yamahe, bo poškodovanega 29-letnika, ki je po padcu v Assnu moral pod nož, nadomestil nekdanji dirkač v razredu motoGP Remy Gardner. S prenos na VOYO začenjamo v petek dopoldan, konec tedna se priključi še Kanal A.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Bagnaia veliki zmagovalec VN Nizozemske
    02:06
    Iz 24UR: Bagnaia veliki zmagovalec VN Nizozemske
  • Vrhunci dirke motoGP za VN Nizozemske
    04:58
    Vrhunci dirke motoGP za VN Nizozemske
  • Padec Alexa Rinsa v prvem ovinku VN Nizozemske
    00:49
    Padec Alexa Rinsa v prvem ovinku VN Nizozemske

Alex Rins je v prvem ovinku uvodnega kroga nedeljske dirke grdo padel, pri tem pa si zlomil kost v stopalu in zapestju. Pred dnevi je v Madridu prestal operacijo, posledično pa bo moral španski dirkač izpustiti VN Nemčije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iz njegove ekipe so sporočili, da bo na Sachsenringu namesto njega nastopil Remy Garnder, nekdanji prvak v razredu moto2,  ki letos že drugo sezono zastopa Yamahine barve v prvenstvu Superbike. Avstralec že ima izkušnje z dirkanjem v razredu motoGP, saj je v sezoni 2022 dirkal za KTM-ovo poltovarniško ekipo Tech3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Nemčije 2024
VN Nemčije 2024 FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
04. 07. 2024 16.26
+6
Z nekonkurenčno Yamaho lahko Rinsa nadomesti Franca izpod Klanca, King of Grobnik ali katerikoli drug ljubiteljski voznik, pa verjetno rezultat ne bo bistveno drugačen.