MotoGP

Rdeča zastava že v prvem krogu sprint dirke, Brad Binder zmagal

Jerez, 29. 04. 2023 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sobotno dogajanje na VN Španije v Jerezu je prineslo kvalifikacije in sprint dirko. Aleix Espargaro je odlično formo potrdil z zmago v kvalifikacijah, iz prve startne vrste sta začela še Jack Miller in Jorge Martin. Fabio Quartararo pa je ostal v počasnejši skupini. Sprint dirka s prenosom na Kanalu A in VOYO je bila z rdečo zastavo prekinjena že po prvem krogu, nadaljevala pa se je z vsemi dirkači v skrajšani verziji 11 krogov. Na koncu je bil najhitrejši Brad Binder, za njim je na drugem mestu sprint dirko zaključil Francesco Bagnaia, tretji pa je bil Binderjev moštveni kolega (Red Bull KTM) Jack Miller.

Alex Marquez, Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi so trčili že v prvem ovinku in poskrbeli za rdečo zastavo in prekinitev dirke. Kljub padcu so vsi trije ob ponovnem začetku dirke znova stopili na motocikle in se podali na skrajšano sprint dirko enajstih krogov.

Ob ponovnem startu je bil najhitrejši Brad Binder, sledila sta mu Jorge Martin in Jack Miller. Francesco Bagnaia in Aleix Espargaro, ki sta dirko začela na prvih dveh mestih, sta v drugi krog zapeljala na četrtem in petem mestu, s tem, da je Bagnaia kmalu uspešno prehitel Martina in zavzel tretje mesto. V zadnjem ovinku tretjega kroga je vodstvo z odličnim prehitevanjem prevzel Jack Miller.

V devetem ovinku šestega kroga je Aleix Espargaro zletel s steze in ostal brez točk. V šestem ovinku osmega kroga je Espargaroju v pesek sledil njegov rojak Joan Mir. V zadnjem krogu je Bagnaia uspel prehiteti Millerja in dirko končati na drugem mestu, enako je uspelo tudi Bradu Binderju, ki je zmagal na prvi sprint dirki v zgodovini VN Španije. Joan Mir je bil četrti, Miguel Oliveira peti, Dani Pedrosa šesti, Maverick Vinales sedmi, Marco Bezzecchi deveti, Luca Marini pa deseti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bagnaia na zgolj tri točke zaostanka

Bezzecchi kljub devetem mestu na sprint dirki ohranja prvo mesto v skupnem seštevku (65 točk), čeprav mu Bagnaia pošteno diha za ovratnikom z zgolj tremi točkami zaostanka (62), na tretje mesto v prvenstvu motoGP pa se je povzpel Vinales s 48 točkami. 

"Malo sem razočaran zaradi starta, ampak biti na podiju sprint dirke je neverjetno," je po dirki dejal tretji Jack Miller.

Francesco Bagnaia je bil zadovoljen z drugim mestom na sprint dirki: "Zjutraj sem se počutil bolje, ampak to ni bilo dovolj. Moje moštvo je zelo dobro delalo, saj zaradi pogojev ni bilo lahko, ampak smo opravili odlično delo."

Zmagovalec Brad Binder je bil navdušen predvsem nad dejstvom, da mu je na stopničkah družbo delal KTM-ov moštveni kolega Miller: "Danes je bilo težko zaradi rdeče zastave. Moram paziti na pnevmatike, v katere sem dvomil. Sledil sem Jacku in vztrajal. Moram se zahvaliti našemu moštvu, ki naju je popeljalo na zmagovalne stopničke."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

VN Španije 2023
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Breicha
30. 04. 2023 10.48
+0
Katastrofa od komentiranja. Slovenščina je bila cvek...
Stajerc22
29. 04. 2023 19.16
+3
Sploh ne gledam vec na Kanalu A odkar ta 2 komentirata. Sem si raje kupil videopass za 30€ na mesec.
464646
29. 04. 2023 18.50
+2
Kaj pa Binder pri vstopih v ovinke??? Adijo murke
7466
29. 04. 2023 15.39
+8
Od kadar sta ,te dva koma ntatorja ,še reklam ni več med dirko...tudi to je nekaj ha.
Goveja župa
29. 04. 2023 15.28
+10
Kakšno mrtvo komentiranje dejte gabra nazaj