MotoGP

Kvalifikacije Bulegi, ki s pridom izkorišča odsotnost Razgatliogluja

Cremona, 21. 09. 2024 10.31 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkaška karavana prvenstva Superbike je ta konec tedna zbrana v italijanski Cremoni, kjer se odvija deveta velika nagrada sezone. Sobotno dogajanje se je začelo s kvalifikacijami, na katerih je najboljši čas kljub padcu postavil Nicolo Bulega, drugi je bil Andrea Iannone, kot tretji pa je končal Danilo Petrucci. Dirkaški konec vikenda v Italiji pa bo moral izpustiti vodilni v skupnem seštevku Toprak Razgatlioglu, saj še vedno ni povsem okreval po padcu na prejšnji dirki v Magny-Coursu. Dirkače čaka ob 14.00 še prva dirka, ki jo bomo prenašali na VOYO.

SBK Italija
SBK Italija FOTO: VOYO

Sobotno dirkanje v Cremoni se je začelo povsem po željah domačina Nicola Bulege. Italijan je kljub padcu z izjemnim krogom slavil na kvalifikacijah in si tako priboril najboljši startni položaj za današnjo prvo dirko, na kateri bo poskušal dodatno zmanjšati zaostanek za vodilnim v prvenstvu Toprakom Razgatlioglujem. Turek namreč zaradi poškodbe izpušča dirkanje v Italiji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi čas je postavil Andrea Iannone, tretjega pa Danilo Petrucci, ki pa bo moral zaradi kazni startati tri mesta nižje.

Na četrtem mestu je kvalifikacije končal Alex Lowes pred Andreo Locatellijem in Samom Lowesom. Iz tretje startne vrste bodo startali Xavi Vierge, Iker Lecuona in Bradley Ray, deseterico pa je sklenil Tito Rabat. Tretjeuvrščeni v svetovnem prvenstvu Alvaro Bautista je vknjižil zgolj 13. čas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na petkovih treningih je bil najhitrejši Andrea Iannone, nekdanji dirkač razreda motoGP, drugi oziroma tretji čas pa sta postavila Garrett Gerloff in Iker Lecuona. Solidno sta dirkaški konec tedna začela tudi Andrea Locatelli in Alvaro Bautista, šesti čas pa je na domači veliki nagradi postavil Bulega. 

Razgatlioglu še vedno okreva

Tudi ta konec tedna pa bo moral dirkanje izpustiti Razgatlioglu. Turek je na prejšnji veliki nagradi utrpel hud padec, ko je pri drsenju zadel ob zaščitni pano ob stezi in se resneje poškodoval. Zdravniške preiskave so pokazale na udarnine na hrbtu in prisotnost zraka v prsni votlini (pnevmotoraks). Poškodbe zvezdnika prvenstva superbike so očitno prehude, da bi že lahko sedel na motocikel, je pa Turek napovedal, da se bo v akcijo skušal vrniti naslednji konec tedna v Aragonu.

V odsotnosti Razgatliogluja je v Magny-Coursu prvo dirko dobil Michael van der Mark pred Bautisto in Petruccijem. V nedeljo je Bulega slavil tako na superpole dirki kot tudi na popoldanski drugi dirki in tako zaostanek za Turkom v skupnem seštevku zmanjšal na 55 točk. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Petrucci, kot tretji pa je končal Američan Gerloff. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.